Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledná servírka z krkonošského hotelu Bobí vrch Gita (Ž. Veselá) zahyne pod koly auta svého milence, který ji zabil kvůli obavám, že na něj dívka vyzradí nezákonné machinace s valutami. Gitu krátce nato začne hledat její sedmnáctiletá kamarádka Anna (D. Veškrnová). Naivní dívka, která vyrostla v dětském domově, chce původně jen padesát korun, které kdysi Gitě půjčila. Každý v hotelu se domnívá, že Gita prostě odjela za lepším, jak se tu už mockrát stalo. Jenže Anna začne v domnělém odchodu spatřovat řadu nejasností – Gita si například před svým zmizením nevyzvedla drahé boty, které si nechala opravit. Anna využije situace a nastoupí na Bobím vrchu jako pomocná síla v kuchyni. Nepotrvá to dlouho, a bude potřebovat pomoc… (Česká televize)

(více)

Recenze (209)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Juraj Herz je nepochybně schopen natočit velmi dobré filmy, ale tohle je čistá průměrnost. Scénář na hovno se prostě pozná a Veškrnová se může snažit jak chce a stejně z tohohle hovna nic nevytluče. Pár okamžiků je srandovních a člověk si říká, jestli to náhodou neměla být komedie, ale pak zase zabředne do utahaného průměru. Nic moc. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže za prvé, filmu jsem se neskutečně vyhýbal, už jenom DAgmar z obalu mi přišla šíleně nesympatická. A jak se den sešel a já měl nějaký ten čas tak jsem si to pustil. A dostal jsem co jsem čekal. Herz je dobrý režisér co se krimi týče, ale jakmile jde do jiného žánru tak tam je vidět že to neumí. Vždyt jsem nepostřehl žádný humor a hlavní aktérka je šíleně nudná a celý film jsem s ní protrpěl. Film mě tedy vůbec nebavil, ale i tak mu dám 2* pár dobrých scén tu rozhodně bylo. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Tak na zabití ten film zas není. Taková normální česká detektivka, kde roli soukromého detektiva přebírá potřeštěná holka. Co chcete víc v našich poměrech? Každý by chtěl nejradši Phila Marlowa nebo Nicka Cartera, ale žijeme v Česku a z tohoto pohledu taky přistupujme k hodnocení. No a úpřimně, kolik daleko horších zahraničních detektivek jsme už viděli? Tento snímek není zase až tak špatný. Viděl bych to za 3. ()

foils 

všechny recenze uživatele

Všude ptáci jsou, však pár jen hnízd! Herzův pokus o detektivku západního střihu táhne dolů hlavně ne úplně dotažený scénář (nikoliv z režisérova pera) a snaha o komickou stránku, již si prý Herz do scénáře přidal, a která částečně vinou castingu bohužel vůbec nevychází. Leccos o rozdílu mezi ambicemi a výsledným produktem prozradí už úvodní kreslené titulky. Vedle pár pěkných herzovských obrazů tak potěší hlavně mistrovo hitchcockovské cameo s tatarákem nebo rozkutálené barely na silnici při automobilové honičce. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ta komedie je trochu mimo, spíše je to kriminálka s dosti dramatickou hudbou. Odehrávající se v originálním prostředí horské boudy. Dagmar Veškrnová je tady taková blboučká a naivní. Od začátku mi bylo jasné, kdo je vrah. Zajímavá zápletka, děvče z dětského domova jede do Krkonoš hledat svoji kamarádku, kterou někdo zabil. Dagmar Patrasová v pidiroličce je namluvená polsky. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Původní scénář počítal s tím, že děj bude odehrávat v zimě. Juraj Herz nechtěl v zimě točit, tak přesunul děj na léto. (M.B)
  • Vít Olmer nesměl v té době režírovat, tak mu Juraj Herz nabídl roli. (M.B)
  • Píseň "Až přijde déšť do trávy spát", kterou ve filmu zpívá hlavní hrdinka v podání Dagmar Veškrnové, nazpívala o dva roky později na své LP-album "S písní vstříc ti běžím" Helena Vondráčková. V jejím podání má pozměněný text a soutěžila s ní také na Festivalu filmových písní v Isntabulu. (Willy Kufalt)

Související novinky

Juraj Herz 1934 - 2018

Juraj Herz 1934 - 2018

09.04.2018

V neděli zemřel režisér, scénárista a herec Juraj Herz. Jeden z hlavních představitelů československé nové vlny vystudoval fotografii na bratislavské UMPRUM, následně režii a herectví na loutkářské… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno