Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý poteší všetkých milovníkov domácich zvierat, ale zvlášť tých čo majú doma kocúra (teda mňa :D)... Veru, stará známa vec, že aj mačky dokážu byť verným spoločníkom, nie je to len výsada psov. Samotný príbeh pouličného drogového závisláka Jamesa Bowena bol hrejivo povzbudivý a svojim záverom aj inšpiratívny. Ten, kto sa nevzdá, môže dôjsť k vykúpeniu, chce to len vôľu a hlavne nejaký ten cieľ. Nadpriemer. 75/100 ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Tieto milé stvorenia mám zo všetkých zvierat najradšej. Sú tiché a samostatné, vedia liečiť  neurotické problémy a ľudia, ktorí ich vlastnia, sú kľudnejší, vyrovnanejší a priatelskejší. A tento film som si vyhľadal hneď v ten deň, keď som sa o ňom dozvedel (veď hraný film o mačke - to musí byť zaujímavé). No asi som si mal najprv prečítať obsah a vedel by som, že nemám čakať žiadny mačací životný príbeh. Ani komédia to v žiadnom prípade nie je, aj keď som sa 2x zchuti zasmial. Nemôžem ani povedať, že sa mi tento príbeh nepáčil, má somnov aj veľa spoločného, ale asi si o mačkách radšej vyhľadám nejaký dokument. Toto bol príbeh človeka, ktorý môže nie len za svoj holý život, ale hlavne za nadobudnutú popularitu (alebo lepšie povedané kariéru) ďakovať tomuto kocúrovi Bobovi. Lebo tie jeho pesničky, s ktorými chcel preraziť, stáli za prd a vôbec sa nedivím, že bez Boba na tej ulici nevedel zarobiť ani deravý groš. A mne každú chvíľu kazili dojem z filmu, aj keď viem, že museli byť jeho súčasťou. Žialbohu tie pesničky tu tvoria jeden z nosných základov filmu. Po tejto "promo" James Bowen ale aj tie celkom určite predá a tak dúfajme, že peniažky následne neprefetuje.  Ale inak je tento filmík aj celkom vydarený a možno trochu pomôže aj mačkám. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Uvítal bych, kdyby se film pevněji držel Jamesova návratu z drogové žumpy do života, jelikož kontrast drastické odvykačky s péčí o nového čtyřnohého kámoše je klíčovou linkou celého příběhu. Tuctové melodramatické odbočky s tátou a skoro-přítelkyní nefungují zrovna stoprocentně. Úplně konzistentní není ani celkový feel filmu (drsné momentky ze života fetujícího bezdomovce versus feel-good rodinná komedie), nicméně z velké části je to dané už povahou původních skutečných událostí. Souhrn: sympatický malý film, bojící se intenzivního prožitku. P.S. Obsazení typově super a ten kocour (hraje sám sebe, mimochodem) má regulérní charisma. (: ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Vše už asi bylo napsáno. Jako milovník koček jsem si film užíval o to víc. Také to, že film je podle skutečnosti, je vysoká přidaná hodnota. Někdo může namítat, že je to akorát komerční blbost a James chce na kočce vydělávat. Ale v jeho situaci mu to asi nemůžu mít za zlé a Bob vypadá, že si ho našel jen aby mu pomohl, takže jim to oboum přeju. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Těžko se u takového filmu nedojmout, když je to příběh kluka z ulice, kterého před sebezničením zachránil vztah ke krásnému zrzavému kocourovi. To snad ani nejde nesledovat s nadšením. Pokud si toho ňuňu kocourka odmyslím, tak je to pouze průměrně hezký snímek s hrdinou, který je popravdě tak moc sympatický, že mám problém věřit tomu, že feťák z ulice ve skutečnosti takový opravdu byl. Nicméně i přes některé výtky je to ohromně feel good film s fajn písničkovým soundtrackem a dvěma sympaťáky v hlavní roli. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)
  • James (Luke Treadaway) v jednu chvíľu použije knihu "Myši a muži" od amerického spisovateľa a nositeľa Nobelovej ceny za literatúru za rok 1962, Johna Steinbecka. (mivr)
  • Do role Boba skúšali obsadiť viacero mačiek, ale Bob nakoniec stvárnil sám seba vo väčšine scén. (einar)

Reklama

Reklama