Reklama

Reklama

Lovci myšlenek

  • USA Mindhunters (více)
Trailer

Hrdinové tohoto filmu jsou členové FBI, kteří mají za úkol stát se odborníky na sériové vrahy, tzn. přijít na motiv, pochopit jejich myšlení a na tomto základě, vraha chytit a usvědčit. Tým sedmi mladých lidí je proto poslán na opuštěný ostrov, kde mají pod dozorem arogantního a sobeckého profesionála podstoupit závěrečný test. Jejich úkolem je vyřešit fiktivní případ sériového vraha. Horor nastává v okamžiku, kdy se na scéně objevuje vrah opravdový a postupně likviduje členy skupiny. Na každého z nich používá jiný druh děsivé pasti. Jak přibývá mrtvých a zároveň i stop, začíná být jasné, že vrahem je někdo z týmu a ne neznámá osoba. Podaří se dosud žijícím přátelům včas odhalit, kdo z nich má na svědomí mrtvé kamarády? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Film se tváří velice promyšleně a zajímavě. Bohužel ani jedno to není. Scénář tupý, režie jakž takž, herci nezajímavý ( a hlavně se sem ani jeden z nich nehodí ) a o ostatních aspektech filmu radši ani nemluvim. Jenom díky Harlinovi, v jehož odpadových útrobách se ještě nějaká ta kvalitnější akce dá stále najít, bylo ve filmu alespoň trochu akce ( např. Matrix-variace ve vodě byla perfektní ).....PS: Těch vyvražďovaček se bát nemusíte. Jistě vás rozesmějí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin kdysi natočil Cliffhangera a hlavně druhou Smrtonosnou past, nicméně jen ze slávy se žít nedá. V roce 2004 se blýsknul světlejším okamžiktem a Lovci myšlenek si dokáží s vypětím všech sil udržet divákovu pozornost až do konce, přestože se postavy na plátně začnou chovat více než "podivně" s blížícím se šokujícím odhalením. Z herecké sestavy nepotěší Val ani Christian, protože ti padnou mezi prvními. 50% ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin je slušný remeselník, takže jeho film príjemne odsýpa a nenudí. Problém je v scenári, ktorý je variáciou na Desať Malých Černoškov, ale je neskutočne deravý a blbý. Toto majú byť experti na behavioristiku a profilovanie vrahov? Hádžu po sebe obvinenia typu- "To ty si varil kávu!", "Ty si chcel, aby zavrel vodu!" a podozrievajú toho, kto je absolútne najokatejšou možnosťou (policajt) a tým aj najnepravdepodobnejšou. Ako experti by mali uvažovať trochu, ehm, odbornejšie. Spočiatku je film ešte zaujímavý, ale s prvou smrťou na ostrove to ide všetko z kopca. Tipnúť si vraha je jednoduché, pretože je použitá stará finta s odpútavaním pozornosti. Použitá je však tak okato, že nájdenie vraha len uľahčuje. Val Kilmer bol tých 5 minút, čo na obrazovke pobudol dobrý a je škoda, že nemal väčší priestor. Slater ukázal riť a potom sa z natáčania vyparil aj so svojím šekom. Samotný námet je celkom sľubný (pamätám si, že spomínaná kniha mala veľmi dusnú a nepredvídateľnú atmosféru), ale je spracovaný béčkovo a lajdácky. Škoda. Ale v sobotu večer to zase nijak neuškodí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

temná a ponurá atmosféra daždivého ostrova, po ktorom behá vrah, nie nepodobná Identite. No a tým by sme pomaly s plusmi končili. Lovci myšlienok sú biedny a hlúpy bordel, namiesto ktorého si radšej poupratujte byt (alebo si pozrite britský survival PUSTATINA o čomsi podobnom, ale lepší). Renny Harlin už dávno nie je TEN zručný fínsky dravec, akým bol v dobách SMRTONOSNEJ PASCE 2 a CLIFFHANGERU. Snímke nepomáha maličký priestor pre Christiana Slatera a Vala Kilmera (čo sú jediné postavy, ktoré majú aspoň štipku charizmy, čo je pre mňa dosť prekvapivé konštatovanie inak Slatera vnímam ako zlého herca). Prvé úmrtia ešte čo-to do seba majú, ale v druhej polovici sa to už definitívne prepadne do pekla diváckeho nezáujmu. A scenár je neuveriteľne hlúpy mix NEZVRATNÝCH OSUDOV, IDENTITY a D-TOXU. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia! Uh, počkať, Minduhnters predsa komédia byť nemala... Tento film má neuveriteľne stupidný scenár, a keď myslím stupidný, tak tým myslím "ještě možná tak o tisíc pater stupidnejší, než Purpurové řeky 2". Nápad s presným časom, kedy zomrie ďalší človek, by v skutočnosti vôbec nefungoval. Vraždy sú síce nápadito spravené (i gore efekty nechýbajú), ale sú strašne moc vtipné, i keď tvorcovia po nás očividne chceli, aby sme sa báli. Všetci ohromne prehrávajú, dejové zvraty sú k smiechu a atmosféra nefunguje. Ale ako som písal - je to dobrá komédia - čiže si tie svoje 2* zaslúži. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • Príchod tímu na ostrov bol natočený na pláži Noordwijk, počas ktorej hrozila strašná veterná smršť s rýchlosťou až 180 km/h, čo je vidieť aj na pohyboch vrtuľníka. (Arsenal83)
  • Všetky podvodné scény boli natočené v krytej plavárni v Holandsku ďaleko od pľacu. (Arsenal83)
  • V skutočnosti vystavenie sa tekutému dusíku je relatívne neškodné a tekutý dusík okamžite nezmrazí nohy ani telo, takže scéna z filmu je z chemického hľadiska nemožná. (Arsenal83)

Reklama

Reklama