Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola první: Klub Hellfire (S04E01)

(epizoda)
  • USA Chapter One: The Hellfire Club

VOD (1)

Obsahy(1)

El na nové škole šikanují a ona se nemá jak bránit. Joyce otevírá tajemný balíček. V Hawkinsu zamíchá hubatá hráčka pořadím účastníků noční herní seance. (Netflix)

Recenze (90)

rasttea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to opět dobrý mindfuck, jen s tím rozdílem, že u prvních tří sérií jsem si musela čistit čakry po třech po sobě sjetých dílech (na jeden zátah jsem nebyla schopná víc dát). Po prvním díle nové série to vypadá, že si čakry budu čistit po každém díle :-)  Od poslední vyšlé série uběhla strašně dlouhá doba, herci mezitím vyrostli. Konexe a dějové linky se mi postupně vybavují. Těším se na Toma Wlaschihu - ten je vždy potěšením na obrazovce, i na place, a i na Dacre Montgomeryho,  i když jeho intenzivní postavu skvěle vynahrazuje od prvního dílu Joseph Quinn. No.... jsem zvědavá, ale nejspíš se na to budu dívat jako na herecký studijní materiál. ()

Mejras5 

všechny recenze uživatele

Dost pomalý a celkem nudný start, ve kterém většina postav nic nedělá a jsou zde jen kvůli tomu, že byly v předchozích sériích, viz. Nancy, Robin, Will nebo Jonathan. Jasný člověk by mohl říct, že jde jen o první epizodu a časem se to vše rozjede ale pokud má stopáž hodinu a čtvrt a hromadu známých postav, tak mi přijde škoda ztrácet čas sledováním srdceryvného projevu kapitána basketbalového týmu. ()

Reklama

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Ze dne 11.08.2022). 1.díl 4.série nám přináší plno děsivých překvapení, ale i krásného humoru. Uplynul další půlrok. Dustin a Mike jsou nyní nedílnou součástí Nerd klubu, jenž vede ostřílený dráč Dračího doupěte Elliot. Lucas se však též stává součástí basketbalového týmu, a Nerdem si už nepřeje nadále být. Mike a Dustin tedy musí najít náhradu. A tu naleznou v Lucasově sestře. Jane se spolu s Willem a Joyce na druhé straně Ameriky dostává do prestižní školy. Tu vede královna školy, jež jí šikanuje. V hlavním střetu si Jane nešťastně uvědomuje, že ani ve vzteku se její schopnosti nevrací. Nancy se stává plnohodnotnou novinářkou a Jonathan pracuje jako truhlář. Ani jeden se s tím druhým neuvidí, ač si to přejí. Robin touží po dívkách. Zmíněná královna školy skrývá děsivé tajemství. Ovládá ji velmi divná a velmi temná síla. Přímo před zrakem Elliota umírá v jeho karavanu nechutným způsobem. 100 procent, řádné započetí poslední série! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Opäť sa po nijakej dobe vraciame do Hawkinsu aby sme sa pozreli ako sa darí starým známi ale aj novým tváram. Chalani a baby trocha vyrástli a ocitáme sa na strednej škole, ktorá je plná kráľov plesu a roztlieskavačiek a samozrejme lepšiemu prístupu drog aj keď našich hrdinov zaujíma iba Dungeons & Dragons. El je na druhej strane dosť neobľúbená a nemá sa proti šikane ako brániť. Z Willa sa pekne po Netflixovsku stáva gay. Steve a Robin najlepšia dvojica má zatiaľ prekvapivo málo priestoru. Nancy a Jonathan sú odlúčený a tak ich láska naberá strmí spád do priepasti. Prevedenie: Prvá polovica pilotu štvrtej série je vlastne intro, ktoré nám ukazuje kam sa jednotlivé charaktery vo svojich životoch posunuli. Nie, že by nás to nijako moc zaujímalo ale aspoň sa dá hrať neskôr celkom dobre na city. Druhá polovica je už to na čo divák tejto série čaká a to je vynikajúca atmosféra 80s a prekvapivo úchvatný Evil Zombie AKA hlavný záporák. 85% ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zimomriavkový pocit je späť... Po slabšej trojke nám dorazila očakávaná štvrtá séria. Priniesla so sebou nové postavy ako úžasný Eddie, Johnatanov kamarát a aj nový záporák, z ktorého mi stoja chlpy. Trochu mi vadia scénky kde je El šikanovaná (pretože mi to pripomína klasické americké školské klišé - je tu jedna populárna dievčina, ktorá znepríjemňuje život tej menej populárnej dievčine), vadia mi ešte basketbalové scény, kde opäť naše staré známe klišé (kapitán týmu chodí si hlavnou roztlieskavačkou). Ale tak napriek tomu že zväčšia prvé časti bývajú n nič, tak mňa prvá časť zaujala. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Ve 28. minutě, když jde Eleven (Millie Bobby Brown) po školní chodbě, můžeme v pozadí slyšet skladbu „Running Up That Hill (A Deal with God)“ od anglické zpěvačky a skladatelky Kate Bush, která vyšla na jejím pátém albu nazvaném „Hounds of Love“, které vyšlo v roce 1985. (Trajektt)
  • „Heroes and Hellfire“ je název komiksu X-Men #134, na který se v seriálu několikrát odkazuje. The Hellfire Club je odkazem na skupinu mutantů v komiksu. (KGBelik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno