Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (194)

Shit 

všechny recenze uživatele

Perfektní, ten feel 80tek je úžasnej a hned na první dobrou mě to chytlo a nepustilio. Navíc casting na nerdy pokládá další kamínek do mozaiky úspěchu série, jelikož obvykle mívám zásadní problém s dětma na plátně, jelikož jsou otravný, přehrávaj a jsou nesympatický, většinou asi nějaký protekční parchanti, tady jsem celý tý enklávě fandil od první do poslední minuty a jako plus jsem si je oblíbil natolik, že jsem se na ně těšil do dalších sérií. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukání na seriál musí být pro některé epileptiky fakt vzrůšo. Chvilkama ta blikačka vadila i mně, ale člověk si časem zvykne. Monstrum na mě působilo trošku lídl dojmem. Prostě splácanina Vileplume a Wendiga s lehkým nádechem Gaping Dragona z Dark Souls, ze které nejde vůbec strach. Škoda. Jinak už nemám co vytknout. Kamera byla pěkná, efekty přijatelné, děj zajímavý, napínavý a dobře vygradovaný. Herci docela sympatičtí. Teda až na Charlie Heatona. Nemůžu si pomoct, ale z jeho kukuče jsem měla nepříjemný pocit víc, než ze samotného Demogorgona. Jinak se mi moc líbil ten feel osmdesátek. Neskutečná atmosféra a ta hudba? Pecka. Příjemné oprášení oldiesek, které miluju. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sezóně jsem velice spokojený. Vždy jsem měl rád dobré příběhy o dětských partách, přestože běžně mi dětští herci ve filmech a seriálech paradoxně příliš nesedí. Tvůrci to však vzali za správný konec, nechali se očividně inspirovat příběhy Stephena Kinga a filmem E.T. Mimozemšťan, přispěli skvělou atmosférou plnou jemné nervozity, vystupňovaným napětím i přesvědčivou akcí, tím se mi trefili do chuti a nemohl jsem hodnotit jinak, než pěti hvězdičkami. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things Season 1 – Netflix a jeho další trefa do černého. Seriál Stranger Things se stál události léta 2016. Mluví a píše se o něm naprosto všude a během chvilky si tato novinka vydobyla místo na vrcholu seriálového potravního řetězce. Jak se mi líbil tento projekt? Bez mučení přiznám, že opravdu dost, i když to v mém případě není „stovková“ událost. ST se odehrává v roce 1983 a zaměřuje se na partu obyčejných mladých nerdíků, kteří tráví mnoho času u D&D a scifi filmů až do chvíle, kdy se musí vypořádat se zmizeních jednoho z nich. Od tohoto okamžiku se jim svět obrátí naruby a zažijí naprosto šílenou kapitolu ve svém životě. Seriál pobral inspiraci na různých místech, od E.T.ho přes Kingova díla a Poltergaista až k filmům Johna Carpentera. A to je jen dobře, neboť to dělá velice chytře a taktně. Jeden z prvních zásadních kladů a pozitiv je zanesení děje do osmdesátých let. V dnešní záplavě kriminálek a stupidních komedií tak působí originálně a neotřelé. S každou epizodou se více a více ponoříte do tohoto období a budete si přát, aby první řada obsahovala více epizod, abyste si mohli naplno vychutnat místní atmosféru. Další premisou je naprosto perfektně zvládnutý casting mladých aktérů. S dětskými protagonisty to bývá většinou těžké a více dokážou diváka iritovat než nějak potěšit. Zde se nic takového rozhodně neděje a naopak jsem si v některých pasážích přál větší začlenění těchto postav. Dovolím si také vypíchnout postavu šerifa Jima Hoppera. Po delší době mě dokázala zaujmout postava nějakého šerifa. Většinou jsou vyobrazení jako naprostí gerojové, kteří zvládnou sami vyřešit jakýkoliv případ či naopak jako neschopní blbečkové, kteří se nenaučili ani správně připíchnout svůj odznáček na uniformu. Jim je zahraný velice věrohodně a po většinu času budete fandit jeho postupu při pátrání a jeho prozíravosti a chytrosti. Po technické stránce se tvůrcům nedá také nic vytknout a po zhlédnutí osmého dílů budete ihned utíkat na youtube a vyhledávat použitý soundtrack, neboť se vám vryje pod kůži od první chvíle poslechu. Problémy jsem měl pouze s trošičku pomalejším začátkem a některými pasážemi, které na mě působily nezajímavě a trochu odváděli pozornost od hlavního příběhu (trampoty matky zmizelého Willa). Také některé vedlejší postavy dostávaly zbytečně mnoho prostoru na úkor hlavní skupinky a například taková Nancy mi první polovinu řady dost vadila. Přesto jde spíše o menší výtky a v konečném zúčtování se ze Stranger Things vyklubal nebývalý klenot, který rozhodně stojí za vaší pozornost. Season 1 – 80% ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si pozorně prohlédnete mé hodnocení jednotlivých epizod, ve kterém dominuje především pětihvězdičkový verdikt, tak si asi řekněte, co to sakra blbnu? proč tu hvězdu ubírám? Ono je to z jednoduchého důvodu: seriál jsem viděl již před dvěma lety (tedy, první dvě epizody), a nezískalo si mě to. A nyní jsem tomu opět dal šanci... a moc se toho nezměnilo. Můj pohled je pořád takový nemastný neslaný... to ale pořád nevysvětluje těch pět hvězd u většiny epizod. Já z toho mám zkrátka jenom pocit, že to je jakoby taková velká snůška nejrůznějších klišé, které dohromady dávají hodinovou epizodu. Jenom ty klišé nějak zapadají do sebe a dějové linky skvěle tvoří, ale pocitově mi to přijde úplně rozdělené. Plus však je, že ty klišé dokáží vybudovat nevídaným způsobem a úderně. Stejně úderně jako celkové provedení seriálu. A udeřilo to silně! 8/10 ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Když se kluci rozhodnout vydat v noci na pátrací akci, aby našli svého ztraceného kamaráda, zastaví se na kolech na kraji lesa. Jejich dialog a dokonce i hudba jsou prakticky totožné se scénou z filmu Rošťáci (1985). (HellFire)
  • Při boji s nestvůrou v budově školy je vidět v jedné třídě periodická tabulka prvků. V 80. letech 20. století ještě některé nebyly objeveny, tudíž neměly svá jména a proto na tabulce nemohly být uvedeny. Z tohoto hlediska je evidentní, že tabulka pochází z pozdější doby. než se seriál odehrává. (czKarlos)
  • Will Byers (Noah Schnapp) si na konci epizody zpívá „Should I Stay Or Should I Go“ od skupiny The Clash. (Duoscop)

Reklama

Reklama