Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (279)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako furt je to fajn, ale S02 mi přišla jako klasická natahovaná. Jsme na stejném místě se stejnými lidmi, plus dvě nepodstatné postavy, a co se dělo dříve, se děje v nějaké variantě znovu (paralela s DOOM 2 :). A znovu je třeba zachraňovat svět a znovu se to podaří, ale nebojte, bude S03. V S01 se atmosféra šponovala, tady se jede na volnoběh a jen se přidává víc slizu a mrtvých vědátorů. A hle, najednou je tu navíc Osmička, jedenáctka začne všechny v dalších sériích hledat a máme tu paralelu se Sense8. Asi mě to tentokrát moc nepřesvědčilo. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že oproti první sérii jde o velký propad. Zatímco dříve si Dufferovi s žánrovými schématy a klišé pohrávali, nyní je prostě jen naplňují. Karty jsou rozdány hned od začátku a nasměrované tendence se ani na chvíli nevydají mimo své koleje. Divák se nemá ve vývoji příběhu díky jeho předvídatelnosti prakticky čím zabývat. O známé postavy netřeba se strachovat, protože mají ochranu všeobecné sympatie; umírají jen bezejmenní vojáci a vědci a nově přibyvší hrdinové (Bob Newby), kteří si svým looserovským profilem o smrt jakoby sami říkají. V postmoderně žánrovém pomrkávání se ke světům Spielberga, Carpentera, Kinga apod. přidávají například také aluze na TERMINÁTORA II., CRITTERS nebo VYMÍTAČE ĎÁBLA, ale vyprávění de facto co do žánrovosti i náročnosti zůstává na úrovni rodinných snímků S. Spielberga. Navíc jsou tvůrci proti svému emancipačnímu étosu. Bob Newby představuje přestárlého obtloustlého nerda, který je sice chytrý, obětavý, ale bojácný a nemužný a právě proto představuje typickou oběť – postavu, která vykoná jeden nebo více překvapivě hrdinských činů, po nichž díky své nemotornosti a mimóznosti zahyne. Přeživší jsou totiž jen ženy, děti a alfa samci s vyhraněnou identitou citlivého heroje. Paradoxní ovšem je, že Bob Newby představuje možnou budoucnost právě pro ústřední roztomilé mladé hrdiny (která je stvrzena i jejich poznámkou im meroriam, že právě Newby byl ten, kdo založil jejich oblíbený audiovizuální kroužek). Seriál, který zdánlivě staví na tom, že nerdi jsou winners, vlastně spíše ukazuje, že jde o iluzi – jen co se vyvinou z dětské roztomilosti, čeká je osud chytrých, ale neatraktivních blbečků, nad jejichž mrtvolou si ostatní na půl minuty postesknou, že jich přeci jen byla celkem škoda. K dobru rozhodně neslouží ani špatně napsané scény, v nichž se jinak rozumné postavy vrhají do zcela nerozumných akcí na efekt, aby je pak měl kdo zachraňovat. V blízkosti smrtelného nebezpečí sotva několik minut poté, co strachy ani nedýchali, řvou jako na lesy a hádají se o prkotinách, s lehkou citově vyděračskou závratí nechávají téct slzičky bez utření pěkně až k bradičce, a vůbec se chovají vzhledem k okolnostem nesmyslně (třeba bratr Max v jednu chvíli suverénně odmlouvá svému dominantnímu fotrovi, jakoby nevěděl, co bude následovat – když se mu však záhy dostane reakce v podobě militantního nátlaku, nehne brvou a podvolí se vojenské disciplíně, s níž má evidentně bohaté zkušenosti – celá scéna působí, jako by se v jednom okamžiku do těla postavy vtělil jiný charakter). Možná by se mohli bří Dufferovi snažit trochu víc. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se rozrůstá o další postavy, které příběh rozvíjejí do dalších částí. Osmdesátková atmosféra nezmizela, právě naopak a trochu i přitvrdila, zejména v hororovějších částech, kde přicházejí na scénu demogorgoni. Já jsem se bavil a nenudil ani chvíli. Herecké obsazení mě opět nezklamalo a ta parta kluků včetně EL nebo Madmax hraje absolutně přirozeně. Hodně mě bavil i ředitel výzkumného ústavu Paul Reiser (parchant Bourke z Vetřelců). Kdo ještě neviděl, můžu jen doporučit a já se už velice těším na třetí sérii, kde se zřejmě dozvíme víc i o sestře a matce El, která se vlastně jmenuje Jane. Parádní seriál, který mě za poslední dobu spolu s Mr. Mercedes naprosto odrovnal. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání, mrazivé napětí, lehkost, smysl pro detail, důraz na hororovou atmosféru, akce....to všechno je pryč a jen se vaří z vody. Už to tam není, vlastně jen ta nostalgie z první výborné řady. Linka s individui a jejich cesta po zabíjení těch špatných byla naprosto trapná a zbytečná. Jako nějaká akce tam byla a nebýt Dustina a Hoopera tak na to asi kašlu...ta dvojice nových sourozenců také absolutně k ničemu a nikdo tam prostě neumírá. Zklamání, průměr a já váhám, zda chci vidět další řadu ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria - 89%. Pokračovanie mi príde ešte o chlp lepšie ako prvá séria. V prvom rade sa pridali zaujímavé a dobre postavy, ale hlavne lepší príbeh a akcia. Prvá polka sa trošku pomalšie rozbieha ta druhá skoro fantastická (okrem siedmeho dielu). Znova nechýba výborný soundtrack, fajn odkazy na kultové filmy, či známe tváre, ktoré tam nie sú náhodou (Sean Astin - Goonies, Paul Resier - Aliens). No a finále je takmer fantastické a prekvapivo funguje v romantickej a rodinnej polohe oveľa oveľa lepšie ako v tej hororovej a akčnej. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (34)

  • V epizodě zazní písně „This Is Radio Clash“ od skupiny The Clash a „Push It To The Limit“ od Paula Engemanna. (Duoscop)
  • V městečku Hawkins láká poutač před kinem na film Terminátor (1984), který měl v té době premiéru. (Rominator)
  • Paul Reiser hral rovnakú scénu prepadnutia vojakov cudzími organizmami (aj s rovnakým detailom radarového pohľadu na scénu) v dvoch filmoch: ako Carter Burke vo Votrelci (1986) a ako Dr. Owens v tejto epizóde. (andrejba)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama