Reklama

Reklama

Nebeský koutek

(festivalový název)
  • Čína Tian tang jiao luo (více)
Trailer
Dobrodružný / Drama / Rodinný
Čína / Francie, 2014, 94 min

Obsahy(1)

Třináctiletý chlapec se vydává na cestu bezútěšným vnitrozemím podél Žluté řeky, protože doufá, že najde svou matku. Ve vesnici byl pasáčkem ovcí a na své pouti se dostává do fabriky i dětského pouličního gangu. Jeho putování je jedním sevřeným osudem, přes který se otevírá obraz současné Číny. Jasně rozpoznatelný autorský rukopis jednoho z nejvýraznějších čínských režisérů současnosti (je scenáristou, režisérem, kameramanem i střihačem svých filmů) pracuje s nádhernými obrazovými kompozicemi v kontrastní černobílé, hypnoticky vtahujícím pomalým tempem a ostře kritickým pohledem na krušnou realitu sociální situace své země na prahu 21. století. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Febiofest 2016] Jedna krásně komponovaná scéna za druhou se slývají do někončící nudy. V tom filmu se vůbec nic neděje a klud jde od nikud nikam. Měl jsem pocit, že v sále trpím/usínám aspoň o hodinu dýl. Být to sttředometrážní snímek, tak bych asi byl o poznání nadšenější. Se stopáží do 30 minut to se mnou mohlo docela silně rezonovat, ale to bohužel nezjistím. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Kam si myslíš, že jdeš?" Černobílý film, jehož příběh je umocněn velmi silnou vizuální stránkou, se odehrává i pomocí zrychlených či zpomalených záběrů nejprve v jakémsi skalním městě, které je plné rozpadajících se staveb z břidlicových desek, ze kterých se děj přesune do zničené industriální krajiny plné trosek, suti a stavebního odpadu, kterou se doslova prodírá hlavní hrdina, aby nalezl svou matku a tím tak podal varovnou zprávu o lhostejném a bezcitném přístupu dospělých k nezaopatřeným dětem made in P.R.C. ()

Reklama

Reklama

Reklama