Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $4,430,101Tržby Celosvetovo $11,705,002║ Trošku nezaslúžený prepadák, film má určité kvality a zaujímavý príbeh, k tomu aj kvalitné obsadenie aj zručného režiséra Martina Campbella, chýbalo len trošku lepšie doladiť príbeh aby posolstvo malo silnejšiu podstatu. /60%/ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Moc hezky udělaný film. Měla jsem dojem, že ani toho patosu a klišé, zde tak často diskutovaných, jsem příliš mnoho nepostřehla. Scénář a dialogy mě oslovily a nějaké ty patetické momenty mě zcela míjely. Nechala jsem se tak s příjemným pocitem unášet kvalitně zpracovaným filmem. Délka dvou hodin byla přesně dostačující, děj se zdlouhavě nevlekl. Uběhl rychle, zajímal mě, a až na pár chybiček jsem nenašla mnoho, co bych vytknula. Angelina Jolie zastává tu "krásnou" část filmu a do role dámy z vyšších kruhů, spokojeně, avšak stereotypně žijící s hodným mužem, dobře pasovala. Clive Owen coby přímý a ostřílený doktor se zase postaral o výbornou hereckou stránku, do které opět zkušeně zapojil své charisma. Hranice zlomu se mi líbila a kdyby se mě někdo zeptal na kritiku, nejspíše bych nedokázala odpovědět. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Ethiopia. Part 1 - James Horner ,2. Ethiopia. Part 2 - James Horner ,3. Ethiopia. Part 3 ,4. Ethiopia. Part 4 ,5. Cambodia. Part 1 ,6. Cambodia. Part 2 ,7. Cambodia. Part 3 ,8. Cambodia. Part 4 ,9. Chechnya. Part 1 ,10. Chechnya. Part 2 ,11. Kinderszenen No. 7 ("Träumerei"), for piano, Op. 15/7 ,12. Chechnya. Part 4 , ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Hranice zlomu štartujú tak zaujímavo (Owen a banán)- večná škoda, že vo flashbacku- až vás to navnadí na nadpriemerný zážitok. Navnadí, ten hlad však nezasýti, vzíde z toho totálne priemerný počin. Campbell dojíma a šokuje a dojíma- zneužije každú (!) príležitosť žmýkať dojatie z nás, čo si to necháme- je to cítiť a je to otravné (!) Pravdaže, neladí to už v písanej podobe. K scenáru ešte dodávam, že niektoré dialógy naozaj neznejú dobre. (Nezadarilo sa ani tomu "Prečo ma nevoláš menom?"- je ale zahraný presvedčivo.) Film (strhujúceho) Clivea Owena, nie Martina Campbella. Zaujímavý komentár: CheGuevara ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Skutečnost, že denně umírají tisíce lidí hlady a ve zbytečných válkách je mi známa a myslím, že si rozhodně zaslouží větší pozornost než skandály celebrit. A lidi na západě by měli řešit raději tenhle problém než barvu dlaždiček v nové ikea kuchyni, ovšem to nic nemění na faktu, že tenhle film je hodně laciný tah, plný těch nejprostších klišé a památce a práci humanitárních odborníků nedělá až tak dobré jméno. Milostný příběh postrádá věrohodnost, dialogy jsou jak z telenovely, chemie mezi jinak skvělými herci se nedostává a mnohem větší prostor dostává akce, díky které pak celé finále a ústřední motvi vvyznívá do ztracena. Jinak zdatný akční režisér campbell vyloženě selhává v neakčních scénách, nedobře volí kompozici záběrů, která se střetává s dokonalou výpravou a barevnými filtry. škoda, že je scénář předvídatelný bez trochy originality, námět si pozornost určitě zaslouží. Takhle je to jen průměr, nic víc ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Angelina adoptovala svého syna Maddoxe během natáčení tohoto filmu v Kambodži. (viperblade)

Reklama

Reklama