Reklama

Reklama

Zvuk metalu

  • USA Sound of Metal (více)
Trailer

Hudebníci Ruben (Riz Ahmed) a Lou (Olivia Cooke) žijí společně a cestují jako kočovníci z koncertu na koncert na nekonečném americkém turné. Jejich hudba je hlasitá, divoká a vášnivá, dokud jednoho dne Rubena nezačne trápit zvonění v uších, které se rychle změní v hluchotu. Náhle ho přemůže úzkost, deprese a na povrch brzy vyplují jeho závislosti z minulosti. Ruben se ubytuje v domově pro hluchoněmé, který vede excentrický neslyšící veterán Joe. V tomto světě ticha a pod Joeovou přísnou, ale pozornou péčí se Ruben musí sám sobě postavit upřímněji než kdykoli předtím. V Rubenově mysli se však ozývá láska a zvuk starého života, který ho volá zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Miluju ten zvuk, když hučí vazba. Začátek tohohle filmu je úžasný. Úvodní skladba parádní. Zbytek příběhu, byť je předvídatelný, je hezký. Jen ten název trochu mate. Film totiž není o metalu. Ani jedno triko, které nosí hlavní hrdina není metalové kapely. Ale to je jen detail, který já spíše uvítal, mám tyhle noise hard core obskurnosti rád. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po včerejším Pieces of Woman je tu další podobný film.Tedy film,na který se hezky dívá,má solidní herce (výborný Riz Ahmed) a silné téma,kdy se hlavní hrdina musí srovnat se ztrátou sluchu,ale dohromady je to studené,odosobněné a emocí prosté.Největší devizou je tak krom Ahmeda práce se zvukem/tichem,která hodně pomáhá atmosféře...70% ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Popisný príbeh hudobníka, ktorý stratí sluch a celý život sa mu obráti naruby. Najväčším tromfom tohto snímku je práca so zvukom (mimochodom metal nezapočujete žiadny). Scény, kedy zvuk vnímame len z pohľadu hlavnej postavy sú veľmi silné. Sound of Metal je veľmi komorný a špecifický pohľad na komunitu nepočujúcich a ich svet, ktorý je bežnému človeku neznámy. 3/4* ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

No, název filmu je docela zavádějící, takže jsem ani nečekal, že dostanu tak skvělý drama. Má to trochu nezávislýho ducha a hlavně silně pohlcující příběh s výborným zvukem, takže film si vás snadno vtáhne. Riz Ahmed na mě vždycky působil spíš jemným dojmem, tady ovšem na roli trochu pocvičil, takže působí pěkně nařezaně a na tu vzdorovitou roli se hodil dokonale. Film od začátku šlape s tragickým podtextem, ale stejně zůstal na zemi a poslední minutka, to byl uklidňující balzám po té klikaté cestě. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Americký festivalový snímek, který bohužel širokému spektru diváků unikne. Říkám bohužel, protože tak kvalitní kinematografický počin by si zasloužil větší pozornost. Nemusíte být fanoušky metalu, jasně, hraje zde nějakou roli, ale tím nejdůležitějším a nejvíce stěžejním tématem je ztráta sluchu, jenž je z pohledu Rize Ahmeda podána s notnou bravurou. Takhle prožitou roli jsem dlouho neviděl, vskutku na place nechal snad i kus své duše, neboť ten výsledek vás chytne za srdce. Velkým plusem filmu je, že se nesnaží hrát nějak výrazně na vaše city. Najdou se zde emočně vypjatější momentky, to ano, ale neždíme vás to jako nějaký ručník. Druhým nesporným kladem je práce se zvukem (doporučoval bych si film dát na maximum, jinak vám může uniknout spoustu maličkostí v tomto ohledu), tady cítím minimálně nominaci na zlatou sošku. No a závěr mi jako divákovi ukázal, jak vypadá perfektně uzavřený film. Jsem nadšený, nečekal jsem až takovou kvalitu, o to více mě to těší. Za mě dávám 8,5/10 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Riz Ahmed se pro film naučil znakovou řeč. Také se pro film učil 6 měsíců hrát na bubny. (SONY_)
  • Scéna, kdy Ruben (Riz Ahmed) učí děti bubnovat, nebyla ve scénáři. (Kuzmik)

Související novinky

Nominace na Oscara zveřejněny

Nominace na Oscara zveřejněny

15.03.2021

Dnes ve 13:15 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací pro 93. ročník Cen americké Akademie filmového umění a věd, během nějž manželský pár Priyanka Chopra Jonas a Nick Jonas… (více)

Reklama

Reklama