Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will po cestě domů od kamaráda zahlédne něco děsivého. Nedaleko přitom v útrobách vládní laboratoře číhá zlověstné tajemství. (Netflix)

Recenze (67)

dANo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý začiatok seriálu pre niekoho, ako som ja... t.j. seriály veľmi nevyhľadávam a už vôbec nie také, ktoré majú viac sérií. V tomto prípade som si povedal, že teda mrknem prvý diel a uvidíme, čo ďalej. A keď to skončilo, tak som ostal sedieť ako prikovaný a bolo jasné, že si to pozriem celé... :o) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Tajomstvu z vládneho laboratória sa podarí dosať na slobodu a je ohrozený osud malého amerického mestečka. Prevedenie: Nostalgia v každom smere. Páčila sa mi hudba doby aj dračí doupe. Bajky ako najlepší dopravný prostriedok. Odvíjajúce sa viaceré dejové linky dávajú vedieť že sa ráta z viac sériami. Pocity: Zatiaľ ma to veľmi neohúrilo. Príjemný návrat do 80. rokov. Ale dekel mi to neodpálilo. Asi som mal veľmi veľký Hipe. 55% ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6.11.1983 dochádza v laboratóriu v mestečku Hawkins v štáte Indiana k napadnutiu jedného z vedcov neznámym tvorom. V ten istý večer štyria kamaráti hrajú spoločenskú hru a traja z nich sa vyberú na cestu domov. Chlapec menom Will Byers po príchode domov zbadá na záhrade niečo čo ho vystraší a chce sa ukryť v záhradnom domčeku. Potom, ako ho ráno mama a starší brat nenájdu doma, nahlásia jeho zmiznutie polícii a tá po ňom začne pátrať. Medzitým sa v miestnej reštaurácii objaví dievča, ktoré kradne jedlo a na predlaktí má vytetované číslo 11. Pátrať po Willovi sa rozhodnú na vlastnú päsť aj jeho traja kamaráti...Úvod celkom príjemne prekvapil, pekné prostredie, dobrá hudba a hlavne sľubný začiatok príbehu. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se k tomu dostal,protože jsem stále nevěřil,že to bude nějaká velkolepá bomba,kde vystupuje plno dětských herců.Inu,pilot se snažil,ale to co jsem čekal,jsem bohužel dostal.Pilot na to jde chytře a hned se někdo hledá.Asi nejvíc klišé jak zaujmout.Neříkám,že to byla nějaká velká chyba,pilot tím pádem se snažil být produktivní a nechat si dost věcí na další díly.Dám ještě dva díly,kdy se jak už bývá v seriálech rozhodující,kde se člověk zažere do postav nebo ne.Popravdě jen díky humoru,sem tam v pálený hudbě a že Netflix pořád umí,jsou seriály.Zatím jen těch 65%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním dílu to na nějaké dlouhé bratříčkování nevidím. Hned v prvním dílu mi tvůrci dokázali vytvořit si totální averzi k jednomu prostorově výraznějšímu chlapci, který je pravděpodobně i postižený a byl do seriálu vložen právě proto, aby tvůrci dostali také nějaké ty dotace. Ještě více se mi znelíbila Winona Ryder, která brutálním způsobem přehrává a já ji nevěřím jediné slovo. No, nevidím to na začátek na více než dvě hvězdy. Dost dobře nechápu, proč zde bije do očí takřka 90 % a téměř všichni se rozpouští nadšením. Občas na mě dýchla příjemně tajemná atmosféra, ale nemyslím si, že jsem byl svědkem nějakého kinematografického zázraku. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Za celou první sérii stráví Will (Noah Schnapp) na obrazovce nejvíce času v této epizodě. (HellFire)
  • Úvodní scénka, kdy kluci hrají hru na hrdiny „Dungeons and Dragons“, je odkazem na film E.T. - Mimozemšťan (1982), ve kterém jsou nám podobným způsobem představeni hlavní protagonisté. Kromě toho můžeme na pozadí zahlédnout plakát ke kultovnímu snímku Věc (1982). (HellFire)
  • Joyce (Winona Ryder) překvapí Willa (Noah Schnapp) vstupenkami na horor Poltergeist (1982). Když Will později zmizí, Joyce s ním komunikuje skrz zdi a prostřednictvím světel. V tomto ohledu se tvůrci inspirovali právě zmíněným filmem. Joyce se také Willa zeptá, jestli se pořád bojí klaunů, což je odkaz na další z oblíbených filmů bratrů Dufferových, hororovou klasiku To (1990). (HellFire)

Reklama

Reklama