Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (193)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sezóně jsem velice spokojený. Vždy jsem měl rád dobré příběhy o dětských partách, přestože běžně mi dětští herci ve filmech a seriálech paradoxně příliš nesedí. Tvůrci to však vzali za správný konec, nechali se očividně inspirovat příběhy Stephena Kinga a filmem E.T. Mimozemšťan, přispěli skvělou atmosférou plnou jemné nervozity, vystupňovaným napětím i přesvědčivou akcí, tím se mi trefili do chuti a nemohl jsem hodnotit jinak, než pěti hvězdičkami. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85%. Fantasy rodinná dráma ako od Spielberga. Mysteriózne prvky ako od Kinga a hororové monštrá ako od Camerona, Carpentera či Scotta. V tomto seriály, ktorý skladá poctu osemdesiatkam a odohráva sa v osemdesiatkach je snáď úplne všetko. Príbeh je šťavnatý, zaujímavý, napínavý, ale hlavne všetko tu funguje. Od výborného castingu, dobre napísaných postáv, hudby, či retro atmosféry. Šmakocinka. Obľúbený soundtrack: Kids. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svého času nečekaně působivý seriál, kterému se nemohl žádný jiný vyrovnat a u nějž jsme všichni koukali s otevřenou pusou, třebaže jsme ho ne ve všem plnohodnotně pochopili. Pamatuju si, jak tu první osmihodinovku už měl celý svět dávno za sebou a já musel přečkat celý měsíc než se vrátím z tábora a budu moci konečně vyzkoušet tenhle klenot. Nový level mysteriózna v rámci televizního sci-fi. ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WOW! Jsem překvapen a uchvácen! Seriál jsem chtěl zhlédnout už dříve, ale nikdy jsem nebyl schopen se k tomu dokopat. Po několika letech jsem se přinutil zhlédnout první díl a nikdy byl nečekal, že mě to natolik chytne. Seriál jsem si opravdu oblíbil dějem, postavami a spoustu dalším. Zařazení do 80. let seriálu dodává atmosféru energii a já si to okamžitě zamiloval. Všechny postavy jsou sympatické, jak jen to jde a k žádné nemám ani jednu výtku. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní seriál, který recykluje staré dobré filmy od Spielberga a knihy Stephena Kinga (E.T., To, Stůj při mě, Šedá zóna) a uvádí je v nové, oprášené, ucelené a svěží podobě, která má hororovou atmosféru a několik zajímavých zvratů. Svět Stranger Things je alternativní rok 1986, kde je otevřen jakýsi portál. Co je v tom portálu či kdo ho otevřel a proč, nepovím (byl by to spoiler paka :P ), ale pokud ve čtení tohoto komentáře jste dospěli až sem, radím vám.... dejte mu šanci. Alespoň třem epizodám. Mě to chytlo a ručím vám, že ten humbuk a nadšení si to zaslouží. Já se za kvalitami tohoto seriálu podepisuji. 90% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • V deprivačnej nádrži nebola (dostatočne) slaná voda, takže 11 sa nevznášala, ale stála na dne. (andrejba)
  • Úvodní scénka, kdy kluci hrají hru na hrdiny „Dungeons and Dragons“, je odkazem na film E.T. - Mimozemšťan (1982), ve kterém jsou nám podobným způsobem představeni hlavní protagonisté. Kromě toho můžeme na pozadí zahlédnout plakát ke kultovnímu snímku Věc (1982). (HellFire)

Reklama

Reklama