Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Má myslet jako vrah, ale musí jednat jako detektiv... Matt Lee Whitlock je řadu let úspěšným šéfem policie v přístavním městečku Banyan Key na Floridě. Každodenní tvrdou prací se snaží získat trvalý respekt mezi kolegy i obyvateli. A protože má právě před rozvodem se ženou Alexou, tajně si užívá s milenkou, vdanou Ann Merai Harisonovou. Jejich milostné dobrodružství je však brzy nečekaně narušeno zprávou lékaře, že Ann je vážně nemocná a nezbývá jí příliš mnoho dnů dalšího života. Pod dojmem této vážné okolnosti, vždy zásadový Matt udělá několik velkých chyb. O pár dní později pak policie nalezne dům Ann v plamenech. Vše nasvědčuje, že v nich Ann i s manželem nejspíše našli smrt. A také je zřejmé, že nešlo o náhodu. Obyvatelé městečka jsou šokováni dvojnásobnou brutální vraždou, kterou se Matt chystá vyšetřovat. Jeho svět se přitom začne rychle hroutit. Postupně vycházejí na povrch skutečnosti naznačující, že hlavním podezřelým je právě on... Akční kriminální příběh natočil zkušený hollywoodský režisér Carl Franklin. Ten vsadil zejména na přesvědčivost hereckého výkonu Denzela Washingtona, kterému svěřil hlavní roli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington je dobrý herec, film je pekný, stojí za pozretie, len možno dosť prekombinovaný. Nechýba akcia, pointa je zaujímavá, ale nič extra. Nie je to zase tak zlý film, ale úvodné scény sú strašne zdĺhavé a pre mňa nezáživné, než sa konečne začne niečo diať, potom to naberá na otáčkach a vykľuje sa z toho pekná snímka, hoci nie trhák. Pre milovníkov krásnych žien je dobrou správou, že tento film okrášlila Eva Mendes. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, který hlavně v první polovině dost nudí. Poté se film docela rozběhne a díky slušné hudbě už to ujde. Příběh je celkem zajímavý, ale místy jsou kroky některých postav dost trapné. ...Potěší Eva Mendes, ale Washington je moc namachrovanej, takže ho moc nemusím a tomuto filmu víc než tři hvězdy nedám. 65% ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Klasický film na sobotní večer v komerční televizi. Samí mužní chlapi a hezké ženy (kromě Johna Billingsleye :-) - mimochodem jeho scéna s porouchaným autem je DOKONALÁ!), přímočarý děj s jedním velkým zlomem a pár napínáků ke konci. To je ale bohužel vše a vezmu-li navíc v úvahu obvyklé kraviny (např. předělání výpisu telefonních hovorů) nemůžu věnovat víc než 3*. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Skrz na skrz průměrná záležitost, kterou nad vodou drží Denzel Washington. Jemu prostě nelze nefandit. Z velkého potenciálu námětu o policejním vyšetřovateli, který jde sám po sobě a tudíž je o krůček před kolegy, není využito takřka nic. Výjimku tvoří přibližně patnáctiminutový úsek uprostřed stopáže na policejní stanici. A také to v této scéně celé šlape na stodeset procent a napětí by se dalo krájet. Po hříchu takto silná scéna je ve filmu jediná a krom ní nás čeká již pouze spousta solidně zpracovaného klišé. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Film který se tváří skromně a nízkorozpočtově, nicméně se jedná o velmi nadprůměrný thriller se třemi velkými zbraněmi. Denzel Washington, originální nápad, a tempo, které je místy tak mistrně vybroušené, že by mělo sloužit jako vzor většině filmařů. Denzel ve druhé polovině filmu skutečně málem pojde od nervů a psychického vysílení. Konec je, jak to tak bývá, krapet přitažený, ale na hollywoodské poměry ještě poměrně solidní. A mimochodem, o tom, že se akční scéna dá udělat levně, nemegalomansky a přitom naprosto strhujícím způsobem, Vás přesvědčí skvostná balkónovka. 80% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Denzel Washington dostal za roli v Presumpci viny 20 mil. dolarů, což byl nejvyšší honorář v jeho kariéře. Smlouva byla paradoxně podepsaná několik týdnů před tím, než dostal Oscara za roli ve filmu Training Day. (imro)
  • Hlavní roli měl původně ztvárnit Hugh Jackman, ale natáčení kolidovalo s jeho účinkováním v sequelu k filmu X-Men. (imro)
  • Studio MGM předpokládalo, že Presumpce viny bude velkým hitem, ale podobná očekávání se spojovala také s jeho předcházejícími finančními propadáky Hartova válka a Rollerball. (imro)

Reklama

Reklama