Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Typická americká rozprávka o boji dobra so zlom. Pozerať sa na to dá, je to celkom napínavé, ale so stúpajúcim percentom odhalenia oboch hlavných hrdinov stúpa aj znechutenie z nereálnosti príbehu. Škoda, scenár mohol byť oveľa lepší, než ako to spočiatku vyzerá. Inak bohužiaľ opäť americká klasika "ako pravda a láska zvíťazila nad lžou a nenávisťou". Pre mňa priemerná nuda, ktorú nezachránili ani skvelí herci (hlavne John Cusack) a ani ako vždy krásna Rachel Weisz. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Rozhodol som sa, že tentokrát s chválou rozhodne nebudem šetriť, pretože tento film som už videl asi päťkrát a to je na takéto žánre asi dosť veľa. Porota je výborný a dosť napínavý thriller, ktorý stavia na mimoriadne dobré herecké obsadenie. Veľká časť filmu sa odohráva v súdnej sieni, no divák sa pritom vôbec nenudí, lebo príbeh a celý film je podaný natoľko pútavo a zaujímavo, že aj keď trvá niečo cez dve hodiny, divákovu pozornosť si udrží. Odporúčam každému, kto vo filme nepotrebuje množstvo krvi a akcie. ()

Reklama

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Tento film byl dost divný. Naťukl mnoho věcí ale ani jednu nedokončil kompletně, dobrá pointa provedená hůř než byst čekali v přítomnosti těchto slavných jmen. Film vždycky nakousl lidský problém a potom hned vložil zápletku s podle mě ne s moc kvalitním vysvětlením. Snad jen ten Dustin Hoffman a Gene Hackman měli na práci soudnické věci, čekal jsem trochu víc... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

John Cusack a Rachel Weiszová to rozehráli parádně, já vůbec netušila, oč těm dvěma jde. Gene Hackman se mi jako luxusní prevít moc líbil a Dustin Hoffman mu sekundoval zdatně, v roli čestného muže byl pro mě uvěřitelný. Kladně hodnotím i námět, soudní bitva jednotlivce proti zbrojařskému molochu je zajímavá sama o sobě, nicméně ta bitva o porotu byla ještě zajímavější.. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film, zasvěcený procesu jedince s gigantem zbrojního průmyslu. Film o porotě a o machinacích v soudnictví. Pro tenhle kousek mám zvášť slabost. Cusack a Weisz jsou výborní a Hackman dokonalý záporák. Bavil jsem se od začátku do konce a nejspíš si koupím i knihu, která je prý o dost zdařilejší. Krásných 80% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Jedna z porotkyní se jmenuje "Lydia Deets" a je zobrazena jako goth dívka. To je odkaz na Winonu Ryder, která ve filmu Beetlejuice hraje též goth dívku a navíc se jmenuje "Lydia Deitz". (viperblade)
  • Film sa natáčal v Louisiane (USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama