Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery

(seriál)
  • USA Star Trek: Discovery
Trailer 2
USA, (2017–2024), 55 h 27 min (Minutáž: 38–85 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Anthony Rapp, Doug Jones, Mary Wiseman, Wilson Cruz, David Ajala, Blu del Barrio, Shazad Latif, Michelle Yeoh, Tig Notaro, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Star Trek je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších sérií po celém světě. Po padesáti letech od premiéry legendárního původního seriálu se vrátil na televizní obrazovky díky novému seriálu Star Trek: Discovery. Noví hrdinové, nová vesmírná loď a nové mise přilétají na vlně stejných vznešených idejí a naděje v lepší budoucnost, které už inspirovaly celou generaci snílků a vizionářů. Seriál Star Trek: Discovery zachycuje výpravy Hvězdné flotily během jejich misí za objevováním nových světů a nových forem života. Hlavní hrdinkou je důstojnice Hvězdné flotily Michael Burnhamová (Sonequa Martin-Greenová), která musí přijít na to, že aby skutečně pochopila cokoli „mimozemského”, musí nejdříve porozumět sama sobě. Michael je lidského původu, a přesto se stala sestrou jednoho z nejslavnějších hrdinů ve „vesmíru” Star Treku. Vykonala něco strašného, a přesto má šlechetné srdce. A i když není neohroženou kapitánkou vesmírné lodi, i když o tom ještě neví, na tom, co udělá a jak se rozhodne, závisí osud celé galaxie. (TV Prima)

(více)

Diskuze

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Shakaar

Tak pokud to nebude taková ptákovina, jako Voyager, tak na to asi taky budu koukat... přecijen těch spaceoper se dneska moc netočí, takže budu rád. Respektive takových, který by mě zaujaly, což je za posledních pár let asi jen Expanse.

na příspěvěk reagoval tempus

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Mě těší, že posunuli premiéru seriálu z důvodu předělání té příšerné lodě v něco koukatelnějšího.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Jestli knihy jsou canon ve Star treku nebo ne, ono je v konečném  důsledku stejně jedno. Příjde televizní filmové studio a jako v případě Star wars je jim jedno zda se napsalo před tím stovky knih předtím, scénář a příběh si napíšou sami - respektive zrecyklují jako většina filmů z dnešní doby. A fandové si klidně můžou nadávat jak chtějí jak chcou, stejně s tím nic nenadělají, práva mají jednou oni a mohou si s tím dělat co chcou. To že to znamená u filmů v dnešní době 90% recyklace toho co jsme už viděli v minulosti je jedno - hlavně že to bude dávat money. Ostatně vidíme to u Marvelovek, typický příklad je X - men, tam už zašlo tak daleko je SInger už recykluje i sám sebe, respektive samotné X meny, které natočil před 16 lety. 

Seriály v tom nejsou o moc lepší, možná hůře, protože tam se to neřídí podle toho kolik to vydělá v kině, ale jakou to má sledovanost. Počet epizod se snížilo, ne kvůli tomu že by na to nebyli peníze - respektive ano, ale je tu prostě strach autorů i studia aby nekoupili něco co by netáhlo. Poslední modou je natahat tam nějakou tu filmovou hvězdu, takže ikdyž to může být hovadina, minimalně na začátek se lidi ze zvědavosti podívají. U nového Star treku jsem trochu na pochybách. Spekuluje se co je to vlastně za loď (zda patří do flotily, do nějaké tajné organizace), spekuluje se o hlavní hrdince, což nebude kapitán, ale pouze podůstojník, spekuluje se o poslání lodě (špionáž, experiment, který byl flotilou zavrhnutý). Otázek to vydává dost, dost možná to způsobí že lidi překonají negativní bezprostřední reakci na "nový model" lodě a budou na seriál zvědavý. Já budu a určitě tomu dám šanci, ale že bych přímo vydržel u toho po celou dobu jen kvůli tomu že je to Star trek? Když to bude špatné? To zas ne. Zatím jsem ale ve fázi nedočkavosti a je možná dobře, že tvůrci si dají načas tvorbou scénáře, možná i castingem, 

na příspěvěk reagoval Helo

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

SeTTi

pokud to nemá licenci od majitelů autorských práv ke Star Treku, pak je tahle příručka de facto e-fanzinem, i když zručně vytvořeným. čili fanart. já osobně podporuji kreativitu fanoušků všemi deseti, ale kánon je stále potřeba rozlišovat, pokud chceme Discovery kritizovat na základě poukazů na kontinuitu.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Eodeon

No byla uvedena v Ships of the Star Fleet, vol. 2. To mi jako fanart moc nepříjde. Ale budiž.

na příspěvěk reagoval Eodeon

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Já po tom zkoušel pátrat a opravdu v tom dělají občas bordel. Discovery byla už i sesterska loď Enterprise A, což byl také křižník. Takže to by bylo v pořádku, jenže měla jiné číslo. Eiger jsem nedohledal, kde se vyskoval. Viděl bych to na nějakou tu velkou encyklopedii. Poslední zvěsti mluví i tom že tohle číslo a barvu pláště zvolili proto, že by se nemělo jednat o klasickou loď flotily, ale o jednu z lodí Sekce 31. To, že opouští dok vybudovaný uvnitř asteroidu a né ten klasický tomu i nasvědčuje. Takže by seriál mohl být mixem ST a BSG. Popřípadě by akčností odpovídal druhé polovině DS9.

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

SeTTi , Larrysbride

Já se v tom moc nevyznám, ale z jiný diskuze mi vyplynulo, že Star Trekový lore je relativně nekonzistentní, takže v tom asi maj sami bordel třeba. :D

na příspěvěk reagoval Larrysbride

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Larrysbride

Jak nedává? Pokud je seriál zasazen do prime universe, tak by se měl držet toho co v něm už existuje. A tohle označení už má jiná loď úplně jiné třídy. To že Enterprise dědí ncc-1701 mezi generacemi i třídami je pochopitelné pokud má stejné určení a jméno, ale tady si křižník bere označení "torpédoborce", ale už né jeho jméno. Dělají v tom prostě bordel.

na příspěvěk reagoval Helo

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Helo

Tak mě nejde o název lodě, ale o to identifikacní označení. Sice to bude zas seriál z alternativní časové osy, ale i tak měli na výběr tisíce nepoužitých kombinací.

na příspěvěk reagoval Larrysbride

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Si také mohli vybrat označení lodě, které ještě nebylo použito. Tohle už patří USS Eiger - Akyazi třída, což je první čistě bojová loď Federace určené ke střežen hranic Neutrální zóny.

na příspěvěk reagoval Helo, Eodeon

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

SeTTi

Bylo, pokud vím :) Nejdřív seriál, pak snad webseriál, pak to měl bejt jen pilot, kterej kdyby byl úspěšnej, tak by rozjeli seriál a nakonec i ten pilot rozjebali na kousky do webseriálu.

Larrysbride

Larrysbride (hodnocení, recenze)

Helo

Hmm, tak se na toho Flashe podivej 😃 A jeste jednou - zminila jsem ho v souvislosti s efekty, za ktere byl i nominovan na Emmy.

na příspěvěk reagoval Helo

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Larrysbride

Já se přiznám, že jsem Flashe neviděl, ale pořád mi to srovnání s vesmírnou scifi přijde trošku zcestný. Flash, i kdyby byla většina ve studiu, tak se furt odehrává v "našem" světě, takže ve studiu postaví pár kulis, postavičky sice natočí před zeleným pláten, ale můžou za ně mrsknout "obrázek" města. Když se točí vesmírný scifi, tak jsou to lodě, planety, interiéry (který např. v Blood and Chrome byly taky dodaný do zelenýho plátna), bitvy, města budoucnosti... prakticky celej novej svět, kterej musí udělat v PC.

na příspěvěk reagoval Larrysbride

Larrysbride

Larrysbride (hodnocení, recenze)

Helo

S Flashem jsem ale reagovala na efekty... Ale ano, drtivá většina Flashe se natáčí ve studiu. Jakože v podstatě vše...

na příspěvěk reagoval Helo

Larrysbride

Larrysbride (hodnocení, recenze)

Helo

Ve studiu z 99%. To jedno procento je krátká scéna před Star Fleet Academy ve dvojce, která se točila v LA xD A v jedničce jako planeta Vulkán hrál Vasquez Rocks Natural Area Park... Blízko LA x)

na příspěvěk reagoval Helo

Související novinky

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

19.04.2023

Tak se fanoušci Star Treku přece jen dočkají nového filmu. Místo návratu party okolo Chrise Pinea (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů) ale nakonec jako první dorazí snímek s názvem Star Trek:… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Reklama

Reklama