Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery

(seriál)
  • USA Star Trek: Discovery
Trailer 1
USA, (2017–2024), 55 h 27 min (Minutáž: 38–85 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Anthony Rapp, Doug Jones, Mary Wiseman, Wilson Cruz, David Ajala, Blu del Barrio, Shazad Latif, Michelle Yeoh, Tig Notaro, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Star Trek je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších sérií po celém světě. Po padesáti letech od premiéry legendárního původního seriálu se vrátil na televizní obrazovky díky novému seriálu Star Trek: Discovery. Noví hrdinové, nová vesmírná loď a nové mise přilétají na vlně stejných vznešených idejí a naděje v lepší budoucnost, které už inspirovaly celou generaci snílků a vizionářů. Seriál Star Trek: Discovery zachycuje výpravy Hvězdné flotily během jejich misí za objevováním nových světů a nových forem života. Hlavní hrdinkou je důstojnice Hvězdné flotily Michael Burnhamová (Sonequa Martin-Greenová), která musí přijít na to, že aby skutečně pochopila cokoli „mimozemského”, musí nejdříve porozumět sama sobě. Michael je lidského původu, a přesto se stala sestrou jednoho z nejslavnějších hrdinů ve „vesmíru” Star Treku. Vykonala něco strašného, a přesto má šlechetné srdce. A i když není neohroženou kapitánkou vesmírné lodi, i když o tom ještě neví, na tom, co udělá a jak se rozhodne, závisí osud celé galaxie. (TV Prima)

(více)

Diskuze

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

scofa

aniž bys dodal extrémně spolehlivý zdroj ke každé jednotlivé větě, kterou jsi napsal, budu to do té doby považovat za dezinformace.

na příspěvěk reagoval Terepin

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Shakaar

tady nesouhlasím skoro s ničím, co píšeš. Sekce 31 jako supertajná organizace v duchu DS9 není vyloučená věc, ale naopak, konec 2. sezóny Disca jasně řekl, že ta organizace projde radikální proměnou. a důvod, proč se to odkládá, je jasný, ale není to covid, ale skutečnost, že projekt na seznamu plánovaných ST projektů předběhly Strange New Worlds a na Sekci 31 v tuto chvíli není místo. jako druhý důvod bych se odvažoval spekulovat o vlažných reakcích veřejnosti po ohlášení seriálu.

na příspěvěk reagoval Terepin, Terepin

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Eodeon

Section 31 je skutečně dobrý námět na seriál pokud by to provedli ve stylu jak Section 31 byla zobrazena v DS9 či Enterprise. Jako o čistě tajnou organizaci která operuje, nebo jejich agenti operují ve stínu, o které prakticky nikdo neví a pokud ano jen nejasné informace. Což po třetí řadě Discovery je těžko uvěřitelné že by něco takového nastalo, na druhé straně ve Star treku často zapomínají na události 100 let dozadu, tak si říkám že asi by to nevadilo - pokud by to bylo dobře napsáno. Důvod proč se to odkládá je jasný, covid situace, Secret Hideout se na produkci nového treku krátí čas (tuším má smlouvu s cbs/paramountem pouze na rok) a ikdyž section 31 by formátem možná naboural vše co v dosavadním treku bylo, momentálně nepotřebují jít na riziko ale něco co jim bude generovat zisk a se Strange New Worlds zvláště pokud deklarovali že chcou jít směrem k TOS opravdu nic moc ztratit nemůžou. Dost možná by to lidi zajímalo více jak Picardova serie - což je paradox, protože je to další prequel serie.

na příspěvěk reagoval Eodeon

scofa

scofa (hodnocení, recenze)

Eodeon

Tak čtvrtá série bude, ale už nebude na Netflixu, protože se Netflix dal nechtěl podílet takovou měrou na rozpočtu jako u prvních třech sériích, protože náklady vs. sledovanost se nevyplatily! Takže v US na Paramount plus a ve světě možná ten Amazon, když už tam je Picard.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Uživatel Shakaar smazal svůj příspěvek.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon

Jj, ale tak nějak nepochybuji o tom, že si dotyční zase něco vymyslí, aby to jakkoli zpochybnili či zdiskreditovali... Haters gona hate nakonec, že? Nicméně 4. sezóna se kvapem blíží a vypadá fakt báječně :)

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

počkej, teaser fakt? jakože natočili skutečné záběry? ale ale vždyť tu někdo dával zaručeně pravdivé video od ME že čtvrtá sezóna je hoax! °o°

na příspěvěk reagoval Jakkob, scofa

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Nevím, který Star Trek je tu v dnešní době nejnavštěvovanější, pravděpodobně tento, tak bych jen rád uvedl, že včera bylo Williamu Shatnerovi 90 let. Neuvěřitelný, jak skvěle vypadá, líp jak spousta šedesátníků:) Tak hodně zdraví do další dekády...

 

William Shatner’s Secret To Still Working At 90

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

je to celé o formulaci. taky jsem se naježil, když jsem to četl. něco jiného je napsat, že loď se mi nelíbí. a něco jiného je napsat, že nechápu lidi, kterým se líbí. první věta se negativně vyjadřuje k lodi. druhá věta se negativně vyjadřuje k lidem. nepochybně je to zcela neúmyslné, ale lidské podvědomí ten rozdíl vnímá a podle toho nastupuje odpovídající citová reakce. v jakékoliv profesi, kde je zapotřebí dobrý verbální projev a sociální dovednosti, schopnost jednat s lidmi a být přesvědčivý, by tohle byl učebnicový fail na straně jedna.

na příspěvěk reagoval Jakkob

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

SSE

neměl být tento tvůj příspěvěk adresován spíš Jákkobovi?:) Jak jsem psal níže, já s ním nemám problém...

na příspěvěk reagoval SSE

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

cyphercz

Pokud vyjádřím svůj názor, v tomto případě vedený emotivním pocitem, není na tom přeci nic špatného. Ty nové PIC-ending lodě jsou mi fakt odporné a je mi s podivem, že se někomu můžou líbit. Ale pozor, ty reaguješ, jakobych řekl, že o někom, komu se přecijen líbí smýšlím jakkoli negativně, to jsem ale nikde nenapsal.

 

Analogií v ST je nespočet, tak například v jedné epizodě ENT T´Pol přiznala, že je pro ní nesnesitelný lidský pach a proto použivá jakýcí nosní sprej pro jeho blokaci. T´Pol z tohoto důvodu samozřejmě členy posádky nepohradá, právě naopak, ale přesto je jí určitá jejich vlastnost odporná. 

na příspěvěk reagoval cyphercz

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Asi máme každý trošku odlišný názor na to, co je a není "startrekovské", ale podle mého to rozhodně není o tom, že jeden stojí se založenými rukami kdesi opodál, když někdo jiný, který se navíc hlásí ke stejným hodnotám, ony hodnoty porušuje. Nepsal jsem nic o tom, že je názor SSE špatný jen proto, že se mu nelíbí design Inquiry class, a ani jsem nijak nezpochybňoval jeho právo na to napsat a zastávat to. To sis tam v rámci nějaké své averze či touhy se hádat, nebo kdo ví proč, domyslel. Já se pouze a jen pozastavil nad tím absolutním tvrzení, které de facto říká "mě se ta loď nelíbí a proto se nemůže líbit nikomu". A to prostě nemá s hodnotami ST nic společného, kor z úst někoho, kdo se k Treku hlásí. S takovou nelze nic jiného než ono fanouškovství zpochybnit. Kdyby napsal něco ve stylu, že se mu ta loď prostě nelíbí a nic víc, tak neřeknu ani ň, protože by nebylo co. Opakuji že mi je šumák, zda se někomu ten design nelíbí... Tady jsem reagoval kvůli tomu "nechapu, jak se muže někomu libit" dodatku, který tam prostě podle trekovských hodnot nepatří. A pokud ty bys se založenými rukami bokem stál, pak mě to asi vůbec nepřekvapuje, ale s takovou by šlo velkou řádku epizod napříč celým Trekem jednoduše vymazat/ignorovat, protože jsou právě o tom, že posádka se k nějakému problému bokem ani zády nepostavili a jednali, vymezili se vůči nesprávnému atd., ačkoli mohli říct, že jich se to netýká, že jo...

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

no vždyť je naprosto patrné, že ty děláš nemlich to samé, nelíbí se ti jeho názor a tak místo toho abys to "startrekovsky" přešel s tím, že i když s tím nesouhlasíš, tak má SSE plné právo tento svůj názor tady nejen publikovat, ale i zastávat, tak místo toho tu podrážděně píšeš jak je jeho názor špatný a mimo Trek hodnoty a bla bla...:) já s ním třeba taky nesouhlasím, ale nevidím důvod proč bych mu to tu nějak vymlouval/vytýkal nebo s ním nějak polemizoval, prostě nechápe jak se ten design může někomu líbit, ok, jeho věc, má na to právo to takhle vidět a i když mě se design líbí, tak mu to neberu a nijak mě to nečílí..:) 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

To si asi nechám rád vysvětlit, v čem je to jedno a to samé.. ?

 

Pro tvoji informaci, podle mého by jakémukoli průměrnému fanouškovi Star Treku měla být vlastní vlastnost, že i když se jemu něco nemusí líbit, tak má stále na vědomí skutečnost, že někomu jinému se to líbit může, stejně jako že oba dva případy jsou zcela v pořádku a jeden ani druhý by se vzájemně kvůli tomu neměli jakkoli odsuzovat, protože je to zcela subjektivní záležitost. Pokud ale tohle SSE otevře popře, aneb jak jinak si vysvětlit jeho tvrzení " nechapu, jak se to muže někomu líbit. " a přesto se hlásí k fanouškům Star Treku, tak se nad tím já jako fanoušek nemohu nepozastavit...

Takže ano, nepochopení v tom je zcela určitě, protože skutečně takový postoj od fanouška ST nechápu, neb si jde zcela proti mnohým poselstvím a myšlenkám Treku samotného, které by právě fanoušci asi měli respektovat, když se jimi tak strašně moc rádi ohánějí a uvádějí je jako jeden z mnoha plusů a kladů. Ovšem kde přesně má být nějaké mé nerespektování názoru druhých, to si už asi fakt nechám vysvětlit, protože to tam nikde nevidím... Možná proto, že to tam ani není.

na příspěvěk reagoval cyphercz

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Co má podivení se nad patrnou neschopností akceptovat prostou skutečnost, že se určitý design vesmírné lodi (nebo cokoli jiného) někomu může úplně normálně líbit, společného s tím co píšeš ty.. ?

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

někdo, kdo hlásá že se okolo Treku motá už nějakej ten pátek, by zrovna mohl mít trochu více pochopení a respektu k názoru druhých...

na příspěvěk reagoval Jakkob, SSE

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SSE

Někdo, kdo hlásá že se okolo Treku motá už nějakej ten pátek, by zrovna s pochopením tady toho neměl mít asi úplně problém...

na příspěvěk reagoval cyphercz

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon

Souhlas s obojím! Hlavně ten model od Marca Bella je prostě dechberoucí, přesně jak jsi napsal - jeden neví, zda se při té kvalitě nejedná o oficiální práci. Nejraději mám pak asi to video na konci - přitom přeletu mi s repráky na max. doma div nevibruje celý stůl. Nejvíce se mi asi líbí ten netradiční deflektor a celkově kompaktní design, tedy aspoň co mohu soudit dle modelů použitých v STOčku, kde je Inquiry tuším že o kus menší než Sovereign a je to tak trošku opačný přístup než měl Marcus s Vengeance ve ST Beyond, kdy větší patrně znamená lepší/silnější...

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

nádherná loď. a nádherná práce. skoro se nechce věřit, že je to fan-made. kdybys to nenapsal, asi bych se v první chvíli domníval, že to tam postnul přímo 3D modelář pracující na seriálu.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

SSE

a já zase nechápu, proč by mělo. když už se posunu na časové ose o 16 let, tak by to podoba lodí měla reflektovat. tohle fan video je z hlediska Picardovy timeline dost retro. navíc je to nasnímané takovým tím "ship porn" kamerovým stylem, který Picard v rámci celého seriálu nepoužívá, čili se to tam nehodí.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Mě osobně se teda Inquiry class ze závěru Picarda líbí hodně moc, stejně jako ten přílet celé flotily v čele s USS Zheng He. Ta rádoby “kánon" fan-made verze... Jako že pěkný, jistě to dalo spoustu práce a úsilí, ale dost mi na tom vadí vnucování a prezentace ve stylu "tamto je špatně a takhle je to dobře". No thnx, to i kdyby to vypadalo 1000x líp jak v seriálu, tak mi to bude úplně šumák. Já s flotilou Inquiry class a ani se samotným designem problém fakt nemám. Naopak, díky fan-made 3D verzi od M. Bella mám tu loď/design fakt rád - https://www.artstation.com/artwork/J9Oard

na příspěvěk reagoval Eodeon, Helo, SSE

Související novinky

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

19.04.2023

Tak se fanoušci Star Treku přece jen dočkají nového filmu. Místo návratu party okolo Chrise Pinea (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů) ale nakonec jako první dorazí snímek s názvem Star Trek:… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Reklama

Reklama