Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Festival politické písně se závěrečným koncertem za mír je událost, na kterou se všichni těší. Zvlášť když přijede i slavná kapela Sloky Luboše Nováčka. Každý problém je v takové situaci událost s vážnými politickými následky. A chlapíci z StB čekají na příležitost, aby mohli zakročit proti místní závadové mládeži. (Česká televize)

Recenze (73)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Večer zahrajem tak, že se z toho posere celej Severočeskej uhelnej revír." Kroky jsem poslouchal vždy jen na recesistických akcích, ale Sloky to je jiná. Jejich vyznání o tom, že mají radši lásku nežli bombu by Festival politické písně v Sokolově ozdobilo i v současnosti. Ano, já žádám obnovení tohoto festivalu, který sice ani v 80-tých letech nikoho nezajímal, ale měl své kouzlo. Pochází totiž z doby, kdy všechno patřilo všem a já děkuju za připomenutí, že i já jsem tím pádem kdysi býval spoluvlastníkem velkorypadla. Tohle mě zkrátka bavilo a nejúžasnější bylo sledovat Klementa, jak uděluje důtku. To byla učebnicová lahůdka. ()

fugyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V žiadnom z ich doterajších prípadov ešte nikto nezomrel, čo mi príde ako plus. Keďže je to aj detektívka, o to lepšie je to napísané. Pri tejto časti sa moji rodičia dobre zabávali: Sloky a Nováček, Bombu ne, Láska je zboží tuzexové, Choma ako velice angažovaný riaditeľ festivalu atď. Taclík si to užíval, maska bola perfektná. Budař hrá tiež dobre svoju rolu - dôsledného snbáka so všetkou absurditou, ktorá ich vystihovala - proste takého dementa (žeby narážka na iného Klementa - dementa v dejinách ČS?). // Naďalej sa pekne prelína prípad s osobným hľadaním odpovedí mladého Marvana, keď stretáva svojich rodičov, pomáha jeho (budúcej) matke, upokojuje ju, dáva životné rady. Zaujímavý bol moment, keď gitaristu zasiahla elektrina - v prestrihoch Neužil (Marvan) a pokyny lekára na oživovanie (preínanie so súčasnosťou?). // Ďalšia skvelá scéna - keď prekladal Kanaďanovi tie strojene naformulované vety. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně odlehčený díl s dokonalou parodií Kroků Františka Janečka. Všichni chválí výkon Marka Taclíka, já ho však nebudu chválit za jeho afektovanou řeč, nýbrž za naprosto dokonalou choreografii za klávesami. Rovněž hláška kanadského umělce o tom, že vlasáči a máničky jsou v Kanadě velice pokrokoví, stála za to. A je toho ještě mnohem víc. ()

pleva 

všechny recenze uživatele

Scénárista Ondřej Štindl založil kdysi na Rádiu 1 pokrokovou hitparádu "Strašidelný zámek". Výsledky zná asi už jen on, ale Sloky(Kroky) asi i něco získaly. Jen nevím, co je odkaz na Epochu a jejich kytaristu (Pražský výběr a Soukup všichni znají, ale tohle jsem nevymyslel). Škoda, že to působí hodně parodicky, i když takové to asi i bylo. Nenávist k této "kultuře" je asi u Ondřeje zřejmá a ztotožňuji se. Doufám, že nám naservíruje i Michala Davida a další "pecky", protože scénárista zná tehdejší hudební perly lépe než jeho kolegové a i dobu má hezky nakoukanou. Jen depresivní to není (a přitom bylo). To zvládl nejlíp Občanský průkaz a Pouta. Skvělý díl, hodně jsem se bavil a vzpomínal na rané Rádio 1 a kraviny, které tam moderátoři dělali (takový Kakaxa a Raxaxa, nebo Beranice), či ondřejův Bazar... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda přinesla mimo jiné výbornou roli Marka Taclíka, jeho Luboš Nováček mě opravdu dostal, to byl velkolepý počin. Do seriálu se po lehce jalovějším předchozím dílu opět vrátil humor a hned to šlapalo mnohem lépe. Navíc se podařila i exkurze na Festival politické písně, takže jsem si na tu hrůzu rád zavzpomínal, provedení některých hitů by bylo skutečně použitelné jako zbraň. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • Klávesák kapely Sloky (Marek Taclík) vystupující v r. 1982 má syntezátor Yamaha DX7, který ale zmíněná firma uvedla na trh až o rok později, tzn. v r. 1983. Bubeník skupiny Sloky (Marek Brodský) hraje na elektrické bicí Simmons SDS-9 z roku 1985. (ČSFD)
  • Marek Brodský nedostal roli ve skupině Sloky náhodou, je bubeníkem ve skupině Nahoru po schodišti dolů band. (sator)
  • Když Alois Špalek (Václav Kopta) mluví o tom, že je třeba potírat závadovou mládež, použije obrat, „že je jim třeba zatnout žílu u pytlíka“. Jedná se o slovní obrat, který ve své písničce „Na pražském hradě“ použil písničkář Jaroslav Hutka v době, kdy byl také označen nálepkou „závadová mládež“. (sator)

Reklama

Reklama