Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (297)

Petroff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve čtvrté řadě jsem se poprvé chvílema fakt nudil. Třeba, když se zapalovala louče - asi půl hodiny. Nejlepší ze serie byl hned první díl. Nějaký postavy (Nancy) a dějový linky (celý rusko) mi začínají lézt trochu na nervy, nějaký filmařský postupy ještě víc (to darebné zapalování, obecně protahování scén, rádoby napínavé scény). Ale mám to rád. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svojim spôsobom oproti predošlým sériám krok trochu iným smerom, čiže nemohol byť každý spokojný, ale na druhú stranu niekto maximálne. Podľa mňa dosiaľ najlepšia sezóna, kedy Dufferovci už ohmatanú látku a jej potenciál dokázali vyťažiť takmer na maximum. Trochu ich v tom brzdia niektoré dialógy, niektoré epizódy by sa dali skrátiť, ale celkovo je to pastva pre oči a aj útok na emócie. Občas sa vyskytne infantilný wtf moment, ale ono stále treba asi uspokojiť (a zároveň aj získavať) aj mladšie publikum.  Paralelný rytmizujúci strih medzi dejovými líniami tvorcom vychádza naplno. ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych to nějak shrnula, pro mě byla i třetí řada lepší. Příliš mnoho klišé, patosu, nelogičností.. ani ty osmdesátky z toho tolik nečišely, i když odkazy vlály všude. Vecna je fakt jak chodící panák, všichni žvaní,místo aby zabíjeli šílené monstrum. Některé postavy jsou absolutně zbytečné. Nesdílím sdejší nadšení ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série Stranger Things přerostla v neuvěřitelně šílenou blockbusterovou zábavu, která přehlušuje drtivou většinu sci-fi a fantasy fláků, který šly za posledních několik let do kin – to platí hlavně pro zoufale nudný marvelovky. Čtvrtá série je esencí toho všeho, co milujeme na obřích multiplexech, akorát v pohodlí našich domovů. Na velkoplošný TV s pořádnou zvukovou soustavou vás to vystřelí z kecek a na konci budete v úžasu a strnule dychtit nejenom po finální řadě, ale i po tom, aby bratři Dufferové natočili novýho Highlandera! Ta nostalgická komornost první řady nešla udržet věčně, proto nám tvůrci servírují dechberoucí vypravěčství v opulenci, která nemá v TV zábavě obdoby, přestože je to často klišé i kýč jako prase! ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Prvnich nekolik dílů vytvari slusnou hororovou atmosferu. Problem vsak tkvi v prepalene stopazi, ktera jde na ruku dnesnimu VOD publiku, ktere si evidentne dle Netflix data analytics tymu zada proste a jednoduse vice kvantity, ne nutně kvality. Dostavame tak netflixovskych standardnich cca 50 % vaty, kdy se dej mota v kruzích, flashbacich a kdy recykluje temata z dřívějších serii. Namísto peckoveho svizneho finale sledujeme 2,5 hodiny sebeukajejiciho festivalu Duffer Brothers, kteří jsou nyni presvedceni o sve genialite a vyjimecnosti. Netflix nedela dobre, ze jim nechava zcela volnou ruku. Ano, na pátou serii se pravděpodobně podivam, ale jiz nyni toho casu lituji. Navic ve chvili, kdy se mrtvi vraceji ze zahrobi (a nemyslim Davida Harboura), tak divak ztrati veskery duvod byt napjaty a bat se o postavy. Ted uz je mozne uplne všechno. Tak proc se bat. Sympatická detska naivita je uz uplne pryc. Jo a kdyz Vecna uz posledni dva dily nema jine repliky, nez "this is the beginning of the end" / "you have already lost", etc, je to smesne, ne desive. Fun fact: Peter Jackson za necelych 12 hodin odvypravel Pana Prstenů. Duffer Brothers nejsou schopni/ochotni za temer 13 hodin skoncovat s průměrnym D&D bossem. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Postavu Victora Creela hraje Robert Englund, kterého fanoušci hororů mohou znát jako představitele legendárního Freddyho Kruegera. Jelikož se 4. série ještě více přiklání k hororu, lze účinkování matadora Englundova kalibru brát jako poctu jemu i žánru samotnému. I tady má herec relativně hutný make-up, i když ne tolik jako Freddy Krueger se svojí ikonickou popálenou tváří. (Doldus)
  • „Heroes and Hellfire“ je název komiksu X-Men #134, na který se v seriálu několikrát odkazuje. The Hellfire Club je odkazem na skupinu mutantů v komiksu. (KGBelik)
  • Ve flashbackové scéně sjíždí chlapec skluzavku ve tvaru rakety. Stejná skluzavka se objevuje také ve filmu Nová noční můra (1994). (NiWi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama