Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk neví, cigánská kapela hraje Wabiho Daňka, Eda je poprvé v životě ve vinárně, plešky si nechají narůst vlasy. Most čeká veliká událost, ve které bude v hlavní roli váza. (Česká televize)

Recenze (119)

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ták a padla klec. Zemřel Čočkin, zemřela Snědá tíseň, zemřel seriál….ale myslím, že duch Mostu! bude ve vzduchu ještě dlouhý čas. Každopádně, vzhledem k tomu jaký rozpačitý dojem budily jednotlivé epizody, musím uznat, že konec byl stylový. Důstojné i ujeté. Smutné i optimistické. Ze čtvrté cenové i honosného banketu. Za pár haléřů i velkolepé. Country i grindcore. Teď už zbývá jenom se podívat na seriál jako celek a „JE SUIS ČOČKIN“. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spravedlnost existuje. Aspoň, že tak. A máš to zmrde vepřová! Chudák Čočkyn. To byl supr cápek. „Já nechci bejt pyča." A prachy nikde. Smír. Aspoň pohřeb bude. Luďane, co s tim? Luďan zase na začátku? Sakra... Luďan byl... Svůj. Láska závěrem. Čočkyn byl samotář. „Půjdeš do cizího bytu s klíčema." Eda umě zpovídal. Pohřeb musel následovat. Luďan Tondovi teda poradil... Kapela – Romové jsou holt zpěváci. Eda dobře. Luďan přišel. Sakra... Smutný. Čočkyn byl snílek. Smutný zakončení. Ale to je život. Dycky Čočkyn! Dycky Most! ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečný díl je na tom v podstatě stejně jako celý seriál - asi ne úplně dokonalý, občas možná trochu neohrabaný, ale pořád neuvěřitelně svůj, plný významů, nápadů, vražedných hlášek (už jen ta o zarámovaných puzzlích mě málem zabila) a hlavně s tak VELKÝM srdcem, že se mi jen těžko hledá nějaké příhodné srovnání... Honza Prušinovský je definitivně naprostej král! V jeho případě se obávám snad jen toho, že po téhle novodobé klasice už možná ani nemá v rámci svého stylu kam dál růst. Ale on mě určitě zanedlouho vyvede z omylu - a já mu za to budu moc vděčný. ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Výborný závěr seriálu. Výborný v tom ohledu, že ukazuje naši realitu, která je takřka stoprocentním protikladem k americkým happyendům. Ano, Čočkin umřel, ano všichni se vzepnou k výkonu a udělají mu pohřeb. Jinak ale Eda stále zůstává rasistou, který v Severce vidí menšiny jen nerad a kdyby si mohl pomoct, tak s Dášou nechodí. Farář stále zůstává ochlastou. Mládežnická dvojice je stále stejně plná ideálů, ale na co sáhne, to podělá. Luďan je stále cynický běžný maloměstský buran bez jakýchokoliv ideálů. Jen se všichni sejdou na pohřbu bývalého vrátného České televize, po něm se ožerou a další den bude Most fungovat tak, jako dycky. Lépe tenhle seriál skončit nemohl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fňuk fňuk – je tu konec. Nicméně i v samotném závěru si dokázali tvůrci udělat prdel i z takové věci jako je funus či kradení popela zemřelého. Netradiční vyvrcholení, ale nevadí. Pokud je tohle už vážně konec a žádná druhá série nebude tak OK, pobavil jsem se u toho – některé postavy byly super, rozhodně nelituji, že jsem se na to podíval. Takže uděláme pápá Čočkine, pápá Moste…nebo prostě jen „Dycky Most…“ ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Při Luďkově smuteční řeči před Severkou je v čase 44:30 záběr do publika, ve kterém je Luděk (Martin Hofmann). (afu)
  • Písnička, která hraje v 18. minutě, je „Devil Inside“ od INXS. Ve 27. minutě hraje „Whorehouse Blues“ od Motörhead. Na konci epizody pak hraje „Don't Stop Believin'“ od Journey. (Duoscop)
  • Poslední epizodu seriálu mohli diváci sledovat přímo v mostecké restauraci Severka společně s jeho tvůrci a na programu byla taky autogramiáda s herci. (Duoscop)

Reklama

Reklama