Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (193)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Kurde JO! Jsem uchvácen a vrním blahem jak nejvíc můžu. Nebojím se to říct, ale je to jeden z nejskvělejších seriálů, co byl natočen a takový kult se jen tak nevidí a to víc, udělal ho právě Netflix. Miluju naprosto bravůrně sepsaný scénář, miluju na tomto to mysteriózno. Částma je to horror, částma je to drama, někdy thriller, či fantasy nebo sci-fi a přitom se tu krásně prolíná strach a dobrodružství našich hl hrdinů / dětí který zde mají hl roli. Do toho krásné hudebné ozvučení a miluju jak je seriál zasazen do krásných 80 let a strašně tomu víc buduje atmosféru. Strašně mi seriál celou dobu nevím proč připomínal film To nebo ET Mimozemšťan asi těmi dětmi. Když už sme u dětí, měl sem rád po celou dobu jak jsem s nimi sympatizoval, obyčejní nerdi jako já, bavící se o hrdinech, čtou komiksy a hrajou dračák. Strašně sem se od počátku do tohoto seriálu zažral a miluju ho a ani sekundu sem se u něj nenudil. 1 série je třeba nehorázně taky napínavá nenechávás nadechnout se a prostě vás zajímá v co to vyvrcholí ne o to kdo s kým bude chodit atd. Určitě bych třeba do dalších sérií chtěl nějaký doplňující oblouk okolo dalších našich hrdinů. No to je asi vše, WOW už chci rovnou další sérii! :D Určitě doporučuji a povinnost vidět! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sezóně jsem velice spokojený. Vždy jsem měl rád dobré příběhy o dětských partách, přestože běžně mi dětští herci ve filmech a seriálech paradoxně příliš nesedí. Tvůrci to však vzali za správný konec, nechali se očividně inspirovat příběhy Stephena Kinga a filmem E.T. Mimozemšťan, přispěli skvělou atmosférou plnou jemné nervozity, vystupňovaným napětím i přesvědčivou akcí, tím se mi trefili do chuti a nemohl jsem hodnotit jinak, než pěti hvězdičkami. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoci, ale seriál "Stranger Things" je kombinace toho nejlepšího z filmové tvorby Stevena Spielberga v jeho vrcholových 80. letech a lyrická óda na dětství Stephena Kinga s bubákovským podtextem.. Seroš si nehraje na nic světoborného, ale nádherně a do detailu se vyžívá právě v těchto dvou autorech.. Atmosféra osmdesátek odkapává z obrazovky podbarvena typickými elektro hity.. Obsazení dětských rolí je vynikající, dospělí naprosto nezaostávají, ale herecký výkon Winony Ryder je za posledních 30 let jeden z nejlepších.. Pro všechny, kdo si chtějí v novém příběhu připomenout naivní náladu obestřenou dětským tajemstvím, kdy kladní dospělý musí uvěřit dětem neuvěřitelné a postavit se na jejich stranu proti vládě.. Pro všechny, kteří hledají stejně silný příběh, jakým nás uchvátil E.T. :-) Miniseriál, který prostě musíte vidět během jednoho dne a hned potom si ho pustit znovu.. Těším se na druhou sérii a doufám, že jí moc nepose*ou.. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zjevení z čistého nebe, které před vypuštěním do světa působilo jen jako další neobjevné retro a po zpřístupnění na Netflixu ovládlo životy miliónů diváků a dokázalo, že rozhodně nejde o žádný laciný retro zážitek, ale o stěžejní pilíř současné sci-fi tvorby, který šikovně čerpá inspiraci z ověřených děl minulosti a osvědčené postupy okořeňuje svojí vlastní invencí. Nadpřirozená záplatka je fascinující a skvěle natočená a sama o sobě by vydala na skvělé dílo, nicméně Stranger Things mají v rukávu ještě jeden významný trumf - úžasné dětské herce, kteří zajímavým postavám vdechují život neuvěřitelným způsobem a okamžitě se stanou vašimi oblíbenými seriálovými přáteli. V dnešní době platí téměř že kdo neviděl Stranger Things jakoby nebyl. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teda, čumím. Tohle mě fakt překvapilo a znovu mi připomnělo kdesi kýmsi nadhozenou myšlenku, že o kolik méně kvalitních a zajímavých filmů na úkor hollywoodsky přepopkornovaných tupých kousků je cpáno do kin, o to komornější, ale kvalitnější a zajímavější produkce se objevuje na "televizních obrazovkách". A i když to není pravidlo, tak poslední dobou je to znatelně častější nepsané pravidlo potvrzující výjimka. V tomhle případě se to jednoznačně povedlo. Nechtěl jsem, tu už v komentářích tolikrát otřepaná jména používat, ale během sledování vás prostě napadnout musí - kapka Spielberga (E.T., derivát Super8 ponechám u ledu bez další zmínky), kapka Kinga, kapka Carpentera, kapka del Tora, kapka Silent Hill, kapka F.E.A.R, jedna kuří nožka, jazyk ropuchy :) a výsledný osmdesátkový lektvar funguje překvapivě dobře. Atmosféře dopomáhala i chytře zvolená hudba a herci, což u dětí bylo o to více mile překvapující. Sice bych poslední epizody klidně snesl i protahovanější o jeden, možná i dva celé díly, ale i tak bez debat poklona Netflixu. Trochu doufám, že se s titulkem "The Duffer Brothers" setkáme i u dalších podobně kvalitních projektů, než jen u kraťasů. --- PS: Asi ať nevznikají raději žádná případná pokračování nevytvářel, i přes kvalitní začátek bych se bál případného pokračování. I kvalitních jednohubek se dá přežrat a pak už moc nechutnají ;) --- PPS: Filmové odkazy a reference :) ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Šerif Jim Hopper (David Harbour) se ptá kluků, co je to "Mirkwood“. Ti se poté dohadují, jestli je z "Pána prstenů", nebo "Hobita". Pravdu má Dustin Henderson (Gaten Matarazzo). Temný hvozd původně pochází z knihy „Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky“ od anglického spisovatele J. R. R. Tolkiena. V knižní sérii "Pán prstenů" je pouze zmiňován, ale příběh se v něm neodehrává a není jím ani nijak ovlivněn. (Krub)

Reklama

Reklama