Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sci-fi horor o automobilu poháněném lidskou krví. Začínající automobilová závodnice Mima má možnost jezdit s mimořádně kvalitním vozem, který však funguje na neobvyklé palivo - na lidskou krev. Jen její přítel dr. Marek si uvědomuje nebezpečí hriozící každému, kdo se zaplete s automobilkou Ferat... Režisér Juraj Herz použil jako námět filmu povídku Josefa Nesvadby "Upír po dvaceti letech". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (240)

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Ano je to průměr, ale přiznejme si, že v době kdy se nám v televizi střídal Pes baskervilský a právě upír z Feratu tak moc na výběr nebylo, a myslím si, že každý byl z Menzela a Veškrnový naprosto odvázanej. I já. Jo, dříve sem se na to těšíval, v dnešní době jsem ho znovu neviděl, možná bych změnil pohled. ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

Politika do hororů a pohádek NEPATŘÍ. Začátek vypadá velice slušně (titulky i s hudbou nemají chybu), ovšem to celé jde po dobu filmu strmě dolů. A od druhé návštěvy na pitevně jsem měl pocit, že si asi Juraj Herz šlehnul dost silný matroš. No co se týče hereckých výkonů tak, až na prkenného Menzela jsou vcelku v normálu, v kladném směru vyčníval jedině pošukaný Jan Schmid. Škoda, námět byl slušný, dneska bez cenzury a s větším rozpočtem by to vypadalo jinak. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo extra velký zklamání. Na film jsem se těšil. A těšil jsem se že uvidím Český tak trochu upírský film, ale teda nesplnilo se ani polovina toho co jsem očekával. Menzel ještě ušel ale zbytek byla katastrofa, postelová scéna byla navíc naprosto debilní. A celý to chování postav byla jedna velká tragédie. Od herze nechci vidět už ani jeden film. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Jediné co stojí za pozornost je “faceliftovaný” prototyp Škoda 110 Super Sport, který v původní bílé nevoněl a tak ho přestrojili do jiné karoserie a barvou se inspirovali u Batmobilu z roku 1966. Zbytek je nefalšovaný odpad po všech stránkách. Totální idiocie děje, který nemá ani solidní závěr. Otřesné projevy herců (tedy pokud to nebylo schválně, protože to je vlastně maskovaná parodie) a naprosto laciné momenty (s debilní pointou) s jediným cílem šokovat/ohromit (protože “horor”). Dialogy jsou také vrchol absurdity …a po kousnutí upírem se z ní stává zombie! ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Začínám nabývat přesvědčení, že Spalovač mrtvol byla prach sprostá náhoda a Herz se jen svezl na tom, že mu s filmem pomáhal samotný autor luxusní knihy Jaroslav Fuchs. Odmítám chodit kolem horké kaše a dávat usrané hvězdičky vycucané z prstu. Upír z Feratu je další z filmů Juraje Herze, který je úplně o hovně. Po 30 minutách jsem snímek zrychlil a sledoval 1,5 násobkem rychlosti a stejně se na tu nudu nedalo dívat. Naprosto nepochopím, proč v záplavě dobrých scénářů a dobrých nápadů, je někdo schopný investovat svůj drahocenný čas a natočit snímek o úplném nezajímavém hovně. Menzel je vynikající režisér, ale takřka neherec. Nepochopím trend 70. a 80. let v jeho obsazování do podobně šílených rolí. Snímek by se dal charakterizovat nejlépe slovy "nuda" a "stereotyp", protože nic jiného zde není k vidění. Tedy když nepočítáte kozy a kousek bobra Havlové a Břežkové, což je to jediné, za co ze sebe vymáčknu nějaká procenta. Úplně zbytečný film zpracovávající nesmírně nezajímavé téma. [5 %] ()

Galerie (8)

Zajímavosti (57)

  • Fiat 500 bolo auto, ktoré bolo v snímke rozdrvené medzi dvoma nákladiakmi, potom hralo vrak na ceste vo filme Únos Moravanky (1982). (Raccoon.city)
  • Režisér namiesto veľa zaujímavých záberov z pretekania natáčal skôr chúlostivé scény, do ktorých vtedajší cenzori radi zasahovali, a museli sa zredukovať. (Raccoon.city)
  • Většina scén je točená na reálných místech. Scény na závodech se točily při skutečných závodech poblíž Mladé Boleslavi, scény v pitevně zase ve skutečné pitevně. (gjjm)

Související novinky

Zemřel Jiří Menzel

Zemřel Jiří Menzel

07.09.2020

Ve věku 82 let zemřel v sobotu večer český oscarový režisér Jiří Menzel, informaci v neděli prostřednictvím sociální sítě zveřejnila jeho manželka Olga. Světoznámý tvůrce, jenž se v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama