Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola pátá: Projekt Nina (S04E05)

(epizoda)
  • USA Chapter Five: The Nina Project

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedenáctka míří s Owensem do Nevady, kde musí čelit vlastní minulosti. Parta z Hawkinsu hledá stopy ve zchátralém domě a Vecna má další oběť. (Netflix)

Recenze (39)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Mlčaní jahniat vykradol seriál Kingovo To, pripomenuli nám že Will je do Mikea ale linka s El v prostredí v ktorom sa aktuálne odohráva je po výbornom rozbehu série tak trochu krokom spät a tentokrát to nevytiahol vyššie ani Hooper, ani "vtipné" poznámky o komunizme či tá ultraliberálno vtipná že postrelenému človeku asi kostol nepomôže. Nuž, nepomohli mu ani ultraliberálna supernemnica Bory s chirurgmi vyštudovanými za peniaze Tvoj tatko rekords :-D...vtipnejší je už iba večer Milana Markoviča. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Záchrana Hoppera sa celkom slušne zamotáva a Joyce sa kvôli nemu dostáva opäť do ťažkostí. El musí v podzemnom laboratóriu čeliť démonom svojej minulosti. Decká v Howkinse našli dom, ktorý sídlom démona. Prevedenie: Opäť sa stretávame s vykrádaním kultových hororov, opäť mi to ale vôbec nevadí. Atmosféra trocha kuľhá ale pevne verím, že sa to v nasledujúcich častiach rozbehne do gigantických rozmerov. 72% ()

Reklama

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Ke dni 15.08.2022). 5.díl. Jane jede s Owensem do Nevady, kde se spolu přesunou do podzemního komplexu. Zde na ni však čeká překvapení v podobě jejího živého otce, jinak řečeného "Papá". El je přesunuta o stroje zvaného Nina. Těsně předtím však bojuje, i za cenu omdlení a uspání. Má zase ostříhané vlasy, a sní, až příliš děsivě realisticky, o své minulosti. Když se vzpomínky blíží traumatu, má zástavu srdce. Při druhé snaze o útěk se u ní však projeví, po dlouhé době, schopnosti. A tak se nakonec přes své vážky k otci, doktoru Martinsovi, připojí. Nancy, Dustin a Max s dalšími hledají v domě Freda známku po Vecnovi. Tu tajé najdou. On sám zabije jednoho kluka, jenž patří k Lucasově basketbalovému týmu. On sám nedokázal, málem, zastavit řádění jeho hlavního vůdce, když lovil Eddieho. Mike s Willem a Jonathanem hledají El a mají stopu. Joyce a její společník havarují kvůli nemožnosti jejich pilota. Hopper s Enzem se chystají na jistou smrt. 95 - 100 procent. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetko zachránil záver a ďalšia vražda tajomného antagonistu, ktorý ale už zase tak tajomný po polovičke série nie je. Ale aj tak nemá chybu. Jazerá skrátka majú v americkom horore svoje pevné miesto. Bohužiaľ karate a trápne fóriky jednej skupinky na výlete tu sú ako z iného vesmíru, z ešte temnejšej strany, než je tá temná. Ale dobre, aj Aljaška, aj Kamčatka poskytujú dostatočné množstvo napínavých situácií, ako napríklad nečakané stretnutie v base. No a Eleven, aj napriek protestom, je zase tá stará dobrá Eleven so super schopnosťami. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu je nutné sledovat 5 (ano slovy PĚT) linek? Linie Hopper vrcholně debilní a zcela zbytečná. Linie 11 nudná a zdlouhavá. Linie “vidláci na lovu” neskutečně, ale neskutečně otravná. Linie “hledáme bubáka” ta jediná zajímavá, ale plná laciných debilit (batoh na zemi). No a jako bonus “pizza smažka a spol” linie zcela o ničem. Takže jednu hvězdičku za “hledáme bubáka” je až dost. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (9)

  • Zmínky o kultu uctívajícím ďábla jsou narážkami na hysterii kolem satanské paniky, jenž se rozmohla v USA v 80. letech. (NiWi)
  • V 42. minúte El otvára dvere, ktoré ju dostanú do rovnakej miestnosti ako predošlé, a tak ich od zúfalstva znova zavrie. V ďalšej scéne už sú dvere ale znova otvorené. (sammkoo)
  • Když se El (Millie Bobby Brown) pokouší uprchnout z laboratoře, zvuk alarmu připomíná podobný alarm z filmu Vetřelec (1979). Stejně tak točící se kamera je odkazem na tento kultovní film. (NiWi)

Reklama

Reklama