Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk Říha sice nedostal nakládačku od Rómů, ale „Snědá tíseň“ se stala přes noc fenoménem. Navíc majitel Severky, Eda, má špatnou náladu. Do jeho hospody přicházejí Rómové. Všechno je špatně… (Česká televize)

Recenze (92)

Honzíno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátý díl zaručeně nejvíce tne do živého. V epizodě se odehrává sociální sonda napříč celou českou společností aplikovaná do malé oblasti, která však dovolí největší extrémy. Koncentrovaná kritika křesťanství a náboženské víry, cikáni se stávají definitivně klaďasy celé série a největším i nejchytřejším charakterem je Fanouš, který se stává i titulním hrdinou se širokou škálou dovedností. Jsem zvědav, co postavám nadělí závěrečné tři díly. Zda se ještě dočkáme podobných zvratů jako v prvních třech dílech, po kterých přišel asi nejslabší (v kontextu série) čtvrtý, aby byl následován nejsilnějším pátým. Ani ne nejvtipnějším, ale nejhustším s nejnaditější rafinovanou parafrází a krutou kritikou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mít vlastní názor v dnešní době, to je strašně nebezpečný." Baví mě ta hysterická linie, ve který se synek mohl vyučit a začít vydělávat, ale místo toho mu znepokojení rodiče asi budou muset platit vysokou školu. Hrůza. Jinak ustavující schůze pod taktovkou bílýho El Cigána byla skvělá a dotace pro Ave Roma se určitě budou hodit. ()

Reklama

roller odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě horší než jsem čekal! Scéna se psem asi nejhorší. No jo, holt nápady došly (byly-li to kdy vlastně nápady) a "srandovní" témata byla vyčerpána. A bude hůř. Bezpochyby. Agitka propagace LGBT a hodných cikánů spěje neochvějně k obrození Luďana v lepšího člověka, který pochopil, že existence 52 variant pohlavní identity je OK. ()

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda mi naopak přišla lepší, než dvě předchozí, možná i kvůli menší míře někdy zbytečného násilí a také menší míře podbízivosti. I hudební doprovod mi přišel adekvátnější. Ale obecně vzato (i když to se může ještě ukázat, přece jen mě čekají ještě tři epizody) mi ten humor prostě není blízký. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při této epizodě jsem málem usnula. Humor nucený, scénky už poněkud přehrávané a nepřirozené – jako kdyby to natáčel někdo zhulený a myslel si, jak to bude vtipné. Jen pár povedených vtípků. Orientace na linku s Dášou, kterou v seriálu vnímám jako nejslabší. Ale nevadí, „snědá vole tíseň“ jede dál :) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • V čase 42:02 je vidět v odraze skla Luďkova auta mikrofon zvukaře. (rakovnik)

Reklama

Reklama