Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další film, který jsem viděla už dřív a uvědomila jsem si to až při repríze pár dní zpátky - jinak řečeno nic moc dojem po prvním shlédnutí. Angelina s konstantně rozněžnělým výrazem a s neustále pootevřenou hubou jak hamerské cukle prakticky nesleze z obrazovky, z tématu poněkud odkapává kalkul, z pouště zamíříme do pralesa, z pralesa na sníh, aby se divák nenudil, od problémů lidstva postupně bohužel sklouzáváme k romantice, z obstojného dramatu vznikne harlekýnka jak od Rosamundy Pilcher. Původní zamýšlené čtyřhvězdičkové hodnocení šlo definitivně do kopru v závěrečné, devalvující, kýčovité půlhodince. Nicméně Clive Owen a jeho charisma udrží film v nadprůměru, kvůli něj nemůžu jít s hodnocením níž:-). 65% ()

k212 

všechny recenze uživatele

Ač zaobalen do omáčky lásky, ač schematicky klišovité jednání hlavní hrdniky, ač moc hezký obličej na humanitárního lékaře, film má poslání a myšlenku. To všechno hollywoodské jde stranou, protože děj se dotýká citlivých míst, nutí k zamyšlení, nic neřeší (a když ano, tak jen na velmi krutě krátké okamžiky), jen ukazuje. Je hodně cítit, že film vznikl hlavně za tímto cílem a kdyby nebyl tak naoko hezky zaranžován nedostalo by se na něj tolik lidiček, takže příměr " názorná učební pomůcka" je namístě. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dobročinný večírek kdesi v Londýně. Všichni se skvěle baví, než na scénu vtrhne Nick Callaham (Clive Owen) s malým černošským chlapcem. Jeho proslov o hýření penězmi zde, a strádáním na druhé straně světa přesvědčí mladou Sarah (Angelina Jolie), aby se více angažovala v otázkách humanitární pomoci. Sama sežene peníze, a odjíždí do Nickova tábora v Africe. O pár let později se znovu setkávají při pomoci OSN uprchlíkům v Kambodže. I přes těžké podmínky se do sebe zamilují ... Velice působivě natočený film, o strádání lidu třetího světa - ať už jde o Afriku, Dálný východ či bývalé země Sovětského svazu. Místa, kde zuří občanské války, na které doplácejí místní obyvatelé svými životy - a na druhé straně humanitární organizace, které se těmto lidem snaží alespoň trochu pomoci. Zvlášť první část filmu z prostředí je hodně dokumentárně natočená. Boj malého humanitního týmu s drsným prostředím, nezájmem místních vlád, nedostatek vody, jídla, i dalších prostředků, všudepřítomné nemoci a k tomu války místních fanatiků.... Škoda, že se režisér Martin Campbell nechal v pozdějších fázích filmu strhnout milostným vztahem Sarah a Nicka.. kdyby udržel laťku nasazenou první třetinou filmu až do konce, pět hvězdiček by měl jistých. Možná to měl radši režírovat opravdu Oliver Stone. Ale i tak to bylo moc pěkné. A Angelině to moc moc sluší ... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Život musí mít hlubší význam..... Film o humanitárních organizacích, o pomoci, o problémech, které asi nikdo z nás nedokáže vyřešit (jestli je tu někdo, kdo by mohl, ať mi prosím napíše). Ale nechme politiku, pojďme k filmu: zajímavý scénář, který nás zavádí do lokalit, kam bych nikdy dobrovolně nevstoupil. Pokud bych se na to díval z tohoto pohledu, nemělo by to chybu. Dále výborný C.Owen a ostatní - radost pohledět. Bohužel romantická linie a závěrečná část mne tolik nebrala. Přesto tento snímek stojí za shlédnutí a následné zamyšlení. Vždyť lidí je mnoho a táborů tak málo. A všude je hlad a smrt.... ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Hranice zlomu štartujú tak zaujímavo (Owen a banán)- večná škoda, že vo flashbacku- až vás to navnadí na nadpriemerný zážitok. Navnadí, ten hlad však nezasýti, vzíde z toho totálne priemerný počin. Campbell dojíma a šokuje a dojíma- zneužije každú (!) príležitosť žmýkať dojatie z nás, čo si to necháme- je to cítiť a je to otravné (!) Pravdaže, neladí to už v písanej podobe. K scenáru ešte dodávam, že niektoré dialógy naozaj neznejú dobre. (Nezadarilo sa ani tomu "Prečo ma nevoláš menom?"- je ale zahraný presvedčivo.) Film (strhujúceho) Clivea Owena, nie Martina Campbella. Zaujímavý komentár: CheGuevara ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Počas natáčania niektorých scén museli aktéri doslova mrznúť pri teplotách 40 stupňov pod nulou. Ďalšie scény sa však pre zmenu natáčali počas 40 stupňových horúčav. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama