Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak se dozvíme, kde, jak a proč se vzala na světě kostka. Výlet do budoucnosti a kosmu si mohli tvůrci klidně odpustit, naproti tomu výlet do minulosti ke vzniku kostky a část z tehdejší současnosti (1996) ještě tak nějak drží laťku. Celkově je film kvalitativně sešupem dolů, ale díky charismatické Angelice, která se takřka vyrovná Pinheadovi (který zde opět háže své květnatě filosofické hlášky, které tolik miluji, a řetězy s háky) a je důstojným nahrazením výborné Julie z prvních dvou částí, opět skvělým maskám (Angelika, bratři z ochranky) a jakýsi úvod do Hellraiseří mytologie (kterou mám taky hodně rád), se ten pád naštěstí zastaví ještě někde nad průměrem. Poslední část série, která šla ještě do kin. Ze dvou částí série, která vyžaduje více času. Poprvé jsem tomu dal hvězdičky jen dvě, ale po opětovném shlédnutí jsem nucen (a jsem tomu rád, je to má oblíbená série) ještě jednu přidat. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle snad ani nemuselo bejt, alespoň myslím. Opravdu, ale opravu tragický příběh, kterému nepomáhají ani docela slušné efekty a už vůbec ne herecké výkony, nebo ještě lépe řečeno, napsané dialogy. Ani vlastně pořádně nevím, proč dávám dvě, možná proto, že to mělo i své dobré chvilky, ale nebylo jich moc. Shlédnout a zapomenout, jak často poslední dobou u mnoha snímků říkám. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nemohoucí blábol, pomalu jsem nepochopil, o co vlastně šlo (zničit peklo?). Příběh probíhal ve třech časových rovinách, přičemž jenom ta nejkratší z 18. století o vzniku kostky nabídla špetku atmosféry; hrozivě nudná současnost vše dokonale zazdila, no a celé to orámoval jakýsi experiment z vesmírné stanice budoucnosti, aspoň vzdáleně se přibližující průměrné hororové naháněčce. Ikonický Pinhead tentokrát jenom nevýrazně hrozil a rozumoval, a to bolelo mnohem hůře, než úsměvně slabé až ubohé triky. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl byl tak strašně slabý, když si to porovnám s prvním dílem. Skoro bych řekla, že byl zatím nejhorší. Nikde nic zajímavého, tentokrát ani trikově. Jakákoli děsivost se naprosto vytratila, spolu s logikou. Celé to skákání ze století do století se k tématu vyloženě nehodí. Myslím že tohle se nepovedlo. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že pri tejto sérii ma už nič neprekvapí. Mýlil som sa. Pokračovanie to dotiahlo až na vesmírnu stanicu, na ktorej sa to nehercami len tak hemží. Ostatné dve dejové línie (17. a 20. storočie) radšej ani nekomentujem, to nestojí za reč. Čudujem sa Barkerovi, že to nezabalil ako producent skôr, zvlášť keď videl, kam až vedú hranice filmárskej j*bnutosti tvorcov. Jediným pozitívom sú peknučké kozy satanovej děvky Angelique a konečne primeraná prítomnosť Pinheada aj s jeho megahláškou "Já jsem bolest.". Inak Hellraiser: Bloodline fakt bolel... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Hlas herečky Valentiny Vargas (Angelique) byl předabovaný jinou herečkou kvůli jejímu přízvuku. (ČSFD)
  • Ve francouzštině jméno postavy Angelique (Valentina Vargas) znamená „andělská“, což je ironie vzhledem k tomu, že tato postava je ve filmu démon. (ČSFD)
  • Proslov Pinheada (Doug Bradley) ke členům ochranky: „Pain has a face, allow me to show it to you!" použila kanadská deathmetalová kapela Kataklysm jako intro k písni „Il Diavolo in Me" na desce "Epic:The Poetry of War" z roku 2001. (J.e.r.e.c)

Reklama

Reklama