Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (297)

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na čtvrtou sérii se čekalo opravdu dlouho, ale s radostí řeknu, že to stálo za to a to dlouhé čekání se vyplatilo. Od komornějšího příběhu v první sérii to přerostlo až k šílenou ale stále strašně zábavnou blockbusterovou zábavu. Jak už to u tohoto seriálu bývá zvykem, nová série = nové postavy. A jako vždy ty postavy stojí za to. Nejvýraznější postavou je ovšem Eddie Munson s jeho šílenou a zábavnou povahou, kterou si každý okamžitě zamiluje. Na síle přibili i dialogy, kdy jsem si užíval jakýkoliv rozhovor mezi Hopperem a Dimitrim. A i když jsou právě postavy jedna z nejsilnějších zbraní Stranger Things, jen to nestačí. Potřebuje to i silný příběh, který znovu nechyběl a uznávám, že takto nervy drásající příběh jsem v žádné jiné sérii nepocítil. Rozdělení hlavních postav do part mi opravdu sedlo a i když například linka s Eleven nedosahovala takových hodnot jako ta v Californii a v Hawkins, měla co nabídnout a jsem rád, že jsme se dozvěděli ještě více o Upside Down a značné mezery se začali vyplňovat. I přes opravdu značnou délku série (13 hodin) to uteklo strašně rychle a i samotné dvou a půl hodinové finále mi stopáží přišlo jako průměrná epizoda. Když už jsem nakousl finále, nesmím zapomenout na motherfucker souboj Hoppera a Demogorgona a emoční momenty, jako smrt Eddieho a Max na pokraji smrti. Posledním střípkem smutku byl rozhovor mezi Dustinem a Eddieho strýcem. Na jeden důležitý prvek jsem ale málem zapomněl. Tím samozřejmě myslím hudbu, která se každou sérií překonávala a tentokrát to není výjimkou. Tou nejznámější se stala Running Up That Hill, která doslova zničila internet a už od prvního dílu je opravdu všude. Já  ale samozřejmě nejsem výjimkou a tuto skladbu jsem si také zamiloval. Čtvrtá série ale také působí upravenými staršími soundtracky z předchozích sérií, které jsou vždy ve správnou chvíli na správném místě. Potrženo sečteno, čtvrtá série je prostě nezastavitelná bomba, která vás odpálí jak jen může a zároveň se stává mou druhou nejoblíbenější sérií. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak si už nedokážu vychutnat tu nostalgii z první a druhé série. Už třetí série trošičku zaváněla, ale teda ta čtvrtá je jen recyklace vsech klišé a keců, co se da sesbírat nejen v tomto seriálu, ale obecně. Bubák a jeho svět jsou super, každopádně to tříštění linií a trapnost už nedrží pohromadě. Poslední dva díly jsou spíš utrpení a to musím dát zas hvězdičku dolů. Doufám, že to nebude mít s další sérií sestupnou tendenci, ale naskočí na kvalitnější styl vyprávění. Díky za oprášení retro songů a taky za Ewoka Dustina. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je nad slunce jasné, že seriál Stranger Things se stal za těch několik sezón naprostým fenoménem. Vydělal spoustu peněz a tak jsem se nakonec zas až tak moc nedivil, že natočili tohle další pokračování. A jak jsem v předchozích dával víc, než bylo zdrávo, tady zůstanu nohama pěkně při zemi. Je to pořád hodně dobré, ale přece jen tam malý kousek chybí. Vlastně pořád stejný, nebo podobný muster. Padouch, El, parta ostatních dětí a tak to jde s malými odbočkami od první série pořád dokola. Neříkám, že mě to nebaví, jen mě to nedokáže udržet v takové pozornosti, jako v prvních dvou řadách. Takže upřímně doufám, že ta příští bude už nadobro poslední, protože odcházet se má prý v nejlepším. A to si tady nejsem ale vůbec jist. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa je táto séria trošku krok späť. Síce oceňujem premyslenosť Dufferovského univerza a páči sa mi, že na veľa vecí dostávame aj odpoveď, ale kameň úrazu je v rozvetvení dejových línií. Tie síce na konci krásne zapadnú do seba ( čo znova ukazuje na premyslenosť), ale samostatne niektoré fungujú viac a iné menej. Najsilnejšia je Dustinova línia. Najslabšia línia s Eleven. Zvyšné dve striedajú skvelé momenty( návšteva u Suzy, finále v Rusku) s tými prapodivnými a pritiahnutými za vlasy( pizza dodávka dokáže utiecť agentom, dvojica divných Američanov sa vie infiltrovať na stráženú ruskú základňu). A hoci to v rámci štruktúry série dáva zmysel, tá nevyváženosť humoru, fantasy a drámy je tu citeľná. Plus mi vadia veci typu - sme v zime, ale neparí sa nám z úst. Ku koncu sa to trošku zachráni, ale pozorný divák vie rozoznať čo je štúdio a čo interiér. V zásade ale spokojnosť, ktorá ponúka fun servis, posunutie určitých vzťahov na novú úroveň a zároveň si to drží aj  potrebný nadhľad. Ale v tomto prípade platí menej je dakedy viac. A nech je v ďalšej sérií akákoľvek zlá postava - už ju prosím nenechajte rozprávať - Kapitán basketbalového mužstva, Papa aj Vecna kecajú únavne a často krát o suchom z nosa. Tí mi vadili najviac. Uvidíme čo prinesie finále. 4. séria - 75%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. Séria "Stranger Things" je v jadre asi všetko čo som od toho chcel. Skvelá hororová atmosféra, obľúbené postavy, silné vizuály a okrem toho aj nová hrozba v podobe zloducha, ktorého budeme volať Vecna. Môžem povedať, že sú tu určité veci, ktoré si ako kritik trošku neodpustím. A to napriek tomu, že som s výsledkom veľmi spokojný. V prvom rade ma trošku štve, že tentokrát je príbeh neskutočne rozkúskovaný. A pravdou je, že niektoré momentky sú zaujímavejšie, iné ma naopak celkom miestami nudili. Ideálny príklad je najmä Mike, ktorý dokopy v tejto sérii asi nemá žiadnu väčšiu úlohu. A to napriek tomu, že v poslednej epizóde sa svojho momentu dočká. Ale keby bol zo seriálu úplne preč, nemám pocit, že by to niečo zmenilo. Will s Jonathanom sú na tom podobne. Tak nejako to pôsobí, že sú v seriáli hlavne preto, že tu boli celú dobu. A to je dosť na škodu. Hovorilo sa, že sa príbeh bude venovať aj viac El. Čo je čiastočne pravda. Uvidíme viac z jej minulosti a tak nejako aj pochopíme čo sa vlastne dialo už od prvej série, no mám tak trošku pocit, že jej rola sa stala väčšou až postupne. Ale je treba uznať, že tie časti z jej minulosti boli veľmi zaujímavé. A rozhodne tomu niečo pridali. Čo sa ostatného týka, myslím si, že som veľmi spokojný. Máme tu novú postavu Eddieho, ktorý bol počas celej série absolútne vynikajúci, plus jeho priateľstvo s Dustinom považujem za jeden z highlightov. Rovnako mám pocit, že aj Steve a Dustin ma vedia pobaviť. Celkovo platí, že Dustin je stále skvelý. A hoci mám tak trošku pocit, že žije v nejakom fantasy svete, je chytrý a vie nejako veci chápať. Max má veľmi zaujímavú príbehovú líniu a epizóda "Dear Billy" je aj vďaka tomu jedna z mojich naj. Pravdou je, že ma bavili aj časti v Rusku. Pilot Yuri ma neskutočne bavil, Hopper vyzerá super a okrem toho sa z neho stal skutoočne veľký hrdina a fandil som mu. No potom tu máme ešte aj zloducha ("Vecna"), ktorý je podľa mňa jeden z najlepších hororových zloduchov, čo som mal kedy možnosť vidieť. Jeho dizajn, jeho schopnosti, manipulácie a ciele sú skutočne poriadne silná káva a miestami sa vďaka tomu dala atmosféra krájať. Po vizuálnej stránke tiež nemám čo kritizovať a hudba je v seriáli rovnako super. Ak milujete tento seriál, tak si ho pozrite. Myslím si, že ľutovať nebudete. Pre mňa jeden z tohtoročných highlightov, ktorý stojí za to pozrieť. Hodnotenie: A ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Eleven (Millie Bobby Brown) má na sobě po incidentu v bruslírně šaty ušpiněné od čokoládového koktejlu. V následující scéně, když z incidentu přichází domů, jsou šaty jako zázrakem naprosto čisté. (LucasAbelle)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama