Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clive Owen hraje detektiva, který žije ve světě, kde neexistuje soukromí či anonymita. Životy všech jsou transparentní, vysledovatelné a kontrolované příslušnými orgány. Vypadá to na konec zločinnosti. Avšak když narazí na mladou ženu (Amanda Seyfried), o které nejsou vedeny žádné záznamy, začne si uvědomovat, že to nemusí být konec zločinnosti, ale teprve začátek. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (133)

Garson 

všechny recenze uživatele

ANON=Anonymita Není Obyčejná Neurvalost,je to dar o který běžný jedinec nebo skupina nechce jen tak přijít.Clive Owen(detektiv Sal Frieland) si může kdykoliv bez kamerového záznamu přehrát život kteréhokoliv člověka na zemi a proto je nemožné pro hříšníky porušující zákon před justicí cokoliv utajit.Jednou jde po ulici Amanda Seyfried(tajemná Anon) kterou muži zákona nedokážou identifikovat a to se jim před tím nikdy nestalo proto je to dost zaskočí.Anon za peníze vymazává bohatým klientům nechtěné úseky jejich minulosti,ale její klienti končí s prostřelenou hlavou a tak si tajemnou Anon najme sám detektiv Sal vydávající se za makléře.Dostane se k ní dost blízko až do postele.Časem Sal zjistí že Anon nezabíjí,ale střílí někdo jiný.Viník je odhalen a Anon zmizí zpět za svou zdí anonymity.Opravdu bych nikdy nechtěl aby byl jedinec technologicky čitelný jako čárový kód a všichni kolem něj jako čtečka.Otevírat dveře pokojů pouhou myšlenkou na PIN kód nebo přivolat myšlenkou výtah jako v tomto filmu.Není to už trochu moc?Víc než na průměr tento špiclovskodetektivní snímek opravdu nedosáhne. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taky nizkorozpoctovy Minority Report skombinovany s 451° Fahrenheita. Klasicky priklad filmu s genialnym napadom, ale uz slabsim zapracovanim do poriadnej zapletky. Jak keby sa Niccol nevedel rozhodnut, co presne chce povedat a tak nacrtne kopu zaujimavych otazok, ale nema dostatok casu, aby ich poriadne rozviedol. Nakoniec aj tu hlavnu myslienku musel niekolkokrat zopakovat, aby divak pochopil, ze tu islo prave o nu. Na jednej strane sa mi pacil napad so stratou sukromia a neustalym sledovanim cez oci samotneho cloveka (Google Glass povysene o level vyssie), ale uz mi k teme filmu prilis nesedelo to, ze sa aj mazali spomienky alebo navodzovali halucinacie. To bolo uz prilis prehnane a aj teoreticky to celkom haprovalo. Ja to ale celkom zaujimavo nacrtnuty svet, ktoreho fungovanie by si zasluzilo poriadne rozviest v serialy. Takze aj ked som z vysledneho spracovania rozpacity, tak som rad, ze este vznikaju sci-fi filmy, ktore sa snazia o nejaku myslienku na ukor trikov a akcnych scen. 6/10. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Hodně složité sci-fi. Musí se dávat velký pozor, abyste aspoň trochu porozuměli o čem je řeč. Takové reality, kdy neexistuje žádné soukromí, mažou se z mozku záznamy a vzpomínky bych se nechtěl dožít. Dokonce se tu hackuje mozek! Orwellův Velký bratr je proti tomu hadr! Ovšem bavilo mě to, jakož i proklatě sexy Amanda. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nenápadná bombička, která těží z chrarismatického Owena, na první pohled odtažité Amandy a pak hlavně z té nevyřčené atmosféry. Nemůžete si na ni sáhnout, ale to špiclování a sledování lidských životů je všude kolem. Když se pak najde někdo, kdo na systém vyzraje, začnou se dít věci, které i přes drobné klopýtnutí v závěru udrží pozornost až do konce. Za mě dobrý a slečnu Seyfried na černo i příště. Děkuji předem. ()

RumbleFish 

všechny recenze uživatele

Zajímavá dystopická jednohubka aneb co Niccols tradičně nerozvíjí tematicky, vynahrazuje všudypřítomný minimalismus. Což ostatně v motivu anonymity a ztráty soukromí dává smysl. Snímek by tak mohl vést k zamyšlení i nad dnešní dobou, kdy naopak všeobecnou lidskou snahou je "být viděn". Současné veřejné i soukromé fízlování i naopak subjekty vyžadované sledování svých životů je predikcí, že podobné náměty nejsou nereálné. Otázkou je, kdo se nad tím zamyslí ve společnosti, jejíž jedna část v zájmu svých domnělých vyšších dober opět donáší a zakazuje ty nepohodlné, jiná část blogerů, influencerů apod. by za sledovanost dala snad i život, a ti další se místo skutečně přítomné reflexe ukájejí v duchaplnosti svého černobílého vidění světa nejlépe souzením minulosti s naprostou absencí hermeneutiky, přičemž jejich univerzálním mentálním vrcholem je asi tak onanie nad Taberyho úvodníky... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama