Reklama

Reklama

Opilí láskou

  • USA Punch-Drunk Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barry Egan (Adam Sandler) je nesmělý mladý obchodník, který se po celý svůj dosavadní život trápil. Může za to jeho sedm sester, které ho od narození zesměšňovaly. Barry není schopen se zamilovat a v některých situacích propadá záchvatům vzteku. Pod zdánlivě vyrovnaným zevnějškem se chvějí nervy napjaté k prasknutí. Jednoho dne do Barryho života vstoupí půvabná, ale tajemná Lena (Emily Watson). Požádá ho, aby se postaral o její rozbité auto, a toto náhodné setkání je prvním krokem na romantické cestě za láskou. Film scenáristy a režiséra Paula Thomase Andersona (Magnolia, Hříšné noci) získal v roce 2002 na MFF v Cannes cenu za režii. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Věřím, že Adam Sandler jednoho dne stane na podiu se zlatým plešounem v ruce a pronese děkovnou řeč. Je to skvělý herec, který je přímo stvořený pro smutné drama a roli prostého dobráka, který sbírá kupony z obalů díky kterým mlůže létat po celém světě. Andersson velmi pomalým tempem vypráví příběh dvou milenců, kteří nezapadají do našeho zbrklého světa. Rozvážné posouvání děje umocňuje neobvyklost obou milenců a jejich uvažování. Film je skvělý na první shlédnutí, ale už mě neláká pustit si ho znovu, myslím že bych se nudil!! ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Těžko popsati. Nevím, či jsem se díval do prázdna nebo jen opile přihlížel bizarním eskapádám, avšak tahle melancholická cesta za láskou mě ohromila i otupila svou skrytou krásou. Naprosto nečekaně vás smete svou promyšleností, emotivností, šokovaností a donutí se zamyslet, či prožít něco podobného jako Barry, by bylo pro vás to pravé, na co čekáte celý život. Nádherně opojný soundtrack tomu jen přidává. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Kazdy film by mal vyvolat v divakovi pocity.Je jedno ci pocit strachu, zlost, smiech, plac,...jednoducho pocity ako jeden z najzakladnejsich prejavov ludskeho bytia. Len malo filmov dokazalo vo mne vyvolat tak siroku paletu pocitov, ako sa to podarilo Punch-drunk love. Anderson ako tvorca a Sandler ako dokonaly nastroj vytvorili najoriginalnejsi romanticky film... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Postavy v Opilí láskou jsou divný. Tzn. našel jsem se v nich takřka dokonale. Přesto ale... jejich příběh je taky divný a to už za hranice reality, takže mě film sice bavil, ale nedostal... ne tak jak jsem doufal. Naproti tomu Magnolie mě rozebrala na kusy a tak vedle ní toto působí jako chutná jednohubka vedle jedné z nejúchvatnějších hostin jakou jste kdy před sebou měli. 8/10 ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Režisér Paul Thomas Anderson si mě naprosto získal svou Magnolií a tímto snímkem mi opět potvrdil, že patří mezi nejoriginálnější tvůrce. Opilí láskou je vážně náročný snímek a vůbec ne pro každého. Uznávám jeho filmařské kvality, výborně a hodně originálně zrežírovaný film. Adam Sandler se mi po herecké stránce nikde zatím nelíbil víc, opravdu výborný herecký výkon. Hlavní romance je vlastně opravdu krásná a nevšední, jenomže těch 91 minut pro mě bylo neúprosně dlouhých. Zatímco tříhodinová Magnolia mi vůbec nepřišla jako tříhodinová, tak u Opilí láskou mi přišlo, že se na film dívám půl dne a to vážně nepřeháním. Když o filmu přemýšlím, tak vím, že je vlastně výborný a režisérovi se asi povedlo zobrazit vše, tak jak chtěl, ale nasazené tempo filmu pro mě bylo fakt šílené, přitom podobný styl vyprávění mám ráda, asi se řadím do té skupiny, pro které tento film není úplně to pravé, ale pokud máte rádi tyto malé a opravdu nevšední romance, tak film i doporučuji, třeba se do něho dokážete položit tak, jak já to nedokázala. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Čtyři blonďáci, kteří pronásledují a následně zmlátí Barryho, jsou ve skutečnosti bratři. (D3VIL)
  • Během propagačního rozhovoru pro film Magnolia (1999) se britský žurnalista zeptal režiséra Paula Thomase Andersona, s jakými herci by chtěl v budoucnu pracovat. Anderson odpověděl, že by chtěl spolupracovat s Adamem Sandlerem a Danielem Day-Lewisem. Novinář věřil, že Anderson žertoval, protože tito dva herci jsou z takového odlišného prostředí a mají velmi odlišné herecké styly. Nicméně Andersonovy další dva filmy skutečně představují tyto dva herce v hlavních rolích (tento film s Adamem Sandlerem a Až na krev (2007) s Danielem-Day Lewisem). (orkadimenza)
  • Kameraman Robert Elswit pro snímek použil speciální film, který mu umožnil natáčet v podexponovaném světle, díky čemuž získaly stíny větší hloubku. (orkadimenza)

Související novinky

Paul T. Anderson založí sektu

Paul T. Anderson založí sektu

09.12.2009

Jeden z nejosobitějších současných filmařů si na téma manipulace víru hledajících lidí náboženskými vůdci posvítil už ve svém majstrštyku Až na krev. V jeho novém filmu s pracovním názvem Master… (více)

Reklama

Reklama