Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (221)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Od začiatku mi to učarovalo. Asi sa ani nebojím už po prvom pozretí označiť film ako jedno z najlepších (možno aj to najlepšie) anime aké som kedy videl. Odvážne slova ale nemôžem si pomôcť, takto emocionálnu jazdu som dlho nezažil. Animácia je odzbrojujúca, vyhranie sa s farbami a tienmi nádherne, no a ten príbeh. Pohlcujúci, podnetný, bohatý na myšlienky, plný silných scén a odrozprávaný krásnou formou. Ak chcete zážitok čo si budete dlho pamätať, toto je správna voľba. Makoto Šinkai sa práve stal režisérom ktorého filmy si začnem postupne napozerávať a je mi ľúto že som ho doteraz obchádzal. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Po všech těch chvalitebných slovech, vynášení do nebe jsem čekala asi nemožné, a proto jsem po zhlédnutí skončila naprosto zklamaná. Čekala jsem něco nového, ne inovátorského, ale nového v rámci Makoto Šinkaie. Ale bohužel jsem nic takového nedostala. Zase je to pěkně naanimované, obloha, vlaky; dojemný příběh kluka a holky... Je to i veselé a hravé. Ale že by to byl takový zázrak, jak to všichni hlásají... Samozřejmě pokud je to první zhlédnutý Šinkai, chápu to okouzlení, ale pro mě je to jen další Šinkai z řady poměrně obdobných snímků, a tak to nemůžu hodnotit lépe než 3*. ()

Reklama

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Aj keď bol príbeh Mitsuhy a Takiho pekne vyrozprávaný, k dokonalosti tomu chýbalo pár detailov. No zároveň ako tohtoročný najúspešnejší japonský film (k tomu animovaný) s tržbami v kinách presahujúcimi 100m $ jasne naznačuje, kam smeruje japonská tvorba a hlavne záujem diváka posledných pár rokov. Tak populárne sci-fi akčné sekačky ustupujú do úzadia a (najmä) japonci začínajú zbožňovať jednoduchú romancu. Kto by to bol na tých "hikikomorov" povedal. Teraz len treba rozhodnúť, všetko sa to udialo kvôli bezhraničnej sile lásky alebo z vôle bôžika Mutsubiho aby zachránil ničnetušiacich dedinčanov? Odpoveď ostane asi navždy len v našich myšlienkach. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Přeceňovaný as fuck. Možná je to ale i tím, že dostatečně nerozumím japonské kultuře, plus mimo Miyazakiho tvorby nemám anime tak najetý. Your name je v podstatě tak trochu filmová obdoba hry Life is Strange - melancholicky líbivé, hrozba přírodní katastrofy, cestování v čase, plus pevné pouto mezi dvěma hlavními aktéry. Your name má rozhodně pěkný námět a nápady. Taktéž postavy jsou dobře napsané a většinou sympatické. Celkem obstojně zde funguje i humor, který naštěstí neotravuje nějakým přeháněním a nadsázkou. Plus je to teda naprosto překrásně zanimované. To klobouk dolů, vyložená slast pro oko. Bohužel příběh je až zbytečně složitý a ne příliš poutavý. Z veškerého toho chaosu jsem pak příliš nežral chemii mezi hlavními aktéry, která očividně měla být hlavní sílou filmu. Celkově to ale bylo milé a docela příjemné, nicméně aby tohle byl "nejlepší anime film od dob Cesty do fantasie", jak hodně lidí na filmových webech píše, tomu se teda dost zdráhám uvěřit. Lepší 3* ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou neskutečně okouzlující film, který mě dojal, byl krásně zpracovaný a měl skvělý příběh. Celá ta kombinace všeho je perfektní. Ano, v pár momentech jsem si říkala, zda to není zbytečně komplikované, ale potom to opět vynahradily ty chvíle, kde všechno bylo naprosto jasné a zřetelné, krásné a čisté. Tohle se moc povedlo  ♡ ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Restaurace, kde pracuje Taki, se jmenuje „Il giardino delle parole“, což je italsky „Zahrada slov“, název jednoho z předchozích filmů Makoty Šinkaie. (fallanga)
  • Jméno Mitsuha se dá do češtiny přeložit jako „tři listy“. Její babička se jmenuje Hitoha, což znamená „jeden list“, její matka Futaba - „dva listy“ a její mladší sestra Yotsuha - „čtyři listy“. (fallanga)

Reklama

Reklama