Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (496)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Roztomilá blbůstka na hodinku a půl, která potěší, občas vykouzlí nezapomenutelné hlášky a samozřejmě scéna s energy drinkem a veverkou. Jinak se dá říct, že to vykrádá leccos a kdecos a na kulty v podobě Shreka, Hledá se Nemo apod. to nemá ani náhodou. Nemůžu říct, že jsem se nudil, ale těch vtipů tam bylo na můj vkus příliš málo, a té akce taktéž. No, co se taky dá vměstnat do 83minut, že? 69% ()

numi 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám slušnej rozjezd filmu - ještě jsem se pořádně ani neusadil a už jsem byl přikovanej k sedadlu. Ne však na dlouho, protože další hodinu jsem se válel smíchy po podlaze... ;o) Over The Hedge je neuvěřitelně kvalitní animovaná komedie, ve které překvapivě nehrají prim krásné animované zvířátka (tím nechci říct, že by se mi nelíbily), ale výborný scénář napěchovaný až po strop neutichající akcí a odzbrojujícími dialogy! Moc mě potěšil fakt, že ještě stále se najdou lidé, kteří natočí animák podle scénáře a ne animák jen z toho důvodu, že mají dobrého ilustrátora, který nakreslil "superextrasrandovněroztomilé" zvířátka. Škoda přeškoda, že jim v závěru tak nějak došel dech. I když on je i ten závěr zřejmě k popukání legrační a napínavý zároveň, ale ona prostě ta první hodinka nastavila laťku tak strašlivě vysoko, že závěr prostě působí prázdně. Over The Hedge je přesto pro mě druhým nejlepším animákem všech dob - hned za druhým Shrekem - a to jako doporučení úplně stačí, ne? [červen 2006] ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá zábava. Moc jsem si od OVER THE HEDGE nesliboval a neprávem ho házel rovnou do role letošního outsidera. Animace sice není úplně špičková, ale o tu tady zase tak moc nejde. Jde o zábavu a té má OVER THE HEDGE na rozdávání. Sympatické postavičky v čele s želvou Vernem a mývalem RJem rozbíhají kolotoč filmových citací (lednička jako by z oka vypadla dveřím z druhého MATRIXU) a opravdu pohodové, relaxační, odpočinkové legrace na kterou se jistě rád podívám někdy znovu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na áčkový animák to dost zaostává po technické stránce, dějově také žádný zázrak, postavy nejsou zajímavé a jedna je dokonce k nesnesení (a paradoxně je nakonec aktérem nejlepší scénky z celého snímku) - ovšem díky krátké stopáži a slušnému tempu se na to dá dobře dívat. Škoda, že celkové ladění je spíše na menší publikum, protože těch pár dospěláckých vtípků je to nejlepší co Za plotem nabízí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $155,019,340Tržby Celosvetovo $336,002,996Tržby za predaj DVD v USA $126,605,435 //počet predaných kusov 7,912,055║ DreamWorks a ich ďalší podarení počin, príbehovo pestré, vydarený humor nechýba a animačne si spĺnajú svoju zaužívanú úroveň ale na to aby v tomto prípade konkurovali Pixaru im ešte niečo málo chýba vypilovať. /videl v kine: 75%/ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • RJ v jednu chvíli řekne: „My jíme, abychom žili, ale oni žijou, aby jedli!“ To je narážka na Sokrátesovu hlášku: „Nežijeme, abychom jedli, ale jíme, abychom žili.“ (Krop)
  • Po střetu lidí se zvířaty odváží policie medvěda Vincenta (Nick Nolte) na vozíčku. To je odkaz na film Mlčení jehňátek (1991), jelikož má Vincent stejnou masku jako Hannibal Lecter. (pityty)
  • 237členný štáb pracoval na filmu více než 3 roky. (Karlos80)

Reklama

Reklama