Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další film, který jsem viděla už dřív a uvědomila jsem si to až při repríze pár dní zpátky - jinak řečeno nic moc dojem po prvním shlédnutí. Angelina s konstantně rozněžnělým výrazem a s neustále pootevřenou hubou jak hamerské cukle prakticky nesleze z obrazovky, z tématu poněkud odkapává kalkul, z pouště zamíříme do pralesa, z pralesa na sníh, aby se divák nenudil, od problémů lidstva postupně bohužel sklouzáváme k romantice, z obstojného dramatu vznikne harlekýnka jak od Rosamundy Pilcher. Původní zamýšlené čtyřhvězdičkové hodnocení šlo definitivně do kopru v závěrečné, devalvující, kýčovité půlhodince. Nicméně Clive Owen a jeho charisma udrží film v nadprůměru, kvůli něj nemůžu jít s hodnocením níž:-). 65% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď toľkí, odborní i laickí filmoví kritici zmietli tento film pod čiernu zem, u mňa zasvietil ako celkom príjemné prekvapenie. Po šokujúco dokonalom úvode, keď Owen nastúpi na scénu, som si povedal, že keby mal film ďalej len polovičné tempo a úroveň, stačilo by mi to. Potom však príde na rad Angelinino bezduché zachraňovanie a obetovanie sa pre pomoc ľuďom v krajinách tretieho sveta, do toho kyslá, miestami horká romantická zápletka (pripomínalo mi to skôr Jolieinu vlastnú propagáciu) a už tu prestal fungovať základný princíp tragédie, záver so mnou teda ani nepohol. Škoda, že sa strihačovi v polovici pokazili nožnice :). 55%. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je to jen film. To jsem si říkala při sledování, ale stejně můžu bohu poděkovat za to, že jsem se narodila ve střední Evropě a ne někde na africkém kontinentu. Být humanitárním pracovníkem je poslání a ne práce. Člověk na to musí být dost silný. Vstup Clivea Owena na scénu byl opravdu efektní. Ale jinak se těm snobům oči otevřít nedaly, i když je otevřeli jen někteří. Angelina Jolie se sem hodila akorát. Jen to Čečensko tu být nemuselo. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Ťažké psycho, pri pohľade na zúbožených ľudí v Etiopii, Kambodžo, či Čečensku. Miestami donkichotovský, boj dobrovoľníkov proti chudobe a chorobám rozvojového sveta. Herecký výkon Clivea Owena vysoko nad priemerom a strčil do vrecka aj Angelinu Jolie. Ale tú dokáže hádam každý druhý ...) Zase - aby som jej - s opuchuntými perami - nekrividil, tak ju obdivujem ako ženu, keď si z natáčania okrem honoráru zobrala so sebou aj jedno opustené dieťa ... ()

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Velice špatné až mizerné, Angelinu opravdu nemusím a tady se to jen potvrdilo, přesně jsem věděl, co se bude dít, děj byl dopředu tak čitelný, až z toho bolely oči. Nevěřil jsem hercům vůbec nic, atmosféra žádná. Jedničku dávám jen z úcty k lidem, kteří dělají tak záslužnou práci jako ve filmu (charita, červený kříž...apd.), byť jejich idealistické náhledy na svět v žádném případě nesdílím. Pro mě tento snímek není ničím jiným, než laciným kýčem, ale někomu se možná bude líbit. Takže, "ENJOY IT!!!" ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Angelina adoptovala svého syna Maddoxe během natáčení tohoto filmu v Kambodži. (viperblade)

Reklama

Reklama