Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (496)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Půvabná podívaná z dílny DreamWorks, u které je vždycky znát, že dělá do her, animace jsou výborné, ale nikdy mně nedovedou vtáhnout, si potom sám připadám jako za plotem, kromě Shreka. Nerad to dělám, aleve srovnávání s Pixarem se neubráním. Tem mě vždycky ohromí animací, dojme příběhem a vždycky cítím, že ta odvedená práce byla dělána s láskou! U ostatních společností už to tak valné není, jsou možná víc humorné a směsice gegů je obsáhlejší, stylověji nadabované (kde je Carell, tam to frčí), ale příběhově slabší. I přesto celkem spokojenost, ale jde vidět, že FreamWorks hraje a game of chance. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Skvele som sa bavila a co sa casto nestava, bavila som sa pocas celeho filmu! Zaplotna vevericka je v mojom osobnom rebricku 2. NAJlepsia v tesnuckom zavese za tou sablozubou. Kofein je sice vec obohrana, ale tu vyuzita skutocne na maximum. Celkovo film vrelo odporuuuucam. Aj ked teda najviac sa tesim na originalnu verziu, dabing nebol zly, ale predsa len.... iny. PS: Super su aj trailery na zaciatku, zda sa, ze tento rok je na co sa tesit: Asterix a Obelix vyzeraju zase raz vtipne, V tom dome strasi a Splachnuty pomerne originalne, Auta klasicky a komu by nestacilo, stale je tu Lovecka sezona. A to som urcite este nieco zabudla. No juchuuu:-) ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Další z nekonečné řady animáků. Tento se bohužel moc nepovedl. I když, námět není špatný. Představte si, že se probudíte ze zimního spánku a spatříte před sebou velkou „zeď“ v podobě „živého“ plotu. Rozhodnete se ho překonat a vyrazíte za dobrodružstvím do rušného velkoměsta. Film trpí hlaně tím, že není moc vtipný, protože vtip je to, co dělá animák animákem. Je tady sice vidět snaha autorů, aby se člověk pobavil, ale působí to dětinsky. Věřte mi, vím o čem mluvím. Film jsem viděl v mých 23 letech. Nedávno mě napadlo, že shlédnu většinu animovaných filmů, které byly vyrobeny. Vybírám si hlavně ty kvalitní a toto dle vysokého hodnocení měl být jeden z nich. Jenže, bohužel. Dávám slabší 3 hvězdičky. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Dokedy ? Dokedy nás bude Hollywood bombardovať počítačovými animákmi, ktoré sú spravené podľa jednej schémy, objavujú sa v nich dookola tie isté charaktery, akurát v inom kabátiku ? Asi dovtedy, kým nedeľné kino pre celú rodinu bude „in“. Za plotom nie je dobrý animák. Je to film plný prevarených klišé s klasicky vymakanou 3D grafikou, film bez poriadneho príbehu s rodinno-mravoučným odkazom podaným tým najpovrchnejším a najprvoplánovejším spôsobom. Napriek tomu, že ako celok film nie je nič moc , niektoré časti celkom fungujú. Zasmial som sa totiž „až“ dvakrát – pri Hammyho speede a pri zmienke, že superskalpovač je nelegálny všade okrem Texasu. Obávam sa však, že ešte jeden až dva takéto animáky, a budem podobné záležitosti odpadovať. 3/10 ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Když poprvé zvířátka spatřila plot, naivně jsem se domníval, že uvidím film s lehce ekologickým podtextem o tom, jak to s námi lidmi má ta sympatická havěť těžké. Jenže pak se jiskřícíma očičkama na zvířecí rodinku podíval mýval RJ a já pochopil, že to bude trochu jinak. Co víc, bylo mi jasné, jaký bude závěr filmu a jak se k němu film dohrabe. A ano, věděl jsem, že v něm bude moralizovaní o rodinných hodnotách. Nic proti rodinným hodnotám, naopak, jen by to při jejich propagaci chtělo více invence... Nezbylo mi než doufat, že na oné cestě k závěru z okna zahlédnu mnoho podařených vtipů. Bylo jich však jen pár. A tak pro mě nejlepším animákem o trablech zvířat s lidmi zůstává Pompoko. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Adaptace známého komiksového stripu vydělala během prvního severoamerického víkendu (19.–21. 5. 2006) 38,4 mil. amerických dolarů. Celkový hrubý výdělek v domovských kinech nakonec byl 155 milionů, ten celosvětový pak 339,8 mil. (imro)
  • Vývoj filmu začal už v roce 1997, když studio Fox koupilo práva na komiks a chtělo vytvořit hraný film, kombinovaný s počítačově dotvořenými zvířátky. (imro)

Reklama

Reklama