Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hranice zlomu je film, ktorý sa hodí ako skutočný príbeh na nedeľný večer na verejnoprávnej televízii. Tak som ho aj videl. Pripomínal mi skôr nejakú taliansku televíznu drámu s miestnimi hercami, ako vysokorozpočtový hollywoodsky veľkofilm. Podobné typy filmov by mali mať oscarové ambície, v tomto sú Hranice zlomu podobným prípadom, ako Angelinino Mighty heart. V konečnom dôsledku, aj napriek prostrediu, iba neambiciózna melodramatická omáčka. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Film, který mohl být o lidské zodpovědnosti, ale není. Stejně tak daleko má do romantické komedie a na drama se málo věnuje dilematům hlavních hrdinů. Je prostě o dvou bláznech, co chtějí spasit svět (kdyby chtěli jet do Iráku, zaručeně je tam někdo podřeže), ačkoliv, jak zazní v Obchodníkovi se smrtí, stejně nemůžou všem pomoct. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Martin Campbell se po Zlatém oku a před Casinem Royale pustil do velmi ambiciózního projektu. A je to vidět. Začátek byl hodně silný, vlastně do 2/3 filmu je to všechno neskutečně silný zážitek a byl jsem přesvědčen o plném hodnocení, jenže ta poslední třetina… Tohle nikdy nepochopím, jak film, který začal tak mrazivě, mohl skončit tak stupidně. I přesto (teda, vlastně proto) dávám čtyři hvězdy. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je to jen film. To jsem si říkala při sledování, ale stejně můžu bohu poděkovat za to, že jsem se narodila ve střední Evropě a ne někde na africkém kontinentu. Být humanitárním pracovníkem je poslání a ne práce. Člověk na to musí být dost silný. Vstup Clivea Owena na scénu byl opravdu efektní. Ale jinak se těm snobům oči otevřít nedaly, i když je otevřeli jen někteří. Angelina Jolie se sem hodila akorát. Jen to Čečensko tu být nemuselo. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tématicky velmi zajímavé drama, které se tak trochu nešťastně utápí v šablonovitém ději a zbytečném sentimentu. Filmu nechybí silné scény (dítě s granátem, Rudí Khmérové, sup a dítě... ), ale problém je v tom, že jakmile skončí, následují většinou dlouhé pohledy na drsného Clivea a Angelinu s trochu úsměvnou ofinkou a všechno je v tu ránu ztraceno. Campbell odvedl solidní práci, ale ty dvě hodiny stopáže bych přeci jen trochu zkrátil. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama