Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naši hrdinové za zvuku metalu obětavě bojují o každý metr bitevního pole, aby zachránili město Hawkins. A spolu s ním celý svět. (Netflix)

Recenze (104)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, že by se v těch 150-ti minutách nenašlo několik pětihvězdičkových momentů, ale na obdivné WOW, to tentokrát nestačí. Protože občas byly ty díry mezi nimi, vyplněné docela tuctovými scénami s přemírou patosu. Ta stopáž pak dává smysl jen zarputilým fanouškům. Osobně jsem trochu zklamaný a další pokračování mi už příjde nad rámec příběhu. Přesto... byť krapet protahované, pořád je to důstojné zakončení řady. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále prebieha zhruba tak, ako sa dalo predpokladať. I keď to platí len sčasti, samotný záver je dosť prekvapivý a ukazuje, že Duffers už netvoria látku iba pre teenagerov, ale že ich dielo je skutočne temné aj z hľadiska vývoja deja a úmrtí niektorých postáv. Prvá hodinka je oťukávacia, dalo by sa čo to povystrihovať, ale potom sa finále rozbehne naplno a dokáže vyvolať aj patričné emócie. Opäť prestrihávame pravidelne medzi viacerými dejovými líniami, kde sa ale bojuje, vždy odlišným spôsobom, o to isté, o celkové víťazstvo a táto stratégia tvorcom funguje. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdlouhavé a natahované až na hranu snesitelnosti. Epizoda, kde se prostě jen dělalo jakoby šlo o velké věci a přitom se jednalo pouze o předboj, který je naznačovaný na konci všech řad. Ta struktura je zatím každou sezónu stejná. Je tady zlo, dělala bububu a El se do toho musí pořádně obout, aby v závěrečných minut zlo udělalo mohutnější bububu. Přestože mě čtvrtá řada zaujala, samotný konec se nepovedl. Šlo se schématicky a bezpečně. Nepřišel žádný šok, odvážnější rozhodnutí. Pokud si to šetří na úplný závěr, doufám v pořádnou apokalypsu a nemilosrdné uzavírání linek. 60% ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední část mě poněkud rozladila. Je tam totiž tolik nelogičností, že už jsem to prostě nemohl přehlížet. Každopádně se konala opět neuvěřitelná kakofonie různých emocí, kdy jsem v jednu chvíli byl napnutej jak hovado. Závěrečný pohled na takřka apokalyptickou vizi dává jisté indicie, jakým směrem se bude sunout pátá a závěrečná série. Po vyhajpovanym traileru ale přeci jen zůstává jistá pachuť. Slabých pět hvězdiček a ještě se budu rozhodovat, jestli to nesundám dolu. Jo a CGI bylo překvapivě docela slabé. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejutahanější a nejpřeceňovanější "finále," který jsem za dlouhou dobu viděla. V první sérii to začalo jako příjemný retro sci-fi s prvky hororu a neotravnou partou nerdovských dětí, tady to končí jako neuvěřitelně nafouknutá a nabubřelá telenovela plná nepřirozených plků, citových výlevů a přehrávajících, jakože vtipných postav. SPOILER: Navíc ta neskutečná srabařina tvůrců neustřelit čéšky aspoň jedné hlavní postavě, a tak se ty zbabělci zmůžou leda na to, že představí postavu novou - děsně cool outsider, samozřejmě - a obětují ho na konci, aby to mělo aspoň nějaký bodycount a nepůsobilo to tak trapně, jakože skupinka dětí je už počtvrtý schopná vyváznout strašlivému zlu ve stylu Cthulhu a neodnese si ani škrábanec. To naposledy zvládal snad jen Harry Potter, ne? A i tam nakonec zakápla pěkná řádka postav. KONEC SPOILERU. Dvě hodiny stopáže možná vypadají epicky, ale akce je tam tak dvacet minut a všechno je příšerně natahovaný. A když už se konečně něco rozjede, musí tam hned šoupnout např. toho dlouhovlasýho, tragicky nevtipnýho kripla a jeho teorii o ananasový pizze. Holt už asi nejsem cílovka. No, žádná škoda. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (8)

  • Na Zimním bále hraje píseň „Every Breath You Take“ od The Police. (Duoscop)
  • Píseň, kterou hraje Eddie (Joseph Quinn), je „Master of Puppets“ od metalové kapely Metallica. Zasazení skladby je příhodné, jelikož se série odehrává v březnu 1986. To znamená ve stejném měsíci, jako vyšlo stejnojmenné album „Master of Puppets“, které vyšlo konkrétně 3. března 1986. Postava Eddieho tedy měla jenom pár týdnů na to, naučit se skladbu zahrát. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama