Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 1

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (149)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Podobný případ jako nedávno viděné Psí poslaní, pokud máte pro tyhle chlupáče slabost, tak má film z půlky vyhráno, že vás zaháčkuje a už nepustí. O to spíš, když váš kočičí kámoš je na světě už sedmnáct let a překonal všechny nástrahy, co mu život postavil do cesty (tímto tě zdravím, cat named Kenny (ano, podle Kennyho ze SP :-). James Bowen je frajer, Bob ještě větší, a tenhle snímek, i díky parádnímu soundtracku, mě zas jednou (po dlouhý době) dostal... a do toho oka mi jen něco spadlo, fuckt, protože jsem kurva velkej kluk, co nebrečí... :-) Jdu si sehnat knižní předlohu ("Výborná knížka, jako kdybych prožil každou stránku." Jasně, Jamesi, poznal jsem tě, cha). ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Mačky vraj vedia "súcitiť" so samotármi. Skrátka sú empatickejšie často krát viac ako ľudia. Film "rozpráva" skutočný príbeh o mladom narkomanovi Jamesovi Bowenovi, o ktorého sa star8 sociálna pracovníčka / dokonca až tak že mu poskytne sociálny byt (je to možné ? predstavte si, že by sa do bratislavského "Napoleona" nasťahovali abstinujúci bezdomovci .. hehehe) . Chalan je na na od odvykacej kúre živí sa pouličným spevom a predajom bezdomoveckého časopisu a stará sa o kocúra Boba (niekedy máte dojem, že Bob sa "stará" o neho). Prichádzajú aj krízy aj radosti .. napokon sa všetko dobre skončí, chalan napíše o sebe knihu, ktorá sa stane v Británii hitom. Skrátka životný príbeh s dobrým koncom. Je o skôr dráma ako komédia. Ale je to pozerateľné. Hlavný herec to odohral fajnovo a ešte si to aj celé odspieval. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíc musím ocenit herecký výkon kocourka Boba. Kéž by ten náš uměl taky dělat pac.. Knížku jsem před pár lety věnoval babče a tak jsem se zvědavostí se podíval, co jsem jí dal za knižní titul. Musím připustit, jestli je film alespoň částečně zfilmován dle knížky, tak jsem vybral tehdá dobře. Na filmu není moc co hodnotit, ale fakt se tento příběh skutečně stal, v člověku umocňuje pocit údivu a zvědavosti. Bohužel mi zde chyběla větší hloubku, hlavně na konci při detoxu a proto nedávám plné hodnocení. Jinak vřele doporučuji. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Chodci se shlukují jako by kocour v duších lidí něco odemykal. Marně vzpomínám, jestli jsem už kdy viděl tak zvláštní spojení, téměř magické sblížení. Sny se uskutečňují. Přičtu-li k tomu všemu kytarové songy, a ozvláštňující uličky Londýna plné života. Moje očekávání naprosto splnilo. A můj žihanej kocour přitom spal stočený v křesle, aniž by měl ánung, oč tu běží. Tak určitě nebude náhodou, že buskerovi vždy do pouzdra nějaký obolus rád hodím. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky koček a kocourů povinný film. O tom, že zvířata dokáží obnovit v člověku chuť do života a kočky že jsou skutečně prazvláštní stvoření. O tom, že každý má dostat druhou šanci a že je možné se dostat i ze závislosti na drogách. Doufám jen, že James je stále čistý a se statečným Bobem jsou pořád spolu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Na autogramiáde knihy môžeme vidieť skutočného Jamesa Bowena, ktorý pri podpisovaní knihy prehlási, že podobný príbeh prežíva každý deň svojho života. (einar)
  • Na premiéru filmu ve Velké Británii dorazili i členové královské rodiny. Po premiéře se vévodkyně Kate setkala s tvůrci filmu včetně kocoura Boba (Ganka)

Reklama

Reklama