Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Ano, pravda je, že prvních 20 minut je Oscarových, ale pak už ta kvalita filmu klesá a klesá a klesá až klesne do podprůměru a bohužel to nezachránil ani Owen nebo Jolie. Nápad to byl dobrý, ale je těžké natočit takovýto film aby si udržel kvalitu po celou stopáž. A Campbellovi se to nepovedlo. Hodně tomu pomohla Hornerova hudba, která se tam skvěle hodila, ale i tak to nestačí ani na průměr. 45% ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Konečně se někdo pokusil zpracovat tak závažné téma o zaostalosti rozvojového světa, i když slibný odkaz, tak silně emocionálně načrtnutý v úvodní půlhodince se v závěru utápí v patosu romantického klišé, který pohřbívá celý film do šedi průměru. Bohužel, pokud budou rozvojové země vydávat 20x více financí na zbrojení než činí veškerá zahraniční rozvojová pomoc, jak se nyní děje, tak se asi ze své zaostalosti jen tak nevyhrabou. Ve filmu nastíněná krátkodobá pomoc ve formě dodávek potravin je pouze neefektivním a dočasným řešením potravinového problému. Vlivem této neefektivnosti a také díky vnímání terorismu ze strany rozvinutých států se rozvojová pomoc stále zmenšuje. Jednoznačným vrcholem filmu se tedy stává počáteční půlhodinka a výkon Angeliny Jolie, která se i ve skutečnosti angažuje v rozvojové pomoci jako velvyslankyně dobré vůle při OSN. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Caspian Tredwell-Owen .. Nejdřív si Angelina Jolie prosadila tento průměrný film a zahrála sama sebe v různých prostředích, kde jsou chudé dětí a následně na to začala tyto sirotky rovnou postupně adoptovat (a samozřejmě i jinak humanitárně podporovat - "eso" je opravdu jen pro pár vyvolených). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dobročinný večírek kdesi v Londýně. Všichni se skvěle baví, než na scénu vtrhne Nick Callaham (Clive Owen) s malým černošským chlapcem. Jeho proslov o hýření penězmi zde, a strádáním na druhé straně světa přesvědčí mladou Sarah (Angelina Jolie), aby se více angažovala v otázkách humanitární pomoci. Sama sežene peníze, a odjíždí do Nickova tábora v Africe. O pár let později se znovu setkávají při pomoci OSN uprchlíkům v Kambodže. I přes těžké podmínky se do sebe zamilují ... Velice působivě natočený film, o strádání lidu třetího světa - ať už jde o Afriku, Dálný východ či bývalé země Sovětského svazu. Místa, kde zuří občanské války, na které doplácejí místní obyvatelé svými životy - a na druhé straně humanitární organizace, které se těmto lidem snaží alespoň trochu pomoci. Zvlášť první část filmu z prostředí je hodně dokumentárně natočená. Boj malého humanitního týmu s drsným prostředím, nezájmem místních vlád, nedostatek vody, jídla, i dalších prostředků, všudepřítomné nemoci a k tomu války místních fanatiků.... Škoda, že se režisér Martin Campbell nechal v pozdějších fázích filmu strhnout milostným vztahem Sarah a Nicka.. kdyby udržel laťku nasazenou první třetinou filmu až do konce, pět hvězdiček by měl jistých. Možná to měl radši režírovat opravdu Oliver Stone. Ale i tak to bylo moc pěkné. A Angelině to moc moc sluší ... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $4,430,101Tržby Celosvetovo $11,705,002║ Trošku nezaslúžený prepadák, film má určité kvality a zaujímavý príbeh, k tomu aj kvalitné obsadenie aj zručného režiséra Martina Campbella, chýbalo len trošku lepšie doladiť príbeh aby posolstvo malo silnejšiu podstatu. /60%/ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo okrem Londýna a kanadského Quebecu aj na exotických miestach v Namíbii či Thajsku. (MikaelSVK)
  • Stejně jako ve filmu i v reálném životě Angelina spolupracuje s UNHCR. Od roku 2001 je vyslancem dobré vůle této organizace. (Kajouska)

Reklama

Reklama