Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk neví, cigánská kapela hraje Wabiho Daňka, Eda je poprvé v životě ve vinárně, plešky si nechají narůst vlasy. Most čeká veliká událost, ve které bude v hlavní roli váza. (Česká televize)

Recenze (119)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z některých velmi nejapných míst v 5. - 7. díle (i když tam bylo i dost velmi japných) jsem se o závěrečné vyznění dost bál, jenže poslední díl je sám o sobě i s ohledem k celku řešen dokonale, ať to beru odkudkoli. Na rozdíl od Radka99 mi to nepřipadá jako "šikovně otevřeno pro druhou sérii", ale naopak dokonale završeno. Právě i v tom, že jsou jednotlivé záležitosti jaksi nedořečeny. Díky příběhu posledního dílu není třeba je doříkávat. Lepší závěr seriálu prostě udělat nelze. Skvělý je už tím, že se celý točí výhradně kolem Čočkinova pohřbu, a to zdaleka nikoli jen proto, že jestli by se současná populace Čechů měla od zdejší populace Romů něco učit a v něčem si z ní vzít příklad, pak je to zcela jistě tohle. Pohřbívání svých mrtvých. Čímž nemá být řečeno, že je nutno přitom zpívat a tančit. Společnost, která tenduje ke "kremaci bez obřadu", je společnost nemocná. ()

Warle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mě mrzí, že po 7 celkem nadupanych dílech přichází o trochu sušší, ale zato super vymyšlené a důstojné, smutné, ale zároveň optimistické finále. Čekal jsem teda trochu víc nadupané zakončení, ale možná to je takhle lepší, když se nad tím člověk tak nějak zamyslí. Závěrečné Don't Stop Believin' od Jurney je totiž emotivní lahůdka. Velké dík dvojici Prušinovský a Kolečko za tento seriál a ČT, že se toho nebála a zařadila to jako státní TV do vysílání. Po okresním přeboru další výborný seriál od této dvojice, na který se jen tak nezapomene. Víc takových kousků prosím. ()

Reklama

Johny44 

všechny recenze uživatele

Super rozjetej seriál a konec? Jako by se tvůrci zalekli, jestli to celý přeci jen nepřestřelili a tak udělali úlitbu Radě České televize. Místo toho popřeli sami sebe. Prostě buď mám koule nebo nemám. V posledním dílu je už autoři ani nehledali. Vypadá to, že než dopsali závěr, celé noci sjížděli filmy z dílny Bollywoodu. A přes den měli puštěnou Ulici, Pojišťovnu štěstí nebo Život na zámku. Koukat se na Nemocnici na kraji města, řek by si člověk " Hezky to ten Dietl napsal" Já si po 7 dílech Dycky Mostu říkám ´" si dělaj prd*el? Teda, bohužel už nedělaj !! ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Výborný závěr seriálu. Výborný v tom ohledu, že ukazuje naši realitu, která je takřka stoprocentním protikladem k americkým happyendům. Ano, Čočkin umřel, ano všichni se vzepnou k výkonu a udělají mu pohřeb. Jinak ale Eda stále zůstává rasistou, který v Severce vidí menšiny jen nerad a kdyby si mohl pomoct, tak s Dášou nechodí. Farář stále zůstává ochlastou. Mládežnická dvojice je stále stejně plná ideálů, ale na co sáhne, to podělá. Luďan je stále cynický běžný maloměstský buran bez jakýchokoliv ideálů. Jen se všichni sejdou na pohřbu bývalého vrátného České televize, po něm se ožerou a další den bude Most fungovat tak, jako dycky. Lépe tenhle seriál skončit nemohl. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luxusní zakončení luxusního seriálu. Tohle se Prušinovskému a spol opět hodně povedlo. Nejlepší český seriál od dob Okresního přeboru. Tleskám a moc se těším na další projekt těchto šikovných pánů. Prušinovský a jeho tým se naprosto vymanili ze soudobého proudu českých sraček, kterými je zaplavována naše filmová scéna, za což pánům patří dík. Nezbývá než doufat, že tímto dílkem budou trošku korigovat směr české tvorby a povede to k lepším filmovým zítřkům. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Poslední epizodu seriálu mohli diváci sledovat přímo v mostecké restauraci Severka společně s jeho tvůrci a na programu byla taky autogramiáda s herci. (Duoscop)
  • Epizoda byla vysílána o 45 minut později než ostatní epizody, kvůli nadměrnému počtu sprostých slov. (Kajman26)
  • Písnička, která hraje v 18. minutě, je „Devil Inside“ od INXS. Ve 27. minutě hraje „Whorehouse Blues“ od Motörhead. Na konci epizody pak hraje „Don't Stop Believin'“ od Journey. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno