Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery

(seriál)
  • USA Star Trek: Discovery
Trailer 1
USA, (2017–2024), 55 h 27 min (Minutáž: 38–85 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Anthony Rapp, Doug Jones, Mary Wiseman, Wilson Cruz, David Ajala, Blu del Barrio, Shazad Latif, Michelle Yeoh, Tig Notaro, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Star Trek je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších sérií po celém světě. Po padesáti letech od premiéry legendárního původního seriálu se vrátil na televizní obrazovky díky novému seriálu Star Trek: Discovery. Noví hrdinové, nová vesmírná loď a nové mise přilétají na vlně stejných vznešených idejí a naděje v lepší budoucnost, které už inspirovaly celou generaci snílků a vizionářů. Seriál Star Trek: Discovery zachycuje výpravy Hvězdné flotily během jejich misí za objevováním nových světů a nových forem života. Hlavní hrdinkou je důstojnice Hvězdné flotily Michael Burnhamová (Sonequa Martin-Greenová), která musí přijít na to, že aby skutečně pochopila cokoli „mimozemského”, musí nejdříve porozumět sama sobě. Michael je lidského původu, a přesto se stala sestrou jednoho z nejslavnějších hrdinů ve „vesmíru” Star Treku. Vykonala něco strašného, a přesto má šlechetné srdce. A i když není neohroženou kapitánkou vesmírné lodi, i když o tom ještě neví, na tom, co udělá a jak se rozhodne, závisí osud celé galaxie. (TV Prima)

(více)

Diskuze

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Feidias

The Man In the High Castle je určitě kvalitní záležitost, jeden z těch dle mého "návykových". Sice druhá řada byla trochu horší (pouze můj názor), ale i tak se těším na další řadu.

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Feidias

Tak bacha, proti vizuální stránce jsem neřekl ani slovo. To je prostě normální že seriál má slabší epizody. I BSG tím bylo známo, stačí vzpomenout na ty epizody které byly v podstatě o tom jak Baltar přemýšlel jak si dělat z ostatních idioty pomocí jeho vynálezů typu "Cylon detector", ale tak nějak člověk to bral jako součástí celku. A ano Expanse měla užasný začátek, odchodem Millera tak trochu ztratila o jednu ze zajímavějších postav a ty současné prostě jeho kvalit nedosahují. Discovery mi v mnohém taky připomíná SGU. Taky tam se na začátku hledali, ale hlavně druhá řada už kvalitní byla. Takže Discovery se taky dočká, pokuď prodlouží na druhou řadu.

Eodeon: Všichni přítomní jsou mi svědkem že svým příspěvkem si říkáš o další zbytečnou hádku, která nic nepřinese. Nevím, já pouze reagoval na příspěvek druhých a vyjadřoval jsem pouze můj osobní názor na další epizodu. Jestli máš s tím problém, bohužel tvoje chyba. Evidetně se mnou máš problém jen ty. Tím bych diskuzi ukončil, jestli chceš ještě něco dodat, prosím napiš do osobní pošty. Své osobní antipatie přece nebudem ventilovat v hlavní diskuzi.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Moogwi

Co na to říct. Mám podobnou obavu. Před pěti minutama jsme s manželkou dokoukali The Man In the High Castle. Hodně temná záležitost, ale naprosto výborný seriál. BSG první série super. Hodně se mi to líbilo. Jsou tam taky slabší chvilky, ale celkově to má dobrý příběh se zajímavým koncem. The Expanse první série mě hodně bavila. Druhá už tolik ne. Stargate Universe skončila po dvou sériích neukončená. Taky mě ten seriál docela bavil, ale chvílemi to bylo slabší a nevím asi proto ten seriál skončil. Star Trek Discovery pro mi zatím bohužel ze zmíněných seriálů připomíná právě Stargate Universe. Docela se mi líbila i třeba Caprica. Na druhou stranu: Expanse úspěšná je, Dark Matter, který mě taky tolik nechytnul, ale koukám na něj, protože prostě musím vidět skoro každou space operu i třeba Andromedu:)) je taky úspěšný seriál, tak uvidíme, třeba to ještě příjde:)

na příspěvěk reagoval Shakaar

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Moogwi

to rád slyším, že se ti TOS zatím zamlouvá. to si jeden z mála těch mladších, kteří mají schopnost jí ocenit. a líbí se mi, že si všímáš i věcí jako svícení, protože takovým věcem také věnuje pozornost málokdo, ale přitom tvůrci seriálu si s tím dali hodně práce.

Moogwi

Moogwi (hodnocení, recenze)

Feidias

Ano jsou tam slabší díly, dokonce bych řekl, že je tam více "slabších" než těch "silnějších" :) Ono je to ale dáno spíše mými osobními preferencemi, kdy upřednostňuju díly, ve kterých dojde k nějakému zajímavému střetu s neznámou rasou, novou anomálií apod, než díly, kde se zblázní simulátor nebo poradkyni Troi začne bolet hlava, i když to samozřejmě ke ST také patří. Člověk si pak může zpětně pustit své oblíbené díly a ty horší díly už tak nějak samy zapadnou. U DIS, která nemá jednotlivé epizody, ale je natočena jako celek, mám trochu Spockovski zdvižené obočí, protože pokud se na konci ukáže, že ten seriál má slabý příběh a vyskočí na nás nějaké pofidérní vyvrcholení, tak to bude hooodně špatný. Co třeba takový GOT, který považuju za výborný seriál, kterou epizodu bych si zpětně rád pustil? Vůbec nemám tušení, a že bych na to koukal podruhé, když už vím, jak to o 10 dílů později dopadne ? Ne děkuji :)

Že je DIS temnější mi také nevadí, ale zatím jsem s tím seriálem a postavami nedokázal sžít, třeba to chce pouze čas.

 

Vzkaz pro Eodena:dokončuju první sérii TOS, a je to super ! Co se mi hrozně líbí a musím vypíchnout je nasvícení obličejů při vypjatých situacích :D Dlouhý statický záběr na obličej, světlem nasvícené oči a stín ve zbytku tváře, je to někdy až Bergmanovsky děsivé :D

na příspěvěk reagoval Eodeon, Feidias

MaXxProsTe

MaXxProsTe (hodnocení, recenze)

No, tak teda jakoze Hurá,po milionu let je tu nejaky novy StarTrek serial a ma dost slusnej vizual,JENZE...!!!
I se ctvrtym dilem vubec netusim kde je jako dej casove zasazen,protoze se tam vsichbi chovaj jak naprosty kreteni a ne jako VSUDE jinde rozumni obcane federace - z ceho bych usuzoval,ze by to mohlo navazovat nekdy po ST.Enterprise ato jak amaterinou chovani,tak i typem vizualem...
Jenze SAKRA,pak tam blafou cosi o tom ze klingona 200let nikdo nevidel a navic Klingoni vypadaj jako nikdy nikde a taky se chova jak uplni imbecilove a ne jako Klingoni,nehlede na to ze ani u te reci nemeli snahu to trochu sjednotit s tim co divak ma jiz zazite (intonačně)
...proste to zatim pusobi,krom pekneho obrazu (ale celkem pro me chybych interieru,ktere taky nejak vizualne nelze zaradit do konkretnk osy),jako ze jsou tam skoro vsichni naprosty paka a celkove ponekud plochym hereckym dojmem.

jako vezmu to takhle,to jako meli na takovej vzhled,na slusny herce,ale na to sby nekdo pro ne napsal role s trochou charakteru,na to snad nezbylo..?

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Shakaar

zas i ve starých Star Trecích jsou slabší díly. Co se mi libí je vizuální stránka. Já zas temnější ladění sci-fi mám rád, ale děj mě v tomhle díle dost nezaujal. Zatím mě nejvíc bavil pilot.

na příspěvěk reagoval Moogwi, Shakaar

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Shakaar

to je zase tahle rétorika "jen já jediný na celém světě mám pravdu a tesejte má slova do kamene"... zkus ubrat na slovíčkách jako "popravdě" a "stále platí", jako kdybys odříkával zákon boží, a přidat na slovíčkách jako "podle mého mínění" a "jak to vidím já". to je přesně to, o čem jsem mluvil, když jsem ti vytýkal, že nerozlišuješ pocity a fakta. když hned zkraje předešleš, že zazní "pravda" a pak následují nějaké tvé subjektivní pocity a dojmy, tak to ani omylem není košér.

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Feidias

Popravdě byla to klasická "výplňovka", kde na začátku se řekl nějaký problém, který se měl během epizody vyřešit - nalajnovaně prostě. Poukazal bych na stupiditu u šéfa bezpečnosti Landry, která viditelně nedbala rad a najivně myslela že dokáže zneškodnit živočicha, který dokázal předtím vyvraždit část posádky sesterské lodi. Ovšem její smrt byla spíše účelová a pouze proto aby se prokázalo, že Michael měla pravdu. Stále platí, čtvrtá epizoda a výjma Saru tam není zajímavější postava - ikdyž ani ten tam nemá pomalu co hrát. Ještě se mi líbí ta zrza spolubydlící, ale bohužel jen fyzicky, protože po scénaristické stránce ji nedali bohužel žádnou osobnost.

na příspěvěk reagoval Eodeon, Feidias, Jakkob

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

zatím fakt docela průměr. Musím se ale přiznat, že nesdílím kritiku klingonů. Libí se mi jak mluví klingonsky a že hlavními postavami jsou i klingoni. Jen scény typu přiletí lod Discovery a mále dítě prohlásí "who saved us?" to není můj šálek kávy:). Snad přijdou lepší díly...

na příspěvěk reagoval Shakaar

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Po stvrtom diele som celkom spokojny, zapletka je fajn, novy kapitan tiez zaujimavy, akurat sa pripajam k nefanusikom michala(ci uz ako postavy, alebo lgbt vyberu jej/jeho mena).

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Konečně to začalo být zajímavé. Otázkou je jak to bude vypadat v dalších dílech.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Já si naopak nové klingony nemohu vynachválit. A ne snad, že by se mi ti předchozí nějakým způsobem nelíbili...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Rikky007

Rikky007 (hodnocení, recenze)

shuster

Naprostý souhlas, akorát nemyslim, že vizuál je super - na dnešní možnosti... I Orville, který má být parodie na star trek vypadá líp než jeho nejnovější verze. A ve výsledku je to víc Star Trek než Discovery. Jenom mi u obou trochu vadí, jak se tam evidentně protežuje genderové téma... Jako by toho nebylo už tak všude dost.  Na tomhle mě bhoužel zatim zaujala jenom znělka a nesmyslně předělaní klingoni...

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Díky za tip na Orville je to super!:) Kapitán polohajzl to už je i na mě trochu silné kafe musím říct. Nevadí mi, že je to jiné, ale bral bych zas opravdu trochu jiný seriál než je Stargate Universe, nebo Expanse.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

To bude zas ta otřepaná kravina, že tatínek chěl strašně moc syna.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Bez Bragu a Bermana to uz nieje Startrek! Je to fraska este aj ti Klingoni vyzeraju ako kokoti. Ako keby som pozeral uplne iny sci-fi serial. Vizual super - nuda preukrutna - a tie sterilne dialogy to este viac zabijaju...

na příspěvěk reagoval PKD, Rikky007

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Moogwi

Lorca určitě, možná i Landryová, ale všichni jistě ne, takoví Stamets nebo Saru určitě nemají potuchy, co se jim to odehrává pod nosem.

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Shakaar

zrovna ten detektiv mi v Expanse přijde nejzajímavější. Řada dalších postav je na mě už právě moc "psycho", ale jako koukám na ten seriál:). Zas se mi líbí, že se to celé odehrává ve sluneční soustavě a tři mocnosti jsou zajímavě vymyšlené. Jen už ta druhá série trochu pro mě stojí na místě. Uvidíme jak Discovery pofrčí dál... těžko říct, teď, ale mám obavu:)

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Shakaar

Ona tam jiná zajímavá postava zatím ani nebyla. Možná teda, že velitelka ochranky má nějaký potenciál.

V Expanse jsou všechny postavy podobné. Každá má za sebou temnou minulost. Tam is s postavami uměli vyhrát i je uvést. Jenže ten seriál má předlohu, tady se vystřdalo několik scénáristů a je to znát. Je i rozdíl v prvních dvou dílech a v tom následujícím.

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Jakkob

Nejakčnější, ale po námětové stránce zase nejlepší. Space seed sice byla v rámci TOS jedna z těch lepších epizod, dovedl bych si představit film se Strážcem večnosti, ale scénaristé dokonale na epizodu navázali. A BOBW, nevím jestli scénaristé mají lepší námět na film než rozvést zápletku z dost možná nejlepší dvojepizody v historii Star treku, First Contact by bez něj byl poloviční.

Ohledně Burkham, jejímu jménu, gendrové záležitosti. Dle mého je to druhotný problém, který lidi obvykle vytáhnou když jim ta postava obvykle nesedne. A popravdě neměli jsme moc příležitostí její postavu vidět v tom pozitivním slova smyslu. Když myslím pozitivním, tak tím nemyslím že by to měla být klaďaska. Trochu spoiler - v Expanse je Joe Miller, detektiv, ne zcela černobílá postava, nemá problém odprásknout chlápka, je trochu zvráceně trochu posedlý nalezení objektu svého pátrání. Přesto jedna, dost možná nejlepší postava seriálu. V Discovery zatím vidím potenciál v Saru, což je podstatě zbabělec, respektive příslušník rasy zbabělců, který se z nějakého důvodu dal naverbovat k Hvězdné Flotile. Což mě hned napadlo, jak ho to mohlo napadnout, když v podstatě v kosmu může počítat různými možnostmi jak zemřít - osobně doufám že to bude jedním z tématů nové serie a že to nebude čistě o Burkham.

na příspěvěk reagoval SeTTi, Feidias

Uživatel Shakaar smazal svůj příspěvek.

Uživatel Shakaar smazal svůj příspěvek.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

SeTTi

podle mě nedozvíme. podle mě je důvodem vzepřít se čistě arbitrárním pravidlům a konvencím a přimět diváky na chvíli podívat se na věc z nadhledu. ukázat pružnější budoucnost, která není tak dogmatická. právě proto mě ze všech reakcí na seriál nejvíc baví ty, které se hystericky domáhají vysvětlení "jestli je to teda chlap nebo ženská!?". vlastně ne, úplně nejlepší jsou reakce, podle kterých je seriál politická propaganda natočená tajnými spolky za účelem vyhubení mužů bílé rasy z povrchu zemského. to je teprve mimozemská mentalita, scenáristé seriálu by to mohli zužitkovat :)

Související novinky

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

19.04.2023

Tak se fanoušci Star Treku přece jen dočkají nového filmu. Místo návratu party okolo Chrise Pinea (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů) ale nakonec jako první dorazí snímek s názvem Star Trek:… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Reklama

Reklama