Reklama

Reklama

Svět pod hlavou

(seriál)
  • angličtina World under Head (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Psychologický / Krimi
Česko, 2017, 9 h 38 min (Minutáž: 54–60 min)

Hrají:

Václav Neužil ml., Ivan Trojan, Judit Pecháček, Jan Budař, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Michal Dalecký, Marie Doležalová, David Máj, Jan Plouhar (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Je rok 2016. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Záhy ho srazí auto a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici v roce 1982. Jak se v minulosti ocitl? Proč? A jaká je cesta zpátky? Filip potkává svoje rodiče, několik měsíců předtím, než se má narodit. Poznává otce, kterého si z budoucnosti pamatuje jen jako zlomeného muže, který dobrovolně ukončil svůj život. Na pozadí pátrání po příčinách, které jeho rodině změnily život, je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů ve městě na severu Čech. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Chudobka k tomuto seriálu (4)

Anděl odplaty (2017) (E02) 

Tento díl mě vůbec nebavil. Na Trojana se ale ráda podívám vždycky, líbil se mi i Hádek. ()

Mrtvý lidi (2017) (E03) 

Mám pocit, že s touhle epizodou se seriálem končím, protože mi nepřipadá vtipný a přestal mě bavit. Špatný scénář, řekla bych. Postava, kterou hraje Neužil, se místy chovala podivně, podle mě zcela bezdůvodně. Jediný, kvůli komu se dívám, je Trojan. Chová se totiž normálně. Ti další působí jako úplní šašci (Kopta, Budař...) Ke skutečnosti má seriál daleko, je to parodie (místy dost trapná) na tehdejší dobu, kterou si dobře pamatuji. Myslím, že vyšší hodnocení dávají ti mladší, kteří to nezažili. Ne, takhle to fakt nevypadalo. Kde se ti pitomci všichni vyrojili, to nevím. Taková koncentrace blbců na jednom fleku je hodně velká nadsázka. ()

Smrt špiona (2017) (E07) 

Dovolím si nesdílet to většinové nadšení. Na Trojana se sice ráda podívám vždycky, Neužila mám ráda, ale jeho chování v tomto seriálu je pro mě občas nepochopitelné. Dobrý je i Budař. Ale ty dialogy! "Hledá vás soudruh manžel." Soudruh manžel! To mělo být asi vtipné, ale mně to připadalo neskutečně trapné. "Požila jsi alkoholické nápoje. "Jsi opilá, ožralá, přebralas, nechlastej ... prosím. Ale toto? Tohle by přece nikdo neřekl. A okolo Rusů samá klišé.  Všechno zbytečně přehnané. Pro mě je tento seriál velkým zklamáním. ()

Rodinná záležitost (2017) (E08) 

Scenáristovi evidentně přeskočilo a režisér to nijak nevylepšil. Kdybych si dělala čárky, kolikrát se vyslovilo slovo SOUDRUH, papír by mi nestačil. Soudruh syn, soudruh manžel - to snad někdy někdo slyšel? Tohle není nadsázka, ale trapná parodie. Kdyby se nedíval přítel, už dávno bych tento seriál vzdala. Ale nebylo kam uniknout. On je kliďas, ale já jsem zuřila jak pes. Za Cinu a Trojana jedna hvězdička, i když bych nejraději dala odpad. Nechápu, kde se zde vzalo tak vysoké hodnocení.  Dnes jsem se chvilku dívala na Pitaval, tam se slovo soudruh vyskytlo snad jen jednou a všichni se chovali normálně. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama