Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery

(seriál)
  • USA Star Trek: Discovery
Trailer
USA, (2017–2024), 55 h 27 min (Minutáž: 38–85 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Anthony Rapp, Doug Jones, Mary Wiseman, Wilson Cruz, David Ajala, Blu del Barrio, Shazad Latif, Michelle Yeoh, Tig Notaro, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Star Trek je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších sérií po celém světě. Po padesáti letech od premiéry legendárního původního seriálu se vrátil na televizní obrazovky díky novému seriálu Star Trek: Discovery. Noví hrdinové, nová vesmírná loď a nové mise přilétají na vlně stejných vznešených idejí a naděje v lepší budoucnost, které už inspirovaly celou generaci snílků a vizionářů. Seriál Star Trek: Discovery zachycuje výpravy Hvězdné flotily během jejich misí za objevováním nových světů a nových forem života. Hlavní hrdinkou je důstojnice Hvězdné flotily Michael Burnhamová (Sonequa Martin-Greenová), která musí přijít na to, že aby skutečně pochopila cokoli „mimozemského”, musí nejdříve porozumět sama sobě. Michael je lidského původu, a přesto se stala sestrou jednoho z nejslavnějších hrdinů ve „vesmíru” Star Treku. Vykonala něco strašného, a přesto má šlechetné srdce. A i když není neohroženou kapitánkou vesmírné lodi, i když o tom ještě neví, na tom, co udělá a jak se rozhodne, závisí osud celé galaxie. (TV Prima)

(více)

Diskuze

DarkSikorski

DarkSikorski (hodnocení, recenze)

Ne. Prostě ne. Discovery je v mých očích propadák na plné čáře. Děj mě nebaví, postavy tupější než špatně broušená sekera a celá časová linka je totálně v pytli. A kvůli téhle žumpě nás okradli o Axanar? KSAKRU!!!

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Kaufman

Kaufman (hodnocení, recenze)

Sorry jestli se to tu už řešilo, ale nepřipadá vám ten novej pohon na želvušku trochu jako vykrádačka Duny?

na příspěvěk reagoval Jakkob, prkalil

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

já ti nevím, budu se divit, když ten náš malý fandom vůbec vstřebá tu nálož knih, které se aktuálně chystají. už jsem tolikrát zažil, že se co se vydávání ST knih u nás spřádaly velkolepé plány, ale jejich uskutečňování brzy narazilo na nezájem čtenářů. zatím jsem opatrně optimistický, protože mám dobré pocity z nového nakladatele, ale ediční plán je tak moc ambiciózní, že se to podle mě všechno nerealizuje, natož aby tam ještě přibývaly další tituly. na druhou stranu, ENT knihy u nás také vyšly s velikým zpožděním oproti seriálu, ale přeci. ale tak dlouho se mi tentokrát čekat nechce :)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon

Tak já taky, už jen abych to jako celek podpořil, ale i tak budu doufat dál. Naděje umírá poslední.. :)

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Moogwi

já myslím, že to vyhodnotila podle nějakého algoritmu a Chakotay jí z toho vypadl jako nejvíc žádoucí sameček na palubě. ostatně, podobně to udělala už dříve v epizodě "Someone to watch over me".

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

zatím vím jen o jediné knize a překlad se nechystá. a seriál by musel být hodně velký hit, aby to přesvědčilo editora, který patří mezi českými fanoušky k největším odpůrcům Discovery. nic proti tomu. výhledově si knihu plánuji koupit v originále.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Moogwi

Moogwi (hodnocení, recenze)

Eodeon

Vidím to stejně, ti dva mi k sobě moc nepasují. Možná to bylo dáno tím, že Čekotej oplýval určitými lidskými vlastnostmi, které Sedmá postrádala, nebo měla nedostatečně rozvinuté a to ji k němu přitahovalo, nebo prostě jenom uměl výborně vařit, kdo ví :)

Jakkob: tak tyhle dvě možnosti jsem teda vůbec nepředpokládal :) Chudina Beverly Chrusherová, tu si asi nikdo nevybere :)

na příspěvěk reagoval Eodeon

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon

Tak já mj i proto doufám, že se do budoucna přeloží ty Discovery knížky co budou brzy vycházet, protože tam Philippa vystupuje a z knížek by se člověk mohl lecco zajímavého dovědět, ale pokud se nepřeloží, tak nevím, zda bych to v angličtině přelouskal... No uvidíme, budu doufat.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Moogwi

no to byla od tvůrců pěkná hloupost. své opodstatnění to sice má, ale v ideálním případě měla skočit Sedmá s Doktorem. a Star Trek přeci má být ideální svět... :)

na příspěvěk reagoval Moogwi

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

já věřím, že ano. tvůrci by prohloupili, kdyby se Michelle Yeoh nepokusili využít, jak to jen bude možné :) navíc toho o ní ještě tolik nevíme... . i když zatím se krom pilotního dvojdílu žádné další flashbacky v seriálu neobjevily. doufal jsem, že třeba takového Sareka uvidíme častěji a zatím nic. i když, zrovna do posledních dvou epizod by to moc nepasovalo.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Pokud jde o Sedmá vs. T'Pol, tak za mě jednoznačně T'Pol ;) Pokud bych bral Trek celkově, tak bych asi řekl že Janice Rand z TOSky :) A nebo Philippa z Discovery, ta se mi přiznám, líbí opravdu hodně moc a je mi velice blízká i tím jak se chovala. Opravdu moc doufám, že se v Discovery ještě bude tu a tam mihat, ať už ve formě vzpomínek, nebo nějakých záznamů z minulosti...

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Moogwi

vidíš a já mám třeba rád trochu akčnější, dominantnější, vyspělejší partnerky, takové, které nečekají, až muž podle jakési pravěké tradice udělá první krok a tak a dobývá jejich srdce. a Sedmá má navíc dlouhou řadu velmi hodnotných vlasností, smysl pro přesnost a pořádek, vysoký intelekt, přizpůsobivost... vlastně je to ideální žena, když tak nad tím uvažuji :)

na příspěvěk reagoval Moogwi

Moogwi

Moogwi (hodnocení, recenze)

Eodeon

Uplně si tě představuju jak se nad tebou sklání ta bloňdatá kybernetická domina a říká ti že veškerý odpor je marný :D

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Moogwi

to mně se holky s krátkými vlasy docela líbí, některým to zvlášť sluší, ale u Ezri jsem měl problém, že působila moc nedospěle, jako takové děvčátko se sirkami. to mě nebere :)

na příspěvěk reagoval Moogwi

Moogwi

Moogwi (hodnocení, recenze)

Eodeon

Jadzia je moje klukovská láska :D ale spíš ji beru jako takovou obyčejnou ženskou, se kterou se chceš oženit a strávit zbytek života, kdežto s T´Pol si užít o víkendu :D Omrkl jsem teď Ezri, a taky není vůbec špatná. Já jsem na ni možná trochu zanevřel, páč jsem byl naštvanej, že nahradila Jadzii, i když za to samozřejmě nemohla, no a ty krátké vlasy mi k ženám moc nesedí, ale s dlouhýma vypadá suprově :)

No a co vy ostatní, kdo je vaše oblíbenkyně? :)

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Moogwi

za mě tedy Sedmá. na druhou stranu se to do značné míry odvíjí od kostýmování hereček. kdyby třeba Jadzia nosila ty přiléhavé kostýmy jako Sedmá a T'Pol namísto toho modročerného pytle, působila by víc rajcovně. uznávám jí jako velkou krásku, ale to není totéž co sex-appeal :)

na příspěvěk reagoval Moogwi

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

to je v naprostém pořádku. já dobře vím, že si nevybírám atraktivní témata. to je ostatně účel. myslím, že mezi fanoušky je dost lidí, kteří pokryjí takové ty hlavní zprávy, ty co je po nich největší poptávka. ale portálu schází rozmanitost, když se píše jen o takových věcech. a protože webů o Treku stále ubývá, je třeba soustředit se na to zlaté jádro těch přežívajících a věnovat jim víc péče, a tak jsem si řekl, že přispěji svou troškou. ostatně, už jsem toho načerpal za ta léta dost a je načase také něco Star Treku vrátit. ano, mohl jsem toho udělat víc, napsat víc, ale není to v mých časových možnostech. a témata jsem si vybíral z té sorty věcí, o kterých nepíše nikdo jiný. o fan filmech se nepíše, o románech podle TOS se nepíše, o citlivých tématech se nepíše, tak jsem tyhle skuliny trochu zaplnil. samozřejmě jsem ani navteřinu neočekával, že by to sklidilo kdovíjaký úspěch. dobře vím, že trekkies raději stráví posté večer debatou, jestli je víc sexy Sedmá nebo T'Pol, než aby se bavili o literatuře nebo o fan filmech, které mezi nimi ostatně zná jen málokdo.

na příspěvěk reagoval Moogwi

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon

Nevím, těm lidem do hlav nevidím, takže nemohu mluvit za ně. Já se snažím číst tak nějak vše co se na trekkies vydá, tím pádem i tvoje články, i když mě to obsahově není zrovna úplně nejbližší, ale i tak se o to aspoň snažím. Za ostatní tedy mluvit nebudu, ale zase mi přijde, že pokud někdo nějaký ten článek rozečte, tak to asi nedělá proto, aby teď a tady zabil nějaký volný čas, nýbrž proto, že mu je ten článek asi něčím blízkým, ať už tím či oním, ale zkrátka do toho jde z něčeho víc než jen z dlouhé chvíle, kterých dnes máme všichni docela poskrovnu, aspoň já teda mám. Ale věřím že pro někoho může ta obsáhlost ten jeho zájem o článek tak nějak přehlušit a v záplavě toho celého textu, který by ten dotyčný uměl třeba zredukovat, od toho nakonec odejde. Ale fakt nevím, jak jsem psal, těm lidem do hlav nevidím...

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

ano vlastně, máš pravdu, Romulus zničila supernova, ale tu pak právě pohltila černá díra, která zároveň s tím přenesla Spocka a Naradu do minulosti. čili pohlcuje hmotu i přenáší v čase. obojí zároveň.

 

to je naprosto v pořádku, když to někdo nečte. já si dobře všiml, že ty články mívají poměrně malou čtenost. ale přisuzuji to spíš výběru témat. nakonec, když někoho téma opravdu zajímá, tak si to přeci přečte stejně, ať je to jak chce dlouhé. a pokud to někoho nezajímá, proč by se do toho nutil? to je stejné jako s těmi seriály, jak jsme se bavili, - proč se někdo cítí nucen něco číst nebo sledovat? nechápu :) to je jasné, že žádný film ani žádný článek není pro každého. ono si to všechno své čtenáře nebo své diváky prostě najde a těm ostatním se to zase prostě vyhne. tak to je v nejlepším pořádku. kdybych se to naopak snažil psát tak, aby to oslovilo každého, pak to v posledku neosloví vůbec nikoho.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon

Nezničila Romulus náhodou ta exploze té supernovy? Až po tom přeci Spock podle toho svého vyprávění vypustil tu kapsli s Rudou Hmotou, přičemž během té samé chvíle ho dostihl Nero v Naradě, načež byly oba dva pohlceni vzniklou černou dírou, Nera dříve a Spocka později, aby je posléze vyhodila v minulosti, oba v jiném času a prostoru. A moc se mi líbí v tom jednom doplňujícím komiksu ta pasáž, kde V'Ger z TMP spočítal, kde a kdy se Spock objeví :)
Ale jinak jo, zřejmě to jde odůvodnit hned několika způsoby i zde a je zase na posluchači/čtenáři, zda to přijme, či nikoli. Jako názor je to ale přijatelné, co by ne.. ? :)

Já bych se jinak asi nedivil, ostatně tvůj přednes mi nedělá žádný problém, snad jen někdy s tou délkou, ale jinak pohoda. Každopádně ohledně té délky si stěžuje, byť asi ne přímo Tobě, více trekkies co znám a někteří kvůli tomu kolikráte ani ty články celé nedočtou, aspoň co jsem tak slyšel. A že Ti to nepoví? Já jsem pochopil, že se tak nějak počítá s tím že to víš, ostatně předpokládám že asi víš, že máš články poměrně obsáhlé a dlouhé a tak asi i počítáš s tím, že to může být pro někoho problém. Ale rozhodně netvrdím, že je to špatně, z mého pohledu určitě ne ;)

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

první černá díra přeci zničila Romulus a zároveň pohltila Naradu a Spockovu loď a přenesla je v čase. druhá černá díra zničila Vulkán a třeba jeho zbytky také přenesla někam v čase, kdoví. a poslední zničila Naradu, ale to především proto, že se otevřela uvnitř lodi a překonala tím veškerou její obranu, a trosky lodi to také možná vyplivlo někdy o století dříve, kdoví. třeba to i Nero přežil. nakonec, zemřít jsme ho neviděli :)

 

a to by ses divil, ale já mluvím podobně velmi podobně jako píšu. nebo spíš, ono je to naopak, já píšu podobně jako mluvím. používám tentýž slovník, dlouhé, složitě budované věty plné odboček a tak dále. poslouchat mě řečnit není o nic příjemnější než číst, co píšu. akorát u toho psaní je menší riziko, že se do toho zamotám :)

 

a pokud si vzpomínám dobře, můj "přednes" napadá kvůli strojenosti a obsáhlosti akorát pcermis a to neberu jako příliš nezaujatý posudek, protože u něj mám podezření na dyslexii, a v tom vidím příčinu jeho potíží s mými texty. nebo tedy, možná se tak vyjádřilo víc lidí, ale buď to neřekli přede mnou, takže jsem to nezaznamenal, nebo je to už moc dávno a nepamatuji si to.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon

Jo, s tím modelem se to dá všelijak vysvětlit, taky pravda. A ani se u toho člověk moc nezapotí :) Ale s tou černou/červí dírou nevím... Prvně to totiž Naradu přenese v čase a prostoru, ale napodruhé jí to rozemele jako mlejnek na maso. Jasně, dalo by se říci, že zatímco při prvním případu šlo o vypuštěnou kapičku, tak v případě druhém šlo o explozi vzniklou při nárazu Jellyfish do Narady a nešlo jen o tu jednu kapičku, nýbrž o celou tu kouli Rudé Hmoty, takže asi lze teoreticky prohlásit, že podmínky reakce Rudé Hmoty byly odlišné a tím pádem byl i výsledný jev jiný...

Co se té diskuze týče, tak chápu jak to myslíš, ale přesto bych si dovolil říci, že by Ti častější diskuze s lidmi přímo určitě nic špatného nepřinesla :) Ono možná by ses zasekával, hledal slova atd., ale to se děje každému z nás, více nebo méně, ale děje. V tom rozhodně nejsi nikdo výjimečný, nebo snad dokonce jediný ;) A v neposlední řadě by jsi mohl ukázat, že mimo ty vzorné a důkladné odstavce, které píšeš v diskuzích a na trekkies a i jinde (a teď to nemyslím nijak zle) dovedeš komunikovat stejně tak, třebas s nějakými zádrhely, i přímo z očí do očí. Možná by jsi tím trošku vzal vítr z plachet těm lidem, co mají tendence napadat tvůj přednes skrze to, že je moc obsáhlý, strojený, odborný atd. ;)

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

a to já si třeba myslím, že by nebyl velký problém tyhle věci zdůvodnit. tak třeba Connie musela být projektem plánovaným a připravovaným dávno před svou realizací. zničení Kelvinu změnilo celou situaci. můžeme si odtud snadno domyslet, že následkem toho byla třeba i Connie opuštěna a místo toho se začalo se stavbou lodí, jako je Enterprise z abramsverza. ale to se nevylučuje s tím, že by si Marcus nechal vytvořit model po vzoru původního návrhu. v tom potíž nevidím.

 

ani s tou černou dírou ho nevidím, protože z toho filmu mi vyplývá, že reakce červené hmoty vytváří jev, který je vždy jak černou dírou, tak červí dírou zároveň, respektive ne přesně, ale má vlastnosti obou. takže cokoliv do ní vstoupí a není to dost odolné, to rozemele, a cokoliv je dost odolné (jako Narada nebo Spockova "medúza") se přemístí v čase a prostoru.

 

to já mám tedy raději diskuze s fanoušky po netu, protože člověk má víc času se nad svou reakcí zamyslet a sepsat něco, co má hlavu a patu, zatímco bavit se osobně, asi bych hledal slova, ztratil bych se v tom a všeho všudy bych nikomu nic moc kloudného neřekl :) navíc si myslím, že v osobním jednání mají lidé daleko větší sklony k neupřímnosti, zatímco na internetu se projevují bez obalu. jak už tu dnes padlo, to může samozřejmě připravovat živnou půdu pro konflikty, které by tváří v tvář nenastávaly, ale já jsem přesvědčený o tom, že naprostá upřímnost se dá praktikovat i s náležitým respektem, že se ty dvě věci prostě nemusí nutně vylučovat navzájem.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon

Tak v seriálu by pro to mohlo být místečko i příležitost, ale podle mě to pro takové jako jsme my není ani celkově vzato nutností, jak se zdá :) A běžný divák a ne-trekkie si toho asi ani nevšimne, a i kdyby, tak by označení "gorn" stejně moc neřeklo a byl by to pro něho pořád a jen ozubený kostlivec :D Každopádně jakákoli přímá identifikace v knížce, na netu z úst tvůrců atd. by byla rozhodně vítaná pro každého fanouška, co si budeme říkat ;)

Tak zrovna tady se nemusí vymýšlet kdo ví co, že.. ? :) Mnohem zajímavější by bylo vysvětlení toho modelu klasické TOSkové Connie, kterou má nad pracovnou zavěšenou Admirál Marcus v té vystřižené scéně v Into Darknes... Když si člověk vezme, že už na začátku filmu z roku 2009, což je pre-TOS období a tím pádem dlouho před stavbou lodí třídy Constitutiton, jsou ty designy soudě dle USS Kelvin o dost jiné než v TOSce, tak vyvstává otázka, proč ten model vypadal právě jako klasická Connie z TOSky.. ? :) Nebo proč prvně po použití Red Matter vznikla červí díra, a podruhé, na konci filmu, díra černá.. ? A takových otázek, většího či menšího významu je v Treku a nejen v tom novém, celá řada. A to je pak těžší na to vymyslet nějakou racionální a smysl dávající odpověď...

Jo, pokud se mi to ještě někdy dostane pod nos, tak se určitě podělím, ale já mám fakt pocit, že to mělo být řečeno tím nějakým showrunnerem a že to rozhodně nebyla nějaká hypotéza z řad fanoušků. Snad se mi to ještě podaří dohledat...

A nedorozumění je sice smutná věc, to rozhodně, ale k tomu zkrátka a dobře při těchto diskuzích a na diskuzích na internetu obecně dochází. Zde zkrátka schází spousta faktorů, které naopak neschází u přímé diskuze z očí do očí a jelikož se text sám o sobě netváří a zvukově neprojevuje, je pak skutečně snadné si něco vyložit jinak, leckdy i opačně než jak to bylo myšleno. Ale je to zase něco, co může mít člověk a diskutující na paměti a snažit se tomu předejít. Ostatně čeština je jazyk bohatý a podle mě lze celkem snadno předejít nedorozumění tak, že tu svoji myšlenku sepíšeš přesně tak, jak jsme se zde už bavili a nikdo si nebude muset myslet, že je někdo míň a temten je naopak někdo víc.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

je to tak, bude to Gorn, nač by tam ta kostra jinak byla, než pro tu potřebu udělat fanouškům malou radost :) ale nemyslím, že to tam někde bude ještě verbálně potvrzeno. spíš by mohla vyjít třeba nějaká publikace, jako bývají knihy popisující zákulisí vzniku filmů a seriálů, nebo aktualizovaná verze Encyklopedie, která to potvrdí. takové nějaké potvrzení jsem myslel. nebo prostě že se někdo z tvůrců vyjádří na Twitteru a napíše "jop, je to Gorn" a bude vystaráno. ale asi je naprosto v pořádku už teď předpokládat na základě tebou popsané věrné podobnosti, že to Gorn zkrátka je. nebo teda byl, než se mu přihodilo nějaké neštěstí :)

 

pravda, to je dobrá připomínka. kdo říká, že by všichni Caitiané museli vypadat stejně? třeba jsou mezi nimi hodně velké rozdíly. proč ne. tohle se mi líbí. takže nakonec se ti podařilo mě přesvědčit, že - jak říkáš - když se chce, tak to jde :)

 

"Ostatně v Discovery, pokud se nepletu, se má později vysvětlit, proč to celé vypadá o tolik moderněji a že by to mělo přesně a hladce navázat na tu TOSku" ... no, já ti nevím, už jsem to tedy také zaslechl, ale jen od jiných fanoušků. že by to bylo ale z nějakého oficiálního zdroje, to teda nevím. bojím se, že je to jen takový mýtus, co koluje fandomem a trekkies ho už začali považovat za fakt. respektive takhle, slyšel jsem, že by seriál měl být postupně navázán na TOS co se týče dějové kontinuity, čili že situace v Discovery se časem vyvine do situace v TOS, válka skončí a tak. ale že by se totéž týkalo také vší té modernizace v designu a tak? o tom pochybuji. to si podle mě nějaký fanoušek domyslel k té kontinuitě a s tím už se to šířilo dál. a také si nejsem jistý, jestli se tím výrokem mínila tato první sezóna, nebo jestli to náhodou nebylo míněné tak, že by seriál vyústil v TOS až v případě, že by měl nějakých sedm až deset sezón :) určitě ale budu rád, kdybys sdílel nějaký článek k tomuto tématu, kdybys na nějaký opět narazil.

 

já myslím, že nejsmutnější je, když jde o úplně obyčejné nedorozumění, že si někdo prostě špatně vyloží nějaká slova, nebo že je ten druhý nešťastně formuluje, a pak se úplně zbytečně hádají dva lidé, kteří by si za jiných okolností skvěle rozuměli. to je podle mě největší selhání. blbce si držme od těla, ale hlavně se snažme vyvarovat se všech nedorozumění :)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Související novinky

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

19.04.2023

Tak se fanoušci Star Treku přece jen dočkají nového filmu. Místo návratu party okolo Chrise Pinea (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů) ale nakonec jako první dorazí snímek s názvem Star Trek:… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Reklama

Reklama