Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will po cestě domů od kamaráda zahlédne něco děsivého. Nedaleko přitom v útrobách vládní laboratoře číhá zlověstné tajemství. (Netflix)

Recenze (67)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z ukážok som mal pocit, že dedičstvo hororov 80´s rokov títo tvorcovia pretavia do Hispsterskej parády, aby sa to zapáčilo aj dnešnej mládeži skazenej gýčovitosťou.. Dlho som seriál odmietal, hoci mi vraveli, že by som si to mal pozrieť a uceliť si takto objektívny názor. Spravil som to a musím uzna´t, že to je paráda, nič hipsterského ale skutočná pocta kvalitným osemdesiatkám... Akoby John Carpenter, Stephen King a Steven Spielberg spojili svoje sily. Je to do najmenšieho prepracované. Od kamery, kostýmy hercov, charaktery, mysterióznu atmosféru, zápletku.. Nečakal som, že sa mi to až tak zapáči. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se k tomu dostal,protože jsem stále nevěřil,že to bude nějaká velkolepá bomba,kde vystupuje plno dětských herců.Inu,pilot se snažil,ale to co jsem čekal,jsem bohužel dostal.Pilot na to jde chytře a hned se někdo hledá.Asi nejvíc klišé jak zaujmout.Neříkám,že to byla nějaká velká chyba,pilot tím pádem se snažil být produktivní a nechat si dost věcí na další díly.Dám ještě dva díly,kdy se jak už bývá v seriálech rozhodující,kde se člověk zažere do postav nebo ne.Popravdě jen díky humoru,sem tam v pálený hudbě a že Netflix pořád umí,jsou seriály.Zatím jen těch 65%. ()

Reklama

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.díl. Rok 1983. Skupina kamarádů (mladých kluků) hraje výpravnou hru. Will, jeden z nich, se vrací domů za rodiči. Cestou se však stane obětí podivného stvoření (spíše stínu), před nímž se rozhodne utéci. Schová se do stodoly. Nestihne však ani nabít pušku, aby se bránil, a zmizí. V jiné části příběhu se setkáváme s mužem, vědcem, jemuž uteče divné monstrum. Spolu s ním i velmi mladá dívka. Ta se začne toulat městem, dokud nenarazí na restauraci, a tedy i na jídlo. Jmenuje se prý "11", jak má vytetováno na ruce, a neumí mluvit. Dokáže však myslí zastavit větrák. Když a ni přijdou vědci, dva z nich zabije a uteče do lesa. Kluci pátrají po ztraceném kamarádovi, a v lesích na ni narazí. 80 procent, docela dobrý začátek. ()

wolverine 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl jsem viděl dvakrát. Podruhé mě bavil víc. Už se koukám na 3. řadu a postavy během dílů procházejí charakterovými změnami. Například Steve, který je v první sérii hajzl, tak je v třetí mou nejoblibenější postavou. Takze mu v té první sérii fandím, ikdyž je to hajzl. V první sérii jsem měl rád postavu Nancy a Jonathana, ale ve třetí řadě mě vůbec nebrali, a proto je nemusim ani v teto sérii, ikdyž mi byli dřív tak blízcí. Třeba Lucase jsem neměl nikdy moc rád, ale postupem času jsem si ho také oblíbil. Tak jsem to měl i u všech dětských postav, kromě Eleven. Teda Will mi pořád nesedl, ale možná ve čtvrté sérii to bude jiné. Chci tím říct, že tenhle seriál vnímám úplně jinak, než jsem ho vnímal po prvním zhlednutí. 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Joyce, tohle je Hawkins, jasný? Víš, co nejhoršího se tady stalo za čtyři roky, co tu dělám? Víš, co bylo nejhorší? Když sova napadla Eleanor Gillespieovou, protože si myslela, že má na hlavě hnízdo.” Jenže Will se skutečně ztratil, toulající se vyholená holčička je skutečně zvláštní a v laboratoři tajné organizace sídlící za městem se skutečně dějí podivné experimenty. Vypadá to na solidní dávku citlivých odkazů na slavná díla 80. let. Milá pocta sci-fi kouskům i mysteriózním hororům dané doby. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Když se kluci rozhodnout vydat v noci na pátrací akci, aby našli svého ztraceného kamaráda, zastaví se na kolech na kraji lesa. Jejich dialog a dokonce i hudba jsou prakticky totožné se scénou z filmu Rošťáci (1985). (HellFire)
  • Scéna, ve které šerif Hopper (David Harbour) sepisuje hlášení, je úmyslně natočena tak, aby připomínala podobnou scénu z Čelistí (1975), což je jeden z nejoblíbenějších filmů režisérských bratrů Dufferových. (HellFire)
  • Hopper (David Harbour) se zmíní o Eleanor Gillespie, což je odkaz na videoherní sérii „Silent Hill“, kde hraje hlavní hrdinku postava jménem Alessa Gillespie. Alessa sdílí mnoho podobností s Eleven (Millie Bobby Brown) – má řadu paranormálních schopností včetně telekineze, levitace a astrální projekce a v dětství se musela vyrovnat s týráním. (HellFire)

Reklama

Reklama