Reklama

Reklama

Zabiják & bodyguard

  • Česko Zabijákův osobní strážce (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Nejlepší bodyguard na světě dostane nového klienta, nájemného vraha, který musí svědčit u Mezinárodního soudního dvora. Aby se včas dostavili k soudnímu řízení, musí oba zapomenout na to, že jsou tak trochu jiní a že si možná až příliš lezou na nervy. (Vertical Entertainment)

Videa (17)

Trailer 5

Recenze (738)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nahláškovaná jízda od začátku do konce. Jackson je za božana a Reynolds v Deadpool módu (vlastně by mohlo jít o prequel). Akce parádní, lokace neokoukané. Navíc takhle vymazlenou old school honičku (člun, motorka, auto) jsem viděl naposledy v Božské relikvii od Jackieho Chana. Posraná Praha! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Príbeh typický na žánrovku buddy action-comedy, jemne okorenený dvomi bláznami Jacksonom a Reynoldsom s niekoľkými bohovými scénami, pri ktorých som sa z chuti zasmial (spievajúci Jackson so zborom mníšok skutočne nemal chybu). Prosím, nerobte z toho žiadne pokračovanie, lebo s veľkou pravdepodobnosťou dopadne veľmi zle (ako to už pri druhých dieloch býva), ale s The Hitman's Bodyguards som bol v rámci žánru úplne spokojný. Akčno-komediálna jednohubka ako vyšitá. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celý dej je síce len zámienkou na to, aby spolu mohli vyčíňať herecká esá, inak nás príbeh nemá čím prekvapiť. Aspoň že vtipy sú úplne vyšperkované, takto sa nám ani opakujúce sa hlášky vôbec neomrzia. Je tu veľa akcie, ale občas aj dosť zmätok v tom dobrom zmysle slova. Čaká nás likvidácia mnohých zlých chlapcov, ktorí im idú po krku. Veľa strieľania, krvi, naháňačiek v autách, na lodi, na motorke a celkom brutálnych bitiek so všetkým, čo je práve po ruke, či už je to prepisovačka alebo reťaz. Akcie si divák užije naozaj dosť a to často s takým hudobným sprievodom, že scénam dodáva potrebnú nadsádzku a humor. The Hitman's Bodyguard je podarenou akčnou chuťovkou, ktorá po celú skoro dvojhodinovú stopáž neprestáva baviť. Takých odľahčených zábavných akčňákov v kine veľmi nebýva a momentálne sa radí k ohrozeným filmovým druhom, takže by správne naladení diváci nemali ani na chvíľu váhať. Stojí to vážne za to. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

První půlka ještě trochu drhne, jakmile však Reynolds s Jacksonem opustí Londýn, bavil jsem se málem královsky. Jistě, Zabiják a bodyguard je béčko jako řemen a v rozpočtu chybí tak 10 mega na to, aby se eliminovalo pár fakt hnusných triků a vůbec dost laciný vizuál. Hughes ale dobře věděl, že z producentů víc nevydojí, takže vsadil na kvantitu a v podstatě tenhle těžký souboj vyhrál. Do velké míry za to může Jackson, který si svého zabijáka neskutečně užívá (v životě byste neřekli, že mu je 68 let!), a druhým opěrným pilířem je akce, s níž se vůbec nešetří a kaskadéři se na ní očividně vyřádili. I když se tedy nekope první filmařská liga, jako zábavný výplach bych Zabijáka a bodyguarda s klidem doporučil. (7/10) ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Mám podobné filmy hodně rád a klasická akční buddy komedie tu dlouho nebyla (ne, Správní chlapi nejsou klasickou akční buddy komedií), takže jsem se docela těšil. A odcházel z kina dost zklamaný. Zabiják a bodyguard vždycky dovede na něčem nasbírat pár bodů, ale hned po chvíli sám sobě podrazí nohy. Patrick Hughes zvládne vymyslet a natočit dobré akční scény a pár z nich je i výborných, všechny ovšem doprovází naprosto nehodící se a ve výsledku obtěžující hudba. Samuel L. Jackson si svého fuckujícího hitmana užívá přesně tak, jak bychom čekali, bohužel vedle něj obvykle stojí Ryan Reynolds a ten hraje zdeprimovaného, nudného a otravného šulina. Chvilku se to tváří jako pohodová a vtipná podívaná, aby se to bůhvíproč v některých momentech přepnulo do vcelku depresivního a zbytečně vážného filmu. No a výsledkem je bordel, který někdy šlape výtečně, někdy strašlivě a většinou tak nějak průměrně. Po chytré a povedené kampani jsem čekal o dost víc. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Pieseň "Nobody Gets Out Alive", ktorú v jednej scéne v aute spieva Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) Michaelovi Bryceovi (Ryan Reynolds), znie aj ako posledná pieseň počas záverečných titulkov. Herec túto skladbu pre film skutočne napísal aj naspieval. (Makky)
  • Natáčelo se v Anglii, Nizozemsku a Bulharsku. (Varan)

Související novinky

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

02.11.2018

Loňská akční komedie Zabiják & bodyguard se Samuelem L. Jacksonem (Skleněný) a Ryanem Reynoldsem (Deadpool) dostane pokračování. Snímek ponese v originálu název The Hitman’s Wife’s Bodyguard a… (více)

Zabiják a bodyguard se vrátí

Zabiják a bodyguard se vrátí

15.05.2018

Z malé akční komedie Zabiják & bodyguard se loni vyklubal solidní hit. Nikoho by tak nemělo překvapit, že se pracuje na dvojce, k níž by se měl vrátit celý vítězný tým. Scénář znovu sepíše Tom… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama