Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola první: Klub Hellfire (S04E01)

(epizoda)
  • USA Chapter One: The Hellfire Club

VOD (1)

Obsahy(1)

El na nové škole šikanují a ona se nemá jak bránit. Joyce otevírá tajemný balíček. V Hawkinsu zamíchá hubatá hráčka pořadím účastníků noční herní seance. (Netflix)

Recenze (90)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Opäť sa po nijakej dobe vraciame do Hawkinsu aby sme sa pozreli ako sa darí starým známi ale aj novým tváram. Chalani a baby trocha vyrástli a ocitáme sa na strednej škole, ktorá je plná kráľov plesu a roztlieskavačiek a samozrejme lepšiemu prístupu drog aj keď našich hrdinov zaujíma iba Dungeons & Dragons. El je na druhej strane dosť neobľúbená a nemá sa proti šikane ako brániť. Z Willa sa pekne po Netflixovsku stáva gay. Steve a Robin najlepšia dvojica má zatiaľ prekvapivo málo priestoru. Nancy a Jonathan sú odlúčený a tak ich láska naberá strmí spád do priepasti. Prevedenie: Prvá polovica pilotu štvrtej série je vlastne intro, ktoré nám ukazuje kam sa jednotlivé charaktery vo svojich životoch posunuli. Nie, že by nás to nijako moc zaujímalo ale aspoň sa dá hrať neskôr celkom dobre na city. Druhá polovica je už to na čo divák tejto série čaká a to je vynikajúca atmosféra 80s a prekvapivo úchvatný Evil Zombie AKA hlavný záporák. 85% ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden ze projektů, co z Netflixu udělal giganta seriálového světa, se konečně vrátil a zaslouženě trhá streamovací rekordy. Mráz po zádech mi začal běhat už při rekapitulaci předchozího dění a co mě fakt odzbrojilo, bylo dostavení se té neuvěřitelné nostalgie z dob, kdy jsem ST zkusil v roce 2016 zcela náhodou. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní titulky udělané přesně ve stylu mé nejoblíbenější Noční můry č. 3 (Dream Warriors) byly fajn pokusem získat si mě na svou stranu. Ale pak přišlo pokračování strašlivých Cringer Things z předchozí série a při pohledu do obličejů některých postav, které tady už regulérně překročily hranici mezi člověkem a zrůdičkou, jsem řval zoufalstvím. Jinak strašná křeč, všechno totálně nepřirozené... Prostě osmdesátky v barvě duhy. Kdo chce skutečně dobrý seriál z americké střední oněch časů, ať zkusí Freaks and Geeks. Ostatně ono "I hate high school" pochází právě odtamtud. Scény s Freddym Krugerem byly sice okopírovány více než přesně (viz filmy č. 3, 4 a 5), ale to je tak asi jediné pozitivum, které o tomhle cringe festu mohu říct. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naši mladí hrdinovia sú na strednej škole a s tým prichádza aj určitá zmena atmosféry. Pokiaľ neradi trávite filmový/seriálový čas na americkej high school, možno budete trpieť, a keď nemáte radi basket v telocvični, tak detto. Mňa to ale bavilo, rovnako ako aj jedna šikovná paralelná montáž. V závere ale tvorcovia vytasia scény ako z čistokrvného nadprirodzeného hororu a postavy vôbec nešetria. Vystraší to, má to tú správnu atmosféru a chcete vedieť, čo bude ďalej, respektíve ako sa s tragédiou vysporiada okolie. ()

Mejras5 

všechny recenze uživatele

Dost pomalý a celkem nudný start, ve kterém většina postav nic nedělá a jsou zde jen kvůli tomu, že byly v předchozích sériích, viz. Nancy, Robin, Will nebo Jonathan. Jasný člověk by mohl říct, že jde jen o první epizodu a časem se to vše rozjede ale pokud má stopáž hodinu a čtvrt a hromadu známých postav, tak mi přijde škoda ztrácet čas sledováním srdceryvného projevu kapitána basketbalového týmu. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • „Heroes and Hellfire“ je název komiksu X-Men #134, na který se v seriálu několikrát odkazuje. The Hellfire Club je odkazem na skupinu mutantů v komiksu. (KGBelik)
  • V úvodu scény odehrávající se v Kalifornii slyšíme u Eleven (Millie Bobby Brown) píseň „California Dreamin'“ od skupiny The Beach Boys. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama