Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola první: Klub Hellfire (S04E01)

(epizoda)
  • USA Chapter One: The Hellfire Club

VOD (1)

Obsahy(1)

El na nové škole šikanují a ona se nemá jak bránit. Joyce otevírá tajemný balíček. V Hawkinsu zamíchá hubatá hráčka pořadím účastníků noční herní seance. (Netflix)

Recenze (90)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Opäť sa po nijakej dobe vraciame do Hawkinsu aby sme sa pozreli ako sa darí starým známi ale aj novým tváram. Chalani a baby trocha vyrástli a ocitáme sa na strednej škole, ktorá je plná kráľov plesu a roztlieskavačiek a samozrejme lepšiemu prístupu drog aj keď našich hrdinov zaujíma iba Dungeons & Dragons. El je na druhej strane dosť neobľúbená a nemá sa proti šikane ako brániť. Z Willa sa pekne po Netflixovsku stáva gay. Steve a Robin najlepšia dvojica má zatiaľ prekvapivo málo priestoru. Nancy a Jonathan sú odlúčený a tak ich láska naberá strmí spád do priepasti. Prevedenie: Prvá polovica pilotu štvrtej série je vlastne intro, ktoré nám ukazuje kam sa jednotlivé charaktery vo svojich životoch posunuli. Nie, že by nás to nijako moc zaujímalo ale aspoň sa dá hrať neskôr celkom dobre na city. Druhá polovica je už to na čo divák tejto série čaká a to je vynikajúca atmosféra 80s a prekvapivo úchvatný Evil Zombie AKA hlavný záporák. 85% ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápejte mě špatně, není to úplně hrozný, a po otřesný třetí sérii bych řekla, že je čtyřka docela zlepšení. I když jak velký, si netroufám říct. Minulá série mě od celýho seriálu už dost odradila sama osobě (jak asi usoudíte z mých pikantních recenzí), takže od čtyřky toho zase tolik nečekám. Ale pořád si pamatuju první sérii a jako stará babuška vzpomínám na dobrý časy. Ještě když mi prvních pár minut návrat malý El a profesora z laborky připomněl bezchybnou první řadu. Představení nový éry v podobě střední taky není nejhorší, ale jsou z toho dost cejtit klasický klišé, karikatury šikanátorů, který se chovají přesně tak, jak se nikdo nikdy nechoval. Ne vážně, uvidíme někde vůbec reálnej obraz šikany? Tohle je tak přitažený za vlasy, to není možný. Obávám se, že se seriál zase ubírá cestou rádoby komedie, protože u těch příšerných vtipů si rvu vlasy už teď. Ale musím uznat, že ne všechny byly hrozný, třeba ruská panenka. Objevily se taky nový postavy, který vypadají aspoň na třicet. Proboha, to neměli nějaký herce, který by fakt vypadali jako středoškoláci? Tam mohli rovnou dát bandu 50ti letých, a nebyl by vidět rozdíl. Lucasova sestra mě pořád sere, ale za to jsem ráda, že Lucas dostal prostor pro trochu character developmentu. Hodnocení: nová hororová atmosféra skvělá, ale jinak ztrácím víru/10 ()

Reklama

Tereza_T 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po čtyřech dnech nepřetržitého sledování výukových materiálů ke zkoušce z analýzy dat a modelů v rychlosti 1,75 bych si nejspíš užila i snímek Mega žralok vs. obří chobotnice, a tak není divu, že jsem s otevřenou náručí přivítala dnešní premiéru téhle dlouho očekávané série. První díl, takže spíš připomínka postav a jejich aktuálního stavu, který bych nazvala jako deprese ze střední školy. Je mi líto děcka, to se s váma potáhne ještě pár pěkných let, nejhůř z toho vychází El, ale je nám všem jasný, že pomsta bude sladká. Herci dětský části za tu pauzu docela povytáhli a pomalu nevidím rozdíl mezi středoškolákama, vysokoškolákama a Winonou Ryder, která snad mládne. Nové postavy vypadají slibně a v minulé sérii jsem si oblíbila Ericu ("can't spell America without Erica" lives in my mind rent free) Suzie i Robin a vypadá to, že prostor budou mít i v téhle, na což se těším. Trošičku se bojím, aby duchařská tématika měla co nabídnout a děj odsejpal tak, jako jsme zvyklí z předchozích řad. I přestože analýzu dat a modelů bohužel zatím nijak extra neovládám, můžu říct, že pravděpodobnost toho, že bingnu všechny vydaný díly ještě dneska je rozhodně vyšší, než pravděpodobnost připsání těch proklatých osmi kreditů po úterní zkoušce. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden ze projektů, co z Netflixu udělal giganta seriálového světa, se konečně vrátil a zaslouženě trhá streamovací rekordy. Mráz po zádech mi začal běhat už při rekapitulaci předchozího dění a co mě fakt odzbrojilo, bylo dostavení se té neuvěřitelné nostalgie z dob, kdy jsem ST zkusil v roce 2016 zcela náhodou. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z dalšího pokračování jsem měl samozřejmě obavy. Řekl bych oprávněně, neboť Netflix v poslední době zmrví na co jen sáhne. Naštěstí se zatím zdá, že seriál stále neopustilo někdejší kouzlo a drží si poměrně vysokou úroveň. I když byl úvod tak trochu zdlouhavý, nevím jak vy, ale já opětovné seznámení s hlavními představiteli rozhodně potřeboval. Proto je skvělé, že se dílo může i nadále pyšnit velice poutavým způsobem vyprávění, což se obzvláště v těchto nezáživnějších částech skutečně hodí. Takto zdařilý úvod série mne nakonec nasměroval k té čtvrté hvězdě, neboť ačkoli první epizoda nebyla nijak zvlášť nabitá, uteklo to jako voda a už se nemohu dočkat přídavku. Kvalitu následně potvrzují i překvapivě dobré hororové prvky. Tak snad ani ten zbytek nebude k zahození. 79% PS: Všechnu tu teatrálnost ohledně průběhu basketu a D&D si mohli odpustit a považuji průběh obou zápasů za nejslabší část epizody. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Ve 28. minutě, když jde Eleven (Millie Bobby Brown) po školní chodbě, můžeme v pozadí slyšet skladbu „Running Up That Hill (A Deal with God)“ od anglické zpěvačky a skladatelky Kate Bush, která vyšla na jejím pátém albu nazvaném „Hounds of Love“, které vyšlo v roce 1985. (Trajektt)

Reklama

Reklama