Reklama

Reklama

Renegáti

  • Česko Renegáti: Mise cti (více)
Trailer 2

Když jste členem speciálního komanda mariňáků, každá operace je životu nebezpečnou misí do neznáma. Právě takovou je i akce, do které se ve válkou zdecimované Bosně vydává skupina pěti renegátů, aby ze dna jezera vyzvedla nacistický zlatý poklad v hodnotě několika stovek milionů dolarů. Vše musí stihnout během deseti hodin, protože jejich nepřátelé jsou jim na stopě... (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (88)

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se Renegátům vyhýbal a měl jsem to tak nechat. Nudnější film jsem neviděl. Příběh je o tom, že se badna z námořnictva rozhodne zachránit zlato nácků, které leží na dně jezera. Do toho je nahání cápek s armádou. Zlato se zachrání, bum, konec. Na tohle se fakt nekoukejte. Radši si pusťte Dannyho parťáky, to je aspoň dobrý heist film. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, kdyby ve filmu hrál v jednom týmu dejme tomu Statham, Reno, Pitt a třeba Owen, dopadlo hodnocení zřejmě daleko lépe! Nicméně je to postavený na neznámých ksichtech a mě se úplně bohužel nepodařilo tolik tomuto mančaftu fandit. Žádnej z těch borců mě nebyl sympatickej... Faktem je zase to, že akce byla slušivá a byl tam znát rukopis mýho oblíbence Bessona. Průměrný béčko za 60% ()

Reklama

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Vysoce naivní film s partou nesympatických, namachrovaných, sebestředných Amíků, kteří dělají bordel v cizí zemi, všechno jim jde jak po másle, nikdo je ani nezraní a oni se u toho ještě tváří, jakoby to byla nějaká sranda. Jak mám takovým zkurvům fandit? Vždyť tam není žádné napětí, působí to jako počítačová hra s tunou cheatů. Šéf tu skupinku okupantů vždycky po každé akci jakože na oko zdrbe, aby jim pak div nepokouřil péra. Oni se furt tváří, jakoby jim celá Bosna patřila. Nejhorší je ten sebestředný dvojí metr, kdy ty mrdky v cizí zemi zbourají tankem půlku města a strašně jakože pohoda, však my jsme přece Amíci, my můžem jít přes mrtvoly a dělat bordel, kde se nám zachce a naproti tomu v realitě stačí, aby někde v hodně velké vzdálenosti od Ameriky jen proletělo nějaké třeba ruské letadlo a celá Amerika se z toho může posrat, že co si jako dovolují. NA PŘESDRŽKU. Jo a už by si američtí filmaři/trikaři mohli konečně uvědomit jednu zásadní věc, co se týká povodní, záplav, tsunami atd. a to fakt, že v takových případech je voda kalná jako prase, takže pod ní uvidíte leda prd a kor v noci, jenže hloupoučký Amík prostě chce ve filmu záběr pod vodou, jak proud odnáší nácky, ale to prostě reálně není možné. Degeni. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Vyzerám ako idiot?“ – „Áno, ehm, nie, pane!“ Luc Besson's Expendables? Noo, pri úvodnej akčnej pasáži som si to myslel. Ale postupne tomu dochádzal dych. Z časti to zachraňoval J. K. Simmons, ktorý síce mal úlohu seagalovského typu – t. j. celý čas sa nepohol z jednej miestnosti, jeho postava zato hláškovala ako o život. Vzhľadom na námet i rozpočet musím konštatovať, že potenciál Renegátov bol využitý sotva na polovicu, aj tak sa ale jedná o pohodový film na jedno pozretie. 55 % ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Byly časy, kdy Luc Besson napsal scénář a tím určil směr, kterým se daný filmový žánr bude ubírat. Byly už nejsou. Renegáti mají hodně solidní zápletku - komando Navy Seals jde po zlatých cihlách z éry nacistického Německa, které jsou od války v zatopeném městě, přičemž děj se odehrává během války v Bosně v roce 1995 . Námět za dvě hvězdy, ocením i tu solidní výpravu, která stála nějaké peníze, ale výsledkem je akční film s béčkovým ( občas dost hloupým ) nádechem a osmdesátkovou testosteronovou akcí, přičemž tý akce tam až tak moc nemá. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Ogulini, Karlovaci, Lokve, Humu, Záhřebu (Chorvatsko) a na Maltě. (ČSFD)
  • Při úvodním útěku použijí k útěku tank T-72. Posádka tanku je velitel, střelec a řidič, tedy tři osoby a v žádném případě se do útrob nevejde 6 osob, jak je ukázáno ve filmu. (Maulincio)

Reklama

Reklama