Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tělo, které najdou dělníci ráno cestou do povrchového dolu, patří mladé ženě, kterou všichni ještě před pár lety obdivovali na obálce časopisů, „co vycházejí v Praze". Žárlil na ni někdo? Pomstil se jí? A co o ní vlastně ví Filipův parťák Martin Plachý, kterého nečekaně přešel cynický humor? (Česká televize)

Recenze (62)

inachisio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď už to tedy začíná být napínavé a to v pravém smyslu slova. Nechybí však ani vtip, který tvoří z naprosto šíleného, neuvěřitelně originálního a propracovaného příběhu velice rozporuplnou podívanou, žánr nevím - něco mezi satirou, thrillerem, dramatem a komedií. Vynikající děj, při němž také trochu víc poznáme postavu Martina Plachého, což byl velice chytrý krok od tvůrců. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně pořádný a povedený díl, ve kterém se pátrá po zabité dívce. Hláškuje se tu o sto šest, jedna bizarní postavička vedle druhé, jeden podivnější vztah k mrtvé vedle druhého. Mladý Marvan hlavně maká a pátrá, jeho budoucnost se tu moc neřeší, ale přesto když už se ke konci řeší, je to zábavné. Spokojenost, snad i další díly potvrdí vzrůstající kvalitu. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Brilantní zachycení normalizace a lidí té doby, které je zárodkem polistopadového češství. Sama detektivka má výrazný umělecký přesah a převažuje nad touto výpovědí o zašlé době. Je zajímavé pozorovat jak roste kvalita našeho herectva, má-li co hrát. I v nadprodukci se dají najít perly - někdy až nečekaně. Zvlášť zajímavé je, že normalizační osten v sobě už soustřeďuje jak námět, tak scénář který je režií navíc výborně rozveden a promítnut do struktury tohoto díla. Stejně tak mizí absence ideovosti, tj. konstatace adekvátně, navíc spontánně uplatněné ideovosti a současně i hrabalovské perličky na dně. ()

fugyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavosť prípadov nechýba, keď sa dostávajú od podozrivého k ďalšiemu podozrivému a každý má svoj diel viny. A všetkého bolo primerane akurát: komunistické žvásty, "neochvejné" policajné postupy, rekvizitky, aj hlášky... // I socialistický lidi jsou jenom chlapi. // V socialistický společnosti se přivydělává brigádou nebo překračováním plánu. // Jsem střizlivý jak pytlík mlíka. // Marvanove fantasy stavy sú čoraz lepšie. Keď sa pozerá na seba ako leží v kóme cez obrazovku televízora, ktorý sme mali i my doma... Paráda. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně hodně slušnej díl. Smutný a zároveň bizarní příběh, kolem kterého se motají soudruzi debilové, soudruzi pornomagnáti, soudruzi idioti soudruzi náměstkové a soudruzi esenbáci. Temná, hněvem poháňená verze Trojana je úplně jiná, než ji známe (až na to, že hláškuje kde může...to má s tou klasickou společné.), ale je peckózní. Skvělí byli i Marvan, Kristína, Klement a soudruh velitel. Náměstek řekl jednu takovou perlu, něco jako "no víš, soudruhu, ono to vlastně bylo trochu jinak...", u které jsem vyprsknul smíchy. Všichni debilové a blbci byli taky k nezaplacení. Nejvíc teda oceňuju Trojana a příběh celkově. Zatím nejlepší díl. Jen tak dál, čest. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě, která se odehrává v roce 1982, hraje z rádia v policejním voze písnička Petera Nagyho "Kristínka iba spí", ta ale vyšla až o 2 roky později. (Charlizee)
  • Pohostinství U Kahanu je Baráčnický dům v Kladně. (sator)

Reklama

Reklama