Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Příběh zázraků a lásky" se točí kolem dívky jménem Mitsuha a chlapce jménem Taki. Mitsuha je studentkou střední školy, která žije spolu se svou mladší sestrou a babičkou v málem městečku hluboko v horách. Mitsuha je dcerou zdejšího starosty, který je velmi přísný a obzvláště nyní, když se blíží další volby, chce, aby se jeho dcera chovala vzorně. Dívka je také svazována spoustou tradic spojených s tím, že se její rodina po několik generací stará o šintoistickou svatyni ve městě. Není tedy divu, že Mitsuha svůj život velmi těžce snáší a sní o nádherném životě ve velkém městě jakým je Tokio. V centru Tokia žije Taki, student střední školy, který tráví svůj volný čas se svými přáteli, nebo na brigádě v italské restauraci, kde pracuje jako číšník. Takiho velkým koníčkem je architektura a výtvarné umění. Jednoho dne má Mitsuha velmi živý sen, ve kterém je chlapcem v centru Tokia. Taki má také zvláštní živý sen, ve kterém je mladou studentkou v malém městečku v horách, kde nikdy nebyl... (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (221)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem, co jsem od Šinkaie už viděl, a narazil jsem na svůj komentář k The Place Promised in Our Early Days. A zjistil jsem, že k Your Name můžu napsat úplně to samé: "Hezké anime s poměrně smysluplným příběhem, který sice nepřinese nic překvapivého, ale určité detaily jsou hezké a funguje jako páteř po transcendentálním příběhu o dvou blízkých duší, jejichž pouto přesahuje samotnou naši realitu." A takto bych mohl pokračovat v přepisu celého komentáře. Až na pár výjimek Šinkai sice mění příběhy, ale celý princip jeho vyprávění a i ta forma zůstává. Your Name je výtvarně velmi, velmi hezky zpracované Anime. Romatický příběh je proložen různými zajímavými scénami a aspekty a má to svou klidnou poetiku, kterou mám rád. Ale žádné mistrovství se tu neodehrává. Šinkai a jeho tým jsou poctiví řemeslníci, kteří své řemeslo odvádí perfektně a precizně. Drží se toho, co mají v ruce a věnují tomu náležitou péči i odbornost. Tady se sice pouští na tenký led s logikou časových linií, ale když to člověk bere jako pohádku a "tak jak to je", tak se nad to v zájmu melancholie dá povznést. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Po všech těch chvalitebných slovech, vynášení do nebe jsem čekala asi nemožné, a proto jsem po zhlédnutí skončila naprosto zklamaná. Čekala jsem něco nového, ne inovátorského, ale nového v rámci Makoto Šinkaie. Ale bohužel jsem nic takového nedostala. Zase je to pěkně naanimované, obloha, vlaky; dojemný příběh kluka a holky... Je to i veselé a hravé. Ale že by to byl takový zázrak, jak to všichni hlásají... Samozřejmě pokud je to první zhlédnutý Šinkai, chápu to okouzlení, ale pro mě je to jen další Šinkai z řady poměrně obdobných snímků, a tak to nemůžu hodnotit lépe než 3*. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Rákosnická animace, dvacet minut keců a jiné vidění časového paradoxu - to jsou věci, které mi vadily (všechny subjektivně). Zbytek je ale kurevská paráda typu Frekvence, kdy jsem třeba při třiceti minutové sekvenci skoro nedýchal a valil oči na obrazovku za maximálního vaření hlavy. Po dlouhé době film, který patří do žebříčku. 90% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Parameter: Kométa. Aktéri: mládenec a slečna. Dej: Navzájom sa meniace identity. Ako spieva Vladimír Merta: "To proto, že ve mně spí žena, to proto, že v Tobě se budí muž". Príčina deja: Sen. Hračky s pojmami, slovami, identitami i časom. Prostriedok zmeny: saké vzniknuté nakvasením rozžuvanej ryže zmiešanej so slinami. Dedina vs. veľkomesto. Príroda a technológie. Čaro prírodnej i mestskej kaviarne. Útrapy života na vidieku, kde každý pozná každého. Slasti megapolisu a jeho vzťahovej anonymity. Tajomná, ťažko dostupná svätyňa v objatí hôr. Sladkobôľne nápevy nasladkastých melódií, prekvapivo funkčne slovami posúvajúcimi, vysvetľujúcimi i umocňujúcimi dej. Parameter: Láska. Aj tá zdanlivo nemožná možno raz nájde svoje meno. Krásna animácia. Komplikované peripetie časom i priestorom. Dobrý pocit. Nielen pri konci. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

No, takže ten typ se nějakej čas prohazuje s tou holkou a je to celkem i vtipný. Nikdo ale neví proč. Pak se zjistí, že to bude asi z toho důvodu, že vypil saké udělané z jejích slin, které ona dala do nějakého chrámu nějakému bohovi. Vůbec, pokud se nevyznáte v japonské mytologii, tak na to ani nekoukejte, jinak to nepochopíte (já to tedy nepochopil, ale možná jsem jen blbej). No a ta kometa s tím v podstatě vůbec nijak nesouvisí, má asi pouze přidávat na dramatičnosti. Takže asi tak... 20% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (17)

  • Restaurace, kde pracuje Taki, se jmenuje „Il giardino delle parole“, což je italsky „Zahrada slov“, název jednoho z předchozích filmů Makoty Šinkaie. (fallanga)

Reklama

Reklama