Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré drama, které určitě zaujme a jedno dobré shlédnutí je v tomto případě na místě. Příběh je dost dobrý, drama, válečný, trocha romantiky a podobné žánry a věci ve filmu fungují dostatečně. Herecké obsazení je na tom celkem dobře. Dvojice herců Angelina Jolia a Clive Owen se vyvedly. Délka filmu je trochu potíž, některé scény jsou nudné a ntahované, prospělo by také více akce. Nic víc, nic míň. Jinak film už asi dopadnout nemohl. Hudba průměr. Celkově hodnotím na 60% = *** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Ethiopia. Part 1 - James Horner ,2. Ethiopia. Part 2 - James Horner ,3. Ethiopia. Part 3 ,4. Ethiopia. Part 4 ,5. Cambodia. Part 1 ,6. Cambodia. Part 2 ,7. Cambodia. Part 3 ,8. Cambodia. Part 4 ,9. Chechnya. Part 1 ,10. Chechnya. Part 2 ,11. Kinderszenen No. 7 ("Träumerei"), for piano, Op. 15/7 ,12. Chechnya. Part 4 , ()

Reklama

system 

všechny recenze uživatele

Problemem snimku neni ani tak, ze se odehrava ve valkou zmitanych zemich, ale to, ze dramaticke sceny, ktere se snazi vyvolat v lidech soucit jsou proste k smichu (vrcholem je scena kdy Angelina skope Owena). Pokud ovsem chcete zbalit nejakou buchtu s velkym humanistickym citenim, je to pro vas volby cislo jedna:-) ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nevím, film se zdál zprvu tak dobrý, ale pokud takovým hercům nevěříte jejich vztah, tak je to těžké. Řekl bych ale, že za to spíš může Clive, než Angelina. Jinak děj je zajímavý, ale funguje ryze jako syrový dokument, než jako film, který by měl diváka strhnout nebo vtáhnout. Přes tyto základní nedostatky je film v pohodě koukatelný a celkem kvalitní, ale znova bych ho vidět nemusel. Ode mě 50% = 2+/5 ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

toto je drama, s naprosto odlišnými dvěma částmi filmu! Ta první aspiruje i na 5* ohodnocení! Nástup Cliva Owena je naprosto ohromující( viz scéna s banánem - nutno viděti ), ale bohužel se jedná o předčasný vrchol snímku. Druhá polovina filmu se " utápí " v přespříliš romantickém duchu. Velká škoda, potenciál snímku byl opravdu veliký! Nebýt excelentího Cliva Owena v roli humanitárního pracovníka dr. Nicka Callahana , který snímek posouvá o stupínek výše, jednalo by se o zcela tuctovou záležitost. Dávám 3 a 1/2 *, přičemž min 1* je za skvělého Cliva! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Stejně jako ve filmu i v reálném životě Angelina spolupracuje s UNHCR. Od roku 2001 je vyslancem dobré vůle této organizace. (Kajouska)
  • Angelina adoptovala svého syna Maddoxe během natáčení tohoto filmu v Kambodži. (viperblade)

Reklama

Reklama