Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me docela prijemne prekvapilo, hlavne na Kapura slusne natocenou akci. Film ma zajimavej a docela originalni pribeh, je tu spousta zajimavejch lokalit a kdyz zacne naka bitva, tak je fakt paradne natocena. Navic se film muze oprit o naprosto perfektni vykon Heatha Ledgera a Hounsoua. Nicmene i Bentley se snazi. Celkove by sice snes drobny zkraceni, hlavne cast pred a po udalostma v pousti, nicmene nikdy film nenudi a ja se dobre bavil. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Nevím, buď jsem divný nebo labilní, ale ten film se mi zkrátka líbil. Vůbec jsem se u něj nenudil. Námět mladého vojáka, který se zkrátka bojí jít do války se mi líbil a dle mého jsou zde skvěle vykresleny jeho myšlenky a činy. Je celkem logické, že se chtěl očistit a poukázat na to, že není zbabělec. Neváhám říci, že za Lawrencem z Arábie tento film moc nezaostává.. Vyvrcholením celého filmu byl kráskný souboj mezi Ledgerem a "zlým" černým trýznitelem... Já jsem od tohoto filmu vůbec nic neočekával, ale výsledkem jsem byl nadmíru potěšen. Celkové hodnocení vidím mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami.. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká príjemná veľkovýpravná oddychovka v hlavnej úlohe s hercom, ktorého je veľká škoda. Príbeh bol síce zaujímavý, no obsahoval aj miesta, ktoré trochu začínali nudiť. Na svedomí to mala hlavne kolísavá dramatická stránka filmu, kde sa mi zdali jednotlivé pasáže v kontexte udalostí okolo postáv a ich konania pomerne nevyrovnané. Skrátka, chcelo to lepšiu dramatizáciu. Lepší priemer. 65/100 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $18,306,166Tržby Celosvetovo $29,882,645║ Večný problém Shekhara Kapura sa stáva, že nedokáže zaujať príbehom, kdež to vizuálna stránka a výpravnosť filmu mu ide výborne ale nedokáže dostatočne povedať príbeh postavami a tak môže tu mať akúkoľvek plejádu dobrých hercov, keď ich nedokáže viesť. Tento problém je citeľný aj na jeho iných filmoch napríklad aj Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek sa s týmto problémom nešťastne potýka. Na Kapurovi je vidieť že ho trápi historická otázka vzťahov Anglicka proti štátom čo okupovali ale nech sa snaží akokoľvek, nedokáže to do filmu začleniť tak aby to z toho filmu vyznelo a ponúklo divákovi tému na zamyslenie. Jeho filmy vyšumia pre nedostatočnú výpoveď rýchlejšie než by sa dalo čakať, lebo nenesú silnú tému čo by zarezonovala filmom a ho vystužila, takto to príde len vizuálne pekné premávanie hercov po pľaci, nič viac. /60%/ ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na tento film sa ťažko aj po rokoch pre mňa zabúda, lebo sa mi páčil a aj po rokoch si myslím, že je skvelý. Vzťahy na starý spôsob, svojské vykladanie si hrdinstva, anglikánska cirkev, pre mňa sekta, ktorá nabádala na boj za britské impérium, spôsoby boja a história celkovo v tomto filme ma zaujala. Pre mňa zaujímavé aj z hľadiska lásky, obetovaní sa, hľadaní sa, odmietnutí zla do istej miery, ja mám tento film skrátka rád, len ten dej mohol byť troška iný, niečím ozvláštnený. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Film se ve skutečnosti nenatáčel v Súdánu, ale v Maroku. (Candice)
  • Film se dostal do kin až po dvou letech po natočení a nevydělal ani čtvrtinu svého rozpočtu. (Aknah)
  • Aquol, prodanou princeznu převáděnou přes poušť, hrála súdánská top modelka Alek Wek. (Candice)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama