Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naši hrdinové za zvuku metalu obětavě bojují o každý metr bitevního pole, aby zachránili město Hawkins. A spolu s ním celý svět. (Netflix)

Recenze (104)

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti predošlým epizódam mierne sklamanie, ale aj tak to bolo epické finále, plné zvratov, skvelých výkonov, výborného digifestu s predzvesťou toho, že ten skutočny boj Eleven a jej partiu ešte len čaká. Síce si Dufferovci mohli odpustiť všetky tie povzbudzujúce rozhovory, ale inak to bola opäť paráda. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2,5 hodiny? Takže dvě hodiny vaty a odpadních keců a třicet minut pětihvězdičkové podívané. Takže už jen podle stopáže a toho co jsem viděl, jestli se to doškrábe na průměrné 3 hvězdy bude to zázrak. Toť můj odhad. Jde se dívat… (o dvě a půl hodiny později) …a měl jsem pravdu. Naprosto fantastické scény jako plamenomet, brokovnice, meč Barbara Conana (ano je to úchylárna, prostě kde se vzal tu se vzal, ale nekecám) utopené hromadou keců a zbytečně natahovaných scén (ano s “bubákem” to šlo na pohodu vyřešit už v polovině stopáže!!!). A pak samozřejmě ty “4 údery”. Vizuálně super, samozřejmě, ale jak to? Navíc ten závěr… čeká nás tedy další řada. Pozn.: Šimpy to celkem trefil. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TOTÁLNÍ MYSLŠUK! Dufferovci se doslova posrali v kině a mně se nejspíš odjebal dekel. Tohle už prostě není obyčejnej seriál nebo nadstandard quality TV – tohle je prvotřídní televizní blockbuster se vším všudy/dvou a půl hodinová intenzivní žánrová nirvána, která nemá sebemenší obdoby. Nemilosrdná nervydrásající vydíračka, ždímák slz a hotovej gejzír emocí. PTSD zadara.... Eddie je hrdina. Nancy s upilovanou brokovnicí FTW! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, že by se v těch 150-ti minutách nenašlo několik pětihvězdičkových momentů, ale na obdivné WOW, to tentokrát nestačí. Protože občas byly ty díry mezi nimi, vyplněné docela tuctovými scénami s přemírou patosu. Ta stopáž pak dává smysl jen zarputilým fanouškům. Osobně jsem trochu zklamaný a další pokračování mi už příjde nad rámec příběhu. Přesto... byť krapet protahované, pořád je to důstojné zakončení řady. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdlouhavé a natahované až na hranu snesitelnosti. Epizoda, kde se prostě jen dělalo jakoby šlo o velké věci a přitom se jednalo pouze o předboj, který je naznačovaný na konci všech řad. Ta struktura je zatím každou sezónu stejná. Je tady zlo, dělala bububu a El se do toho musí pořádně obout, aby v závěrečných minut zlo udělalo mohutnější bububu. Přestože mě čtvrtá řada zaujala, samotný konec se nepovedl. Šlo se schématicky a bezpečně. Nepřišel žádný šok, odvážnější rozhodnutí. Pokud si to šetří na úplný závěr, doufám v pořádnou apokalypsu a nemilosrdné uzavírání linek. 60% ()

Galerie (120)

Zajímavosti (8)

  • Píseň, kterou hraje Eddie (Joseph Quinn), je „Master of Puppets“ od metalové kapely Metallica. Zasazení skladby je příhodné, jelikož se série odehrává v březnu 1986. To znamená ve stejném měsíci, jako vyšlo stejnojmenné album „Master of Puppets“, které vyšlo konkrétně 3. března 1986. Postava Eddieho tedy měla jenom pár týdnů na to, naučit se skladbu zahrát. (Karlosik_4)
  • Joseph Quinn (Eddie) pro americký týdeník Entertainment Weekly o kytarové scéně prozradil: „Nic z toho, co slyšíte, ve skutečnosti nejsem já, ale v pozadí hrála druhá stopa, se kterou jsem se snažil pro vizuál držet tempo.“ Robert Trujillo na svém Instagramu zveřejnil informaci, že jeho syn také spolupracoval na kytarové části, a ku pomoci mu byl i Kirk Hammett, kytarista kapely Metallica a jeden ze skladatelů „Master of Puppets“. (DarweyD)

Reklama

Reklama