Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy úspěšný vedoucí pracovník newyorské reklamní agentury (Will Smith) prožívá hlubokou osobní tragédii a zcela se stahuje do ústraní, jeho kolegové vymyslí drastický plán, jehož cílem je přinutit ho překvapivým a hluboce lidským způsobem se vyrovnat se svým žalem. (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (378)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Tři nejlepší přátelé Willa Smithe jsou nejodpornějšími lidmi, s jakými jsem měl letos tu možnost setkat se v kině (na druhou stranu jeho Howard jako člověk a kamarád taky za moc nestojí). Přesto mě Collateral Beauty nenechala chladným, a to hlavně díky výborně napsaným a podaným dialogům, bez kterých by ta patetická břečka jménem příběh vyvolávala odpor nebo škodolibé pobavení. Takhle to ale kupodivu funguje. ()

Britney75 

všechny recenze uživatele

Citové drama, tak jsem to opravdu cítila ... vžila jsem se do příběhu a jen hltala, co z toho vzejde a husí kůže a slzy na konci filmu nechyběli .. nebojím se říct, že je to spíš ( holčíčí záležitost ) .. během filmu jsem přemýšlela nad třemi ***, ale sympatie hereckého obsazení si zaslouží **** .. doporučuji už jen jako odpočinkový film s trochou emocí ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Šarmantní opus o zdolávání životních útrap neotřelým způsobem. Zvrácená triviálnost typu Pretty Píča si účast naštěstí rozmyslela. Kvůli této domnělé hrozbě jsem do filmu dlouho nešel. Tři kamarádi mají šéfa, který po smrti své malé dcery tak trochu víc sekl se životem. A píše dopisy třem abstrakcím - Lásce, Času a Smrti. Jeho přátelé to tak dál nehodlají nechat, v sázce je totiž prestiž i krach firmy a šéfova příčetnost. Mají s ním plán, za jehož účelem najmou tři divadelní herce, kteří mají personifikovat tyto abstrakce, a začnou se svým pisatelem komunikovat. A pokud vám to zní absurdně nebo legračně, film je důsledný v tom, aby přesně takový nebyl. A je na filmu zajímavé, jaké (režijní) posuny zaznamená. Parta dělá z Willa Smithe blbce, když mu do cesty posílají ochotníky, co mají zastavit nejen jeho pád, ale i pád firmy. Smith je troska, ale když mu má hrábnout, tak kvalitně. A jejich úmysl neprokoukne. Film občas vyloudí nějaké to filosofické moudro, ponoří diváka do myšlenek o smyslu života a pěkně kalkuluje. Nemám mu to zlé. Je zajímavě vystavěn, páchne člověčinou, je intenzivně i zručně natočen. Samozřejmě se dá prokouknout, závěrečné vypointování mu totiž nechybí a divák není ušetřen slzám. Ale je lepší nebádat po vyústění. Obsazení čítá luxus - Will Smith, Kate Winslet, Edward Norton a Keira Knightley si společný sraz v jednom filmu určitě hned tak nedají a režijní vedení Davida Frankela jim dopřálo vkusné herecké chvilky. Velmi příjemné překvapení na poli romanticko/slzopudných dramatizací. 8/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na to aby to bola špičková dráma by musel byť Will Smith trochu menej uplakaný a záver sa nemusel toľko snažiť pritlačiť na divákove city. Inak okrem hlavnej dejovej línie tu máme mnoho vedľajších, ktoré predstavujú skvelí herci, ale tie príbehy sú ploché a neopracované, nejdú veľmi do hĺbky. Dokonca sú aj nedotiahnuté, ako je „vzťah“ Keiry s Edwardom. Ľudia sú radi emočne vtiahnutí, ale nie, ak je tá snaha toľko evidentná a nedokonalá. Za najväčšie pozitívum považujem krásnu hudbu na záver. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nezapomeňte, že život jde dál a je krásný." Tak na to se snadno zapomíná při brodění v slzavém údolí plném zoufalých rodičů mrtvých dětí. Kdybych jen tušil, o co tady půjde, tak bych si s Howardem určitě nešel pobrečet a stavět domino, ale holt mě tam zákeřně nalákala prvoligová herecká sestava. A když už jsem tam byl, tak jsem se mezi odrážením útoků na slzné kanálky snažil najít v tom celém něco pozitivního a nakonec jsem se rozhodl, že tím jsou Láska, Čas a samozřejmě báječná Smrt. Asi jim napíšu pochvalný dopis. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Počas prípravy Willa Smitha (Howard) na rolu, zomrel jeho otec, Willard Carroll Smith, Sr. Herec uviedol, že práca na filme pôsobila terapeuticky, pretože mu pomáhala vyrovnať sa so stratou. (Astonko)
  • Ve scéně, kdy se White (Edward Norton) kouká na televizi, se zeptá své matky, jestli dávají už i CSI: Celeveland, ona mu odpoví, že je to novinka. Ve skutečnosti na obrazovce běží seriál Beze stopy, který se vysílá již od roku 2002. (hendrich6)

Reklama

Reklama