Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 4

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (342)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma terorismu už je poměrně dost vytěžené a Patriots Day se to vlastně ani nesnaží moc vyvracet. Po technické stránce to není zase tak špatné, ušlo to i herecky a najde se tu pár dobrých momentů jako přestřelka či výslech manželky jednoho z atentátníků. Problém je, že tohle všechno už tu bylo mnohokrát k vidění v mnohem lepších filmech, díky čemuž Berg působí jako obyčejný plagiátor a je úplně jedno, že se jedná o rekonstrukci skutečné události. To nejhorší ovšem přichází v nechutně patetickém závěru, který se v divákovi snaží vyvolat pocit, že střelením resp. zatčením dvou pitomců je válka s terorismem vyhraná. 50% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pôsobivo natočene, príbeh nestrhne, ale Peter Berg vie vymačknuť slušnú atmosféru s tých prestreliek, takže miestami je to fakt napínavé, ale aj zaujímavé a viac menej smutne, aj keď sa jedna o Amíkov, ktorý sa chvália do nebies. Každopádne to čo sa stalo je skutočne sila a nechcel by som to zažiť a tento film mi to v dravom štýle od Berga s dobrým Wahlbergom výborne pripomenul a zároveň bavil a zaujal. 80% - 4* ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém filmu je především scénář, snažící se extrémně akčně popisovat tragickou událost, která není na papíře nikterak poutavá, a nejsem si zcela jistý, zda se hodí pro zfilmování. Berg v rámci možností natočil maximu, co šlo a podařilo se mu poslední část filmu přenést ve stylu Patroly, sugestivně a realisticky. Nedá se upřít snaha pracovat s hrdiny tragické události, ale samy o sobě nejsou tolik zajímavé, aby táhly film a některé dostávají minimum prostoru. Typický závěr se skutečnými účastníky vyzní úplně do prázdna a cílená podbízivost vyloženě hraje na nervy. Co mi vadilo, tak určitá přehnanost zpracování a jakým způsobem všichni táhnou za jeden provaz, včetně "úředníků". Chápu, že taková tragédie lidi spojuje, ale zajímalo by mě, nakolik z toho byl odraz skutečnosti......6/10 ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Deň patriotov je podrobná rekonštrukcia bombového útoku na bostonskom maratóne v roku 2013. Dokonca až tak podrobná, že sledujeme obrovské množstvo vedľajších postáv, čo film predlžuje. Určite by nezaškodilo materiál trochu prestrihať a zdynamizovať celé udalosti. Ambíciou tvorcov však bolo podrobné vykreslenie udalostí. Inak ide o napínavú záležitosť s niektorými vynikajúcimi scénami ( napr. výsluch teroristovej manželky ) a notnou dávkou pátosu. Určite doporučujem, lebo takto komplexne som sa o týchto tragických udalostiach nedozvedel nikde. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Povedený, emotivní, osobní film pojednávající o útocích bratrů Carnajevových na bostonském maratonu 2013. Ze začátku jsem měl pocit, že to režisér pojal jen jako rutinu, čímž myslím, že to točil tak, že to byl sice kvalitní film, ale byla to taková rutina v tomto žánru, že do toho útoku to nebylo až tak „wow“. Ale následně po tom útoku se to parádně rozjelo a teď po zhlédnutí celého filmu musím říci, že to byl dost osobní film. Režisér to pojal opravdu hodně emotivně, dal prostor postavám, které se té tragédie zúčastnili, ukázal nám, jak to vnímali a prožívali, a na konci filmu ty rozhovory skutečných obětí důležitost filmu (tragédie) jenom podtrhly. Na ten útok si velmi dobře pamatuji, sledoval jsem každý den, jestli už ty pachatele dopadli, takže jsem rád, že jsem se díky tomuto filmu dozvěděl ještě více podrobností o tom, jak to celé bylo. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Mark Wahlberg byl nejprve proti filmu a roli odmítal. Roli přijal až po přečtení scénáře. (Dr Lizal)
  • Scéna dopadení a zatčení Dzhokhara Tsarnaeva (Alex Wolff) byla natočena v den druhého výročí jeho skutečného dopadení. (Dr Lizal)
  • Hra, kterou hrají studenti na kolejích, se jmenuje „Call of Duty: Black Ops II“. Jeden ze studentů je skutečným Wahlbergovým synovcem Brandonem. (Caaslav)

Reklama

Reklama